StoneTown på Zanzibar


Zanzibar er andet end paradisiske strande. Det er også en ø med meget fattigdom og med en grov historie for slaveri. Begge dele ser man tydeligt, når man besøger hovedbyen StoneTown. Vi besøgte byen for nogle dage siden og gik rundt med en guide i et par timer.

STONETOWN SIGHTSEEING

Vi besøgte katedralen og fangekældrene, hvor slaverne blev opbevaret, inden de skulle handles på markedet. Det var ret uhyggeligt. Vi var en tur på markedet og oplevede, hvordan der blev handlet grønt, fisk, kød, krydderier, tøj og andet godt.

Lad os bare sige, at det var godt, at de danske fødevaremyndigheder ikke kom på visit her.

Vi gik rundt i de snørklede gader med de mange små butikker, som solgte alt fra udskårede figurer, smykker, malerier og tøj, og vi besøgte det gamle fort og havnefronten med House of Wonders, en bygning, der tidligere blev brugt som palads og som regeringsbygning, og som fik sit navn, fordi det var den første bygning i Zanzibar, der havde elektricitet.

KVINDER, RELIGION OG ZANZIBAR

Zanzibar er et sammensat samfund, men de fleste er muslimer.

Kvinderne i StoneTown var også tildækkede i forskellig grad. Vi vidste ikke, hvor udtalt det ville være, men Vega og jeg havde for en sikkerheds skyld iklædt os lange bukser og skjorter med lange ærmer. Jo tak, det var pænt varmt! Men det var utroligt spændende at besøge byen og jeg kan varmt (høhø) anbefale det, hvis du kommer på disse kanter.

Rigtig mange af her efterspurgt info om hvordan vi gør, når vi booker vores rejse selv og mere generel info om Zanzibar, kultur, fattigdom, prisniveau og hvordan her er sammenlignet med fx Thailand. Jeg skal nok lave et opfølgende indlæg med det, når vi er hjemme igen.

Se indlægget her: Praktiske tip inden du rejser til Zanzibar

Men nu kalder stranden igen. Hvis jeg ikke når forbi i morgen, så rigtig glædelig jul. Hvordan vi skal fejre dagen ved vi faktisk ikke helt, men jeg har hørt noget om, at vi starter med champagne på stranden. Og mere behøver jeg egentlig ikke at vide.

kh_jane

Rigtig glædelig jul fra mig til jer!

StoneTown, Zanzibar
StoneTown, Zanzibar
StoneTown, Zanzibar
StoneTown, Zanzibar
StoneTown, Zanzibar
StoneTown, Zanzibar
StoneTown, Zanzibar
StoneTown, Zanzibar
StoneTown, Zanzibar

Husk også at se de smukke billeder i mit første postkort fra Zanzibar.

Mangler du inspiration til morgenmad og frokost?

… og har du en airfryer? Så er min nye e-bog lige noget for dig. Her får du 30 nye Keto-opskrifter på morgenmad og frokost, du kan lave i din airfryer. Nemt, hurtigt, lækkert og sundt.

Du sparer 20% lige her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

4 kommentarer til “StoneTown på Zanzibar”

Skriv en kommentar

  1. Stone town er simpelthen så fantastisk, da jeg boede i Dar besøgte vi øen et par gange, og det var fantastisk! Jeg var i forbindelse med Eid, og der var mennesker over det hele. Vi klædte os faktisk bare i halvlange shorts og t-shirts, det har jeg god erfaring med fra Mellemøsten :) er i på nordkysten? Jeg håber at i skal se en krydderifarm, det er simpelthen så sjovt, der er mange ting jeg ikke nede hvordan så ud som træ, fx sort peber :) mit bedste måltid nogensinde fik jeg på restauranten archipelago, hvor jeg fik zanzibari pwesa, blæksprutter i en lokal karrysovs <3 nyd det hele! :)

    Svar
  2. Jeg var i Tanzania og på Zanzibar for næsten et år siden, så dine billeder og ord er et dejligt tilbageblik! Glædelig jul til dig og din familie.

    Svar