Påskeferie i Madrid


Vi har jo holdt påskeferie i Madrid i år. Madrid er en dejlig by til en forlænget weekend, og vi er kommet hjem med maven fuld af lækker mad og med en anelse ømme fødder og ben efter at have travet 15-18 km om dagen.

Det er svært ikke at sammenligne Madrid med Barcelona, hvor vi jo har været flere gange før, og som vi er meget begejstrede for. Men samtidig er det synd at sammenligne Madrid med Barcelona, for de bringer virkelig noget meget forskelligt til bordet. Barcelona er jo et turistmekka og en dejlig, smuk og spændende by. Madrid er mere… spansk.

Madrid er ikke til for turisternes skyld, og det gør byen autentisk og lokal, selvom det er et lidt sært ord at bruge om en hovedstad. Fx skal man ofte lede længe efter et menukort på engelsk, hvis der da overhovedet er et, og personale i butikker og på restauranter taler ofte ikke engelsk. Som i overhovedet ikke. Og det gør ting besværligt men er samtidig med til at give byen charme, synes jeg.

Læs også: SPIS SUNDT OG LÆKKERT I BARCELONA

PÅSKE – TOMME GADER OG RELIGIØSE OPTOG

Spanierne går højt op i påsken. Gaderne var ofte mennesketomme i dagtimerne, og propfyldte om aftenen, hvor tusindsvis af mennesker begav sig ud i gaderne for at følge de religiøse optog igennem byen. Især nede omkring La Latina, hvor vi boede. Nogle aftener måtte vi gå store omveje for overhovedet at kunne komme hjem til vores lejlighed, en aften blev vi fanget midt i det og måtte bare gå med strømmen, til vi endelig kunne komme ud af menneskemængderne og en enkelt aften måtte vi helt opgive at komme til den restaurant, vi havde planlagt pga. de overfyldte gader.

Vi boede i en hyggelig lejlighed på Plaza de Matute, som ligger i et lidt festligt kvarter med masser af restauranter, barer og små hyggelige butikker. Lejligheden var superfin, men væggene var papirtynde, og vores nabo havde en baby, og på den måde blev man lige mindet om, hvordan det er at bo – og sove (eller ikke sove) – med en baby i huset.

Men området var vildt hyggeligt og emmede af stemning.

Postkort fra Madrid - billeder fra en forlænget weekend i den spanske hovedstad.
Et kig ned på gaden fra vores lille franske altan

At dække en så stor og ny by på bare tre dage er en umulig opgave, men jeg synes, vi kom godt omkring. Vi angreb byen til fods, og selvom det blev lidt hårdt til tider, så er det måden at opleve en ny by på, hvis du spørger mig.

Byen har masser af smukke pladser, både store og mondæne pladser men også pladser, som pludselig åbner sig midt i de små tætte gader.

Madrid

Plaza de Cibeles med Palacio de Communicaciones

Postkort fra Madrid - billeder fra en forlænget weekend

PLAZA MAYOR

Postkort fra Madrid - billeder fra en forlænget weekend i den spanske hovedstad

Plaza Santa Ana

Postkort fra Madrid - billeder fra en forlænget weekend

Kongepaladset ligger inde midt i byen -det kan man kun holde af.

Udover deciderede seværdigheder er byen fuld af fine bygninger, facader og hyggelige detaljer.

Postkort fra Madrid - billeder fra en forlænget weekend i den spanske hovedstad

Madrid

Vega havde optur over alle de gange, hun spottede sit eget navn…

Postkort fra Madrid - billeder fra en forlænget weekend i den spanske hovedstad

Postkort fra Madrid - billeder fra en forlænget weekend i den spanske hovedstad

Madrid - street art

Intet besøg i Madrid uden et besøg på stadion, Santiago Bernabéu. Silas er jo Real Madrid-fan, så det var en stor oplevelse for ham. Men det var faktisk også en stor oplevelse for mig. Man håber jo altid at møde en flok nøgne fodboldspillere nede i omklædningsrummet, men heller ikke her var vi heldige. Men det var en stor oplevelse alligevel – ikke mindst for Silas.

Santiago Bernabéu, Real Madrids stadion

Santiago Bernabéu, Real Madrids stadion

Der var lidt lunere i Madrid end i København, og vi tog derfor masser af kaffepauser i solen. Den der første forårsfornemmelse af at have solen, der varmer i ansigtet. Aaah…

Madrid - kaffe i solen

Madrid i solskin

Ikke overraskende handlede en del af vores tur om mad. Og vi spiste virkelig godt, selvom det var påske og nogle af de restauranter, vi gerne ville have været på, var lukkede. Vi må tilbage en anden gang.

Vi besøgte de to store madmarkeder, Mercado de San Miguel og Mercado San Antón, men jeg vender tilbage med et separat indlæg om, hvor og hvad vi spiste i løbet af ugen.

Madrid - madmarked

Madrid - madmarked

Madrid - madmarked

Vi gik også en tidlig formiddagstur i El Retiro-parken, Madrids svar på Central Park. Det var smukt og dejligt, men desværre lykkedes det mig at få stjålet min pung (igen!), så det satte en stopper for fornøjelighederne. Grrrr…!!!

Retiro-parken - Madrid

Palacio di Cristal i Retiro-parken og ja, det er en skildpadde, der ligger der og soler sig. 

Palacio di Cristal - Madrid - Retiro parken
En lidt morbid udsmykning inde i Palacio di Cristal

Men en varm anbefaling til at bytte Barcelona med Madrid, hvis du skal på forlænget weekend. Også selvom Madrid er lidt sværere at komme ind på livet af. Husk gode travesko og tag Google Translate med, hvis du ikke taler spansk. Du får brug for den!

LÆS OGSÅ: Guide til sunde og lækre spisesteder i Madrid

Sidste Keto-kursus før sommerferien

På mandag starter forårets sidste Keto Kickstart kursus, så hvis du vil reservere en plads på det sidste kursus før sommerferien, skal du tilmelde dig nu. Kurset starter:

 • Mandag d. 15. april

Reserver din plads her

 

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

En kommentar til “Påskeferie i Madrid”

Skriv en kommentar

 1. Dejligt at se de inspirerende billeder, Jane.

  Madrid – Mad-rig – hvis man vender “d”et horisontalt :-)

  Jeg hedder Niels Odgaard, ny som “kommentator”, men har fulgt din blog i ca. et år. Jeg kan glæde dig med, at din inspirerende blog har 15 kg på den gode samvittighed og jeg er inde at kigge ca. en gang om dagen.

  Alle som kender mig kender din blog, Jeg er vist en overbevisende ambassadør for LCHF og kan kun sige: DET VIRKER!!!!!!!!

  Jeg håber, at jeg må komme til din bogudgivelse den 26. april (KBH)?

  C’est tout, pour l’instant. :-)

  Svar