Løbeturen gik godt. Formen er så småt ved at indfinde sig efter måneders dovenskab og skinnebensbetændelse. Men nu begynder det at være sjovt igen. Hurra for det!
Søndagsfrokosten bestod af avokado og rejer med rogn-mayo og rødkålssalat med æblestykker i appelsinmarinade. Herligt.
Jeg var i totalt produktionsmode og bagte derfor nogle bananmuffins til ungerne. Mest handlede det om, at jeg havde en klase overmodne bananer, og jeg synes, det var lige rigeligt at fryse så mange ned. Så halvdelen blev brugt til muffins, den anden halvdel røg på frost til smoothies.
Ingredienser (12 stk)
4 æg
3 modne bananer
2 dl piskefløde
50 g smeltet smør
1 dl mandelmel fra Funktionel Mad
1 dl hvedemel
1 tsk vanilje
2 tsk kanel
½ tsk nelliker
1 tsk bagepulver
2 tsk stevia (ikke i sin rene form men i en sær, opblandet form jeg købte i Frankrig i sommer)
Sådan
Blend bananerne med fløden. Pisk æggene og bland bananblandingen deri. Tilsæt resten af ingredienserne og pisk det hele godt sammen. Hæld i muffinsforme og put dem i ovnen ved 200 g. Mine fik ca. 20. min., men det afhænger af størrelse og ovn.
Der blev også produceret lækre chokolader lavet på Valrhonakakao, men mere om det en anden dag :)
De er rigtigt gode … selvom jeg ikke kan bruge mel! Jeg har cøliaki (gluten-intolerans) og hvedemel derfor er en no-go hos mig, men de blev pragtfulde med 1,5 dl mandelmel og 2 tsk gul husk (altså den fine), og sødestof har jeg aldrig brugt i bananmuffins!
Fløden og smørret var en ny ting for mig og gjorde dem endnu bedre, end dem jeg har lavet før, både i smag og konsistens. Mange tak for endnu en ny ide.
Det er så sjovt, når de her gamle indlæg popper op til overfladen. Jeg udgav det i 2011.
Jeg ville aldrig bage på den måde i dag. Har du brug for mere melfri inspiration, finder du de sidste 10 års opskrifter her: Kager
Uhm de lyder lækre! skulle du få lyst til at lege med frisk stevia… så kan du jo kigge forbi her: http://sukkerplanten-stevia.blogspot.com/ :)