Postkort fra Koh Yao


Hej fra Koh Yao! Her holder jeg påskeferie i år, og det er rimelig nice, som mine børn ville sige. Eller, det er faktisk mere end nice. Det er simpelthen så dejligt både at holde fri og være væk hjemmefra. Her er absolut intet at lave, og jeg føler mig totalt forkælet med varme temperaturer, smukt, tyrkisblåt vand, lækker mad, slentreture langs stranden, smukke solnedgange, vilde aber, fred og ro og tid sammen med min somewhat forsømte familie. Af samme grund beklager jeg også til alle jer, der har skrevet til mig her, der og allevegne uden at få svar. Jeg har haft brug for at tømme hovedet og har med vilje ikke læst en eneste henvendelse endnu. Men jeg skal nok nå dertil, når jeg er hjemme igen, men lige nu har jeg andre prioriteter.

I dag er det min fødselsdag. 38 år bliver jeg, hvis man tæller den slags. Jeg er ret godt tilfreds med at fejre den her. Jeg blev vækket med fødselsdagssang og hjemmelavede gaver og to dejlige fødselsdagsoverraskelser. Det bliver en dejlig dag! I morgen rejser vi fra Koh Yao, og så har vi en enkelt destination mere, inden vi vender snuden mod Danmark igen.

Men nu vil jeg tilbage til ferien. Imens jeg ferierer herude, kan I få lov at få en lille smagsprøve her nedenunder. Beklager på forhånd beach-spam! Hav det godt, til vi ses igen!

Koh Yao Koh Yao Koh Yao Koh Yao Koh Yao Koh Yao Koh Yao Koh Yao Snorkeling Thailand Koh Yao Koh Yao Koh Yao Koh Yao Koh Yao Koh Yao

Bliv klogere på Low Carb og Keto i din sommerferie☀️

Lyt blandt andet til emner som: strategier til vægttab, hvordan du griber vægttab an efter 40, fordele og ulemper ved faste, cravings og sukkerafhængighed, mentale redskaber til motivation og fastholdelse og hvordan du kommer tilbage på sporet efter en periode med for meget af det gode.

Lige nu kan du lytte til hele mit podcast arkiv for bare 49,-

Prøv MadbandittenPLUS her >>

I gang med Keto på en nem og fleksibel måde?

Med min nye Keto kostplan ‘den fleksible’ vælger du frit tre retter pr. dag fra planen og uanset hvilke du vælger, får du den rette mængde kulhydrat, protein og fedt for at gå ned i vægt.

Prøv kostplanen her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

13 kommentarer til “Postkort fra Koh Yao”

 1. Er lige faldet over dette indlæg. Ser så lækkert ud.
  Lige hjemkommet fra Khao lak – vi kunne ha krydset hinanden derude – kigger vi straks mod næste års tur. Her har vi netop kigget lidt på dette område. Kan du måske lokkes til at dele lidt info om stedet i boede?

  Svar
  • Åh ja, stedet hed Santhiya Resort og det var super fint. Men der var MANGE danskere. Hvis jeg skulle tilbage dertil, ville jeg bo på nabostedet. Det var mere tilbagelænet men de havde god mad og var smaddersøde.

   Svar
   • Jeg sidder her og drømmer om at komme tilbage til Thailand. Koh Yao Yai lyder som et godt bud til os.
    Nabostedet du skriver om – er det Yao Yai Beach Resort?

    Svar
    • Åh det ved jeg desværre ikke. Jeg prøvede lige om jeg kunne se det på google maps, men jeg blev ikke meget klogere. Jeg husker det, som om de lå klods op og ned af hinanden, men det er virkelig mange år siden vi var der.

     Jeg vil gerne give en lille forsigtig stemme til Koh Jum også. Frataget de mange danskere, som jo er overalt, var der virkelig fredelig ø-stemning. Og ellers er min favorit nok Khao Lak – særligt den strækning, hvor vi boede på, da vi boede på Katiliya Resort & Pool Villas (som har skiftet ejer og nu hedder et eller andet plat med ‘Robinson’ eller lign) men der er masser af andre hoteller på den strækning også. Jeg har billeder fra det her: https://www.madbanditten.dk/khao-lak-thailand/

     Svar
     • Tusind tak for at give dig tid til at svare!

      Jeg lurer også på Koh Jum og Khao Lak.
      Men der er lidt mange ting, som skal gå op for os.

      På vores sidste tur i 2020 blev vores datter nemlig dehydreret pga. elektrolytmangel og måtte indlægges med drop og det hele.
      Det var rimelig traumatisk for hende, så hvis vi skal afsted igen, skal der var en del ‘tryghedspunkter’ – ikke noget med lang sejlture i longtailbåde ud til små øer etc.

      Der skal være aircondition. Og WiFi (ellers kan man ikke overleve som teenager, kan jeg forstå).

      Vi vil også gerne have en lang børnevenlig sandstrand uden bølger, uden for meget tidevandsforskel og lang nok til at gå en god tur. Gerne med solnedgange.

      Ikke store hotelkomplekser, hvor det myldrer med danskere fra rejsebureauernes pakkerejser.
      Men gerne små steder, hvor man kan spise morgenmad med bare tæer i sandet.

      Nå ja, og så har vi brug for to soveværelser af hensyn til alles privatliv ;) – hvilket jo mærkelig nok er ret svært at opdrive.
      Med mindre budgettet er højt.
      Og vores budget er moderat, dvs. overnatning til ca. 1.000,-/nat.

      Så vidt jeg kan se, kan man nu desværre kun flyve direkte fra Kbh til Bangkok, med mindre man rejser med rejsebureauer, der har direkte flyvninger til Phuket og Krabi om vinteren.
      Så vi skal under alle omstændigheder videre fra Bangkok med indenrigsfly.

      Koh Lanta var ret fin for os, men det var dér, min datter blev syg, så den er desværre udelukket (vi skal ikke ud noget flashback …)

      Koh Ngai var så smuk, men der er for langt ud for os pt.

      På Koh Yao Yai har jeg fundet et mindre resort med villa med egen lille pool (teenagerens drøm), to soveværelser, havudsigt og solnedgange til 1.200,-/nat.
      Det finder jeg slet ikke i det prisleje på f.eks. Koh Yum eller Khao Lak.
      Æstetikken er ikke noget at huje over, men det må vi leve med.

      Og – ikke mindst – der er ingen danske rejsebureauer, som har ture til det resort. :)

      Det er overkommeligt til Kho Yao Yai fra både Phuket og Krabi.

      Men jeg leder videre. Det kunne være skønt at kombinere med et par dage et smukt sted. Jeg kigger også på Krabi.

     • Jeg kender så godt det med de mange krav/ønsker. Det gør det virkelig svært. En af de ting, jeg husker, fra vores søgninger efter det perfekte sted i Thailand var at det, vi fokuserede på hjemmefra, ikke altid var det, vi faktisk ønskede, når vi kom derud. Bl.a. æstetikken, som du er inde på. De steder, jeg faldt over derude som så ‘perfekte’ ud til os, ville jeg aldrig have valgt hjemmefra, fordi de måske så kedelige ud, havde grim indretning eller andet. Og på den måde blev vi også ved med at komme frem til noget, som faktisk ikke helt var os. Lidt kringlet, håber det giver mening :)

      Og at undgå danskere derude er så svært. Vi kigger lidt på Vietnam og Malyasia til næste tur i håb om at det er lidt mindre besøgt…

 2. KÆMPE stort tillykke med fødselsdagen, håber du får en rigtig dejlig dag med dine kære :)
  Tak fordi du deler de skønne skønne billeder med os :)

  Svar