Sightseeing og snorkeling på Zanzibar


Zanzibar sightseeing. Hvad skal man se og hvad laver man, imens man er der?

Vores tid her på Zanzibar lakker mod enden. Det har været en skøn ferie, og vi er så langt nede i gear, at vi bevæger os baglæns, hvis det skal gå endnu langsommere.

Jeg kan med stolthed sige, at jeg har kedet mig. Det lyder måske lidt urimeligt at kede sig, når man befinder sig i noget, der ligner paradis, men det var præcis det, vi kom for. Det var også årsagen til, at vi valgte et hotel på den øde og rå østkyst langt væk fra naboer og alting.

Her er vitterligt meget lidt at lave, og det tvinger kroppen til at slappe af.

Foruden turen til Stone Town har vi været lidt rundt på øen. Vi har snorklet i The Blue Lagoon, set aber i Jozani Nationalpark og været et smut forbi The Rock – den måske mest afbillede restaurant på Zanzibar.

ZANZIBAR SIGHTSEEING

Så hvad skal man se og hvad laver man imens man er der? I dag inviterer jeg dig med på Zanzibar sightseeing. Og det er lidt på godt og ondt, kan jeg godt afsløre.

SNORKELING I THE BLUE LAGOON

Alting på Zanzibar foregår sådan ret hakuna-matata-agtigt (no worries).

Man ved aldrig præcist, hvad man går ind til, og det hele virker sådan lidt tilfældigt. Sådan var det også med vores snorkletur. Søren og ungerne ville gerne snorkle, og The Blue Lagoon er tilsyneladende stedet at gøre det.

Selv har jeg noget angst for vand, som jeg virkelig prøver at nedtone, men som er ret virkeligt. Det betyder desværre, at jeg kun meget modvilligt sejler, og at jeg på ingen måder snorkler.

Grunden til, at jeg overhovedet valgte at tage med på denne tur var, at vi kun lige skulle sejle om på den anden side af nogle klipper for at komme om til lagunen. Men før jeg fik set mig om, sad jeg i en kanolignende båd af mangotræ, der var snøret sammen med reb, og vi havde kurs mod det store rev langt ude i havet, fordi vi skulle “fange vinden”. Dette er mit tilbagevendende mareridt, men jeg tog det ret cool, hvis jeg selv skal sige det (don’t ask!).

Well, The Blue Lagoon er et koralrev midt i havet, hvor der er ret stille, og hvor der er vildt mange fisk og fine ting at se. Har jeg fået fortalt. Søren og ungerne snorklede i 45 minutter, imens jeg sad i båden uden at panikke. Men smukt var det. Helt vildt! Se bare…

Mærkelig kanolignende båd af mangotræ

Snorkeling, The Blue Lagoon, Zanzibar

Havet er helt crazy! 50 shades of blue

Snorkeling, The Blue Lagoon, Zanzibar

Det er min familie, der snorkler rundt derude. Jeg syntes, de var frygteligt langt væk, men altså min angst, min hovedpine.

Snorkeling, The Blue Lagoon, Zanzibar

Ungerne syntes, det var en kæmpe oplevelse!

Snorkeling, The Blue Lagoon, Zanzibar

THE ROCK

The Rock er en restaurant, der ligger på en klippe ude i havet.

Ved lavvande kan man gå derud uden at blive våd om fødderne.

Det er sådan noget, der skal ses, men som ikke er specielt interessant. Vi kom uden booking og ville bare drikke en kaffe, og der var ikke meget imødekommenhed at spore.

Vi fik dog allernådigst lov til at drikke en kop kaffe og betalte 150 kr for 2 espresso, to juice og en flaske vand. Bagved The Rock var til gengæld en sandbanke, hvor vi kunne gå ude i havet med vand på begge sider. Det var supersmukt og en fin oplevelse.

Vi var dog glade for, at vi havde taget strandsko med, for vi skulle igennem steder med virkelig mange søpindsvin.

The Rock, Zanzibar
Sandbank, The Rock, Zanzibar
Sandbank, Zanzibar
Zanzibar, Tanzania

JOZANI NATIONAL PARK

Jozani National Park er sådan en forest walk, hvor du går med en guide igennem skoven og – forhåbentlig – ser de røde Colobus aber, som angiveligt er ret sjældne og kun lever på Zanzibar.

Vi så dog ingen aber men en enkelt slange.

Da turen var forbi, tog guiden os med om til deres baghus, hvor et par aber holdt til, og vi kunne pænt tage vores turistbilleder. Hele oplevelsen var lidt sær.

Efterfølgende gik vi en tur igennem mangrove-skoven, og til sidst sluttede vi af med et besøg på en skildpaddefarm eller hvad sådan noget hedder.

Jeg ved ikke lige, hvordan jeg skal beskrive nogle af delene, men det var ikke lige min kop te. Det hele virkede som en måde at trække penge ud af turister. Og da fattigdommen er så dominerende her, vil man gerne deltage, men der er bare noget omkring det, der virker forkert. Mere om det i et andet indlæg.

Jozani National Park, Red Colobus monkey, Zanzibar
Jozani National Park, Red Colobus monkey, Zanzibar
Jozani National Park, Red Colobus monkey, Zanzibar

Det sidste Zanzibar-indlæg skriver jeg, når vi er hjemme igen. Her vil jeg svare på alle jeres spørgsmål om mad, kultur, prisniveau, hotel, etc.

We heart Zanzibar!

Zanzibar, Tanzania

Mangler du inspiration til morgenmad og frokost?

… og har du en airfryer? Så er min nye e-bog lige noget for dig. Her får du 30 nye Keto-opskrifter på morgenmad og frokost, du kan lave i din airfryer. Nemt, hurtigt, lækkert og sundt.

Du sparer 20% lige her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

3 kommentarer til “Sightseeing og snorkeling på Zanzibar”

Skriv en kommentar

  1. Godt Nytår!
    Jeg har fulgt dine fantastiske billeder på instargram, fra Zanzibar! :o)
    Er meget imponeret over din beslutning med nul-sukker mm. Jeg er ikke selv så principfast som dig, men jeg skal helt klart stoppe med sukker. Lige nu oplever jeg at det ikke er mig, der styre sukkeret, men det er sukker der styre mig! :o( -og det vil jeg ikke leve med!!!

    Svar