Postkort fra Zanzibar / StoneTown


Zanzibar er andet end paradisiske strande. Det er også en ø med meget fattigdom og med en grov historie for slaveri. Begge dele ser man tydeligt, når man besøger hovedbyen StoneTown. Vi besøgte byen for nogle dage siden og gik rundt med en guide i et par timer.

STONETOWN SIGHTSEEING

Vi besøgte katedralen og fangekældrene, hvor slaverne blev opbevaret, inden de skulle handles på markedet. Det var ret uhyggeligt. Vi var en tur på markedet og oplevede, hvordan der blev handlet grønt, fisk, kød, krydderier, tøj og andet godt.

Lad os bare sige, at det var godt, at de danske fødevaremyndigheder ikke kom på visit her.

Vi gik rundt i de snørklede gader med de mange små butikker, som solgte alt fra udskårede figurer, smykker, malerier og tøj, og vi besøgte det gamle fort og havnefronten med House of Wonders, en bygning, der tidligere blev brugt som palads og som regeringsbygning, og som fik sit navn, fordi det var den første bygning i Zanzibar, der havde elektricitet.

KVINDER, RELIGION OG ZANZIBAR

Zanzibar er et sammensat samfund, men de fleste er muslimer.

Kvinderne i StoneTown var også tildækkede i forskellig grad. Vi vidste ikke, hvor udtalt det ville være, men Vega og jeg havde for en sikkerheds skyld iklædt os lange bukser og skjorter med lange ærmer. Jo tak, det var pænt varmt! Men det var utroligt spændende at besøge byen og jeg kan varmt (høhø) anbefale det, hvis du kommer på disse kanter.

Rigtig mange af her efterspurgt info om hvordan vi gør, når vi booker vores rejse selv og mere generel info om Zanzibar, kultur, fattigdom, prisniveau og hvordan her er sammenlignet med fx Thailand. Jeg skal nok lave et opfølgende indlæg med det, når vi er hjemme igen.

Se indlægget her: Praktiske tip inden du rejser til Zanzibar

Men nu kalder stranden igen. Hvis jeg ikke når forbi i morgen, så rigtig glædelig jul. Hvordan vi skal fejre dagen ved vi faktisk ikke helt, men jeg har hørt noget om, at vi starter med champagne på stranden. Og mere behøver jeg egentlig ikke at vide.

Rigtig glædelig jul fra mig til jer! kh_jane

StoneTown, Zanzibar StoneTown, Zanzibar StoneTown, Zanzibar StoneTown, Zanzibar StoneTown, Zanzibar StoneTown, Zanzibar StoneTown, Zanzibar StoneTown, Zanzibar StoneTown, Zanzibar

Husk også at se de smukke billeder i mit første postkort fra Zanzibar.

Trænger du til en frisk start (der virker)?

Når man starter en kostomlægning med vægttab som mål, er det ret vigtigt, at man oplever hurtige resultater. Man har brug for at se ‘bevis’ for, at det, man gør, virker. Ellers er det for nemt at give op igen.

Slip for gætteriet og få en god start med min super-effektive (og supernemme) Keto kostplan.

Find Keto kostplanen her >>

Keto kostplan testimonial

 

Skriv dig op til min lørdagsmail og jeg sender dig en madplan for 0 kroner.

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

4 kommentarer til “Postkort fra Zanzibar / StoneTown”

Skriv en kommentar

  1. Stone town er simpelthen så fantastisk, da jeg boede i Dar besøgte vi øen et par gange, og det var fantastisk! Jeg var i forbindelse med Eid, og der var mennesker over det hele. Vi klædte os faktisk bare i halvlange shorts og t-shirts, det har jeg god erfaring med fra Mellemøsten :) er i på nordkysten? Jeg håber at i skal se en krydderifarm, det er simpelthen så sjovt, der er mange ting jeg ikke nede hvordan så ud som træ, fx sort peber :) mit bedste måltid nogensinde fik jeg på restauranten archipelago, hvor jeg fik zanzibari pwesa, blæksprutter i en lokal karrysovs <3 nyd det hele! :)

    Svar
  2. Jeg var i Tanzania og på Zanzibar for næsten et år siden, så dine billeder og ord er et dejligt tilbageblik! Glædelig jul til dig og din familie.

    Svar