Ferie i Provence


Vi har haft sådan en afslappende ferie. Altså afslappende i den forstand at vi har lavet alt muligt andet end arbejde. Vi har badet og daset ved poolen, spist tonsvis af god mad og drukket dejlig vin, vi har været på bjergvandring og vi har været en tur i en klatreskov. Og på den måde gik den uge ret hurtigt.

Da jeg gik mine feriebilleder igennem, kunne jeg se, at der var væsentlig færre end der plejer, og det skyldes selvfølgelig, at Snapchat har overtaget en del af ferieminderne. Det er sjovt nu efterfølgende at gå ind og se de “historier”, jeg har lavet, men det er ikke helt det samme som at have billederne også. Billederne herunder er derfor en blanding af billeder og snaps.

Se med her:

Postkort fra Provence 2016
Côte de boeuf på grillen – ja tak!

Postkort fra Provence 2016
Familie 

Postkort fra Provence 2016
Salat med en hjemmerørt næsten-thousand-island-dressing

VANDRETUR I ESTEREL-BJERGENE

Søren og jeg elsker at vandre, og i år tog vi ungerne med. Da Silas bliver køresyg for et godt ord, valgte vi ikke Verdon-kløften, som vi plejer, men prøvede i stedet kræfter med en vandrerute i Esterel-bjergene.

Turen, vi havde fundet var 11,5 km lang, men fordi ruten var så dårligt mærket, for vi vild (flere gange) og endte med at gå små 16 km i stedet. At gå 4-5 km ekstra lyder måske ikke af meget, men når det er i bjergterræn i bagende sol og man er ved at løbe tør for vand og ikke har spist siden morgenmaden, så er det ret meget.

Det kom dertil, at Søren og jeg begyndte at blive en anelse urolige. Vi kunne død og pine ikke finde den sti, der skulle tage os over det sidste bjerg og tilbage til vores bil. Well, lang historie kort, vi fandt den til sidst og nåede sikkert hjem.

Og det var en sindssygt flot tur, som flere steder løb langs Middelhavet.

Vandretur/hiking i Esterel bjergene, Provence
Vandretur/hiking i Esterel bjergene, Provence
Vandretur/hiking i Esterel bjergene, Provence
Hiking - vandring i Provence - Esterel bjergene


Trætte mennesker på et bjerg

Og helt ærligt, jeg synes dælme, de unger er seje! Der var ganske få kriser undervejs men for det meste satte de bare den ene fod foran den anden og kom videre! Stolt mor!

Postkort fra Provence - Frankrig
Laks på grillen og god hvidvin

LCHF citronfromage fra Mæt & Slank med LCHF
Citronfromage med lakrids-nøddedrys fra Mæt & Slank med LCHF

KLATRESKOV – FLAY’FOREST

Vi tog også ud til den nyåbnede klatreskov, som ligger en kort køretur fra hvor min far bor. Og det var en super oplevelse!

Godt nok var det kun ungerne, der turde klatre, men vi andre tager mod til os til næste gang. I alt er der fire baner. To for børn (en for +6 år og en for +10 år), en familiebane (for børn +10 år men manden derude syntes, at mine unger så for små ud til den) og en “sportif”-bane til de rigtig seje.

Det var genial introduktion til ungerne med at håndtere sikkerhedsudstyret og de syntes, det var megasjovt. Det er helt sikkert ikke sidste gang, vi aflægger dem et besøg.

Flay'Forest - adventure park med klatring - Provence, Frankrig
Flay'Forest - adventure park med klatring - Provence, Frankrig

MORGENBADNING OG AFTENBADNING

En ting, vi har introduceret her de sidste par gange, vi har været afsted, er morgenbadning. Ungerne elsker det.

Kort fortalt betyder det bare, at vi vælter ud af sengene om morgenen, tager badetøj på og hopper i poolen. Bagefter går vi så op og laver morgenmad, men det er en fantastisk frisk start på dagen.

morgenbadning
Et nyt koncept i år var dog aftenbadning, og det er måske det, ungerne vil huske denne ferie for. En aften lod vi dem blive oppe til kl. 22.00 og så hoppede vi, dvs. ungerne, (mor)far og jeg i poolen, der var oplyst. Det var en fest jo og ungerne kommer med garanti til at gøre det til en tradition.

aftenbadning

Vi var selvfølgelig i økosupermarkedet Biomonde og handle et par gange. For mig er det jo en udflugt i sig selv. Jeg elsker at g på jagt i de spændende ting, de har på hylderne og jeg fyldes med misundelse over det øko-udvalg (og priserne), der er dernede.

Se mere til Biomonde her: Øko-shopping i Sydfrankrig

Biomonde - øko-supermarked i Provence biomonde Lækker, sund sommersalat
Mere salat – opskriften kommer en af dagene.

Postkort fra Provence
Kalvekotelet, søde kartofler, salat og bearnaisemayo (opskrift HER)

Artiskokker med smør - lækreste opskrift fra LCHF Året Rundt
Og Vega fik sin elskede artiskok med smør (opskrift HER)

provence - france
Glad type i Provence

Vores ferie er lidt kort i år og den lakker allerede mod enden. Faktisk kom vi hjem i går aftes. Officielt holder vi dog ferie indtil tirsdag i næste uge, tror jeg. Det er lidt løst defineret. Ungerne er allerede stukket ud til vennerne og det er en ny ting, som vi også skal vænne os til med to 10-årige i huset. De vil ganske enkelt hellere være sammen med deres venner end med os, og vi skal dælme diske op med nogle spændende ting, hvis vi vil have fornøjelsen af deres selskab.

Well. Vi havde en dejlig uge i det sydfranske og det er faktisk også dejligt at være hjemme igen.

Mangler du inspiration til morgenmad og frokost?

… og har du en airfryer? Så er min nye e-bog lige noget for dig. Her får du 30 nye Keto-opskrifter på morgenmad og frokost, du kan lave i din airfryer. Nemt, hurtigt, lækkert og sundt.

Du sparer 20% lige her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

13 kommentarer til “Ferie i Provence”

Skriv en kommentar

 1. Det ser så skønt ud! Vi vil mægtig gerne til Verdon-kløften, men jeg har samme problem som Silas med køresyge – er de meget slemme, bjergene der?

  Svar
  • Ja desværre. Eller det kommer måske an på, hvorhenne i Verdon man tager hen. Vi elsker den vandrerute, der hedder Sentier Martel og køreturen op til startpunktet er virkelig drøj for en køresyg sjæl. Sidst vi havde ham med, kastede han op hele turen. Ikke just det bedste udgangspunkt for et par timers travetur…
   Køreturen til Esterelbjergene, som vi vandrede i denne gang, var til gengæld mild og uden problemer, og vi fik også anbefalet at prøve at vandre på Roquebrune. Det er også til at komme til, tror jeg. Men intet slår Verdon. Det er så afsindigt smukt. Måske det smukkeste, jeg har nogensinde har set! Svær beslutning… :-/

   Svar
 2. Glemte helt at spørge dig om du har handlet i det nye marked som hedder Grand Frais som har mængder at grøntsager og masser af øko-varer. Der er et marked i Fréjus – det er ligger i rundkørslen efter Det store indkøbscenter med Carrefour – super friske og skønne sager kan købes der.

  Svar
  • Nej aldrig. Vi når sjældent ned til Fréjus men det lyder da til, at vi har en grund til at gøre det næste gang. Tak for tippet! :)

   Svar
 3. Lyder som en rigtig god familieferie. Glæder mig itl jeg skal derned om 6 uger. Sikken en vandretur i kom ud på.

  Der er bare så skøn i Provence og alle de dejlige råvarer som kan købes på torvet!
  Tak fordi du deler dine feriebilleder og minde med os.

  Svar
 4. Hvor ser det super dejligt ud <3 Jeg bliver altid så misundelige når jeg kigger på grøntsagsmarkeder sydpå … men selv nord på i Helsinki var det fantastisk at se hvordan man satte grøntsager op, svampe og bær op…der er Danmark virkeligt et uland.

  Svar
  • Ja virkelig, ikke?
   I Frankrig falder jeg på halen over øko-udvalget. Og udvalget i det hele taget. I Carrefour havde de måske 40 forskellige mærker smør. Det er en fornøjelse at købe ind, ganske enkelt!

   Svar