Postkort fra Koh Samui og Koh Phangan


At komme tilbage til Thailand er som at tage et par gamle jeans på, der bare passer. Lidt som at komme hjem.

Det er vores 5. besøg herude, og det bliver næppe det sidste. Her er bare så dejligt. Hyggeligt og rart og varmt, både temperaturmæssigt og menneskeligt. Og smukt! I guder, hvor er her smukt!

Koh Samui

Koh Samui var egentlig ikke oprindeligt på rejseplanen, og vi blev der også kun et par dage.

Selvom vi var væk fra masseturismen, syntes vi ikke, det var helt godt nok ift. de andre steder, vi har været i Thailand.

Måske fordi det er Low Tide-month, så havet var trukket helt tilbage. Det kan være skægt nok at gå rundt på den blottede havbund og finde ting og sager, men på et tidspunkt vil man også gerne bade.

Og det der swimmingpool… nej, altså. Man rejser sguda ikke helt herover for at bade i swimmingpool.

Så vi tog videre til Koh Phangan, hvor der var lidt mere vand, og sikke en tid, vi havde der!

Koh Phangan

Koh Phangan er ellers mest kendt for fulde backpackere og full moon parties, men der findes også små afsides strande med fred og ro, klart, lavt vand og små familiedrevne hoteller. Vi boede på et af slagsen, og det er et af de bedste steder, jeg har været i Thailand.

Det var totalt laid back, mega-hyggeligt, og så serverede de god mad i restauranten til rimelige priser. Vi hang ud der en helt uge og nød det i fulde drag.

Ift. de mere øde steder, vi normalt bor, var her noget mere liv. Og børnefamilier! Oh gru! Altså børn er søde, ikke? Bare mest ens egne. Andre er bare larm.

Vi takkede derfor nej til den hytte, vi først fik tildelt, som lå ud til poolen, hvor der var en infernalsk larm fra børn, hvis’ forældre havde glemt at opdrage dem. I stedet flyttede vi lidt rundt og boede i tre forskellige hytter, men det fungerede fint, og vi fandt fint den fred og ro, vi kom efter.

Maden

Maden var simpelthen så god og veltilberedt. Om morgenen serverede de æg og hjemmelavet yoghurt (usødet – lidt sjældent herude), frisk frugt, smoothies og frugtshakes, hjemmelavede pandekager med banan eller frisk kokosnød og på menukortet havde de hjemmelavet is. Altså rigtig hjemmelavet. Jeg smagte kokosisen, og den var dejlig.

Vi lavede ikke så meget andet end at slappe af, bade, læse, hygge, dase i hængekøjen, spise igen, og det var egentlig det.

Vi tog på natmarked (aftenmarked) i Thongsala, og det var skægt, lige indtil fornøjelighederne blev afbrudt af et tropisk regnvejr af dimensioner. Men sådan er det jo, og det er også lidt sjovt at opleve.

Koh Tao

Nu er vi taget videre til Koh Tao. Hvordan det er, skal jeg fortælle om en anden dag.

Først skal jeg lige komme mig over vores rejse hertil, som varede 6-7 timer i stedet for 1,5, og som bl.a. involverede høje bølger og noget med at hoppe fra en færge til en anden med fuld bagage og to opkastende børn uden redningsvest.

Når det er kommet lidt på afstand, skal jeg også skrive lidt om både den dødsangst, jeg fik i gave, da jeg fik børn, og om min angst for vand. Puha! Imens kan I nyde billederne fra Koh Samui og Koh Phangan. Det er lidt mere fredeligt.

Håber, I har det godt derhjemme. Vi har en uges tid her på Koh Tao og herefter nogle dage i Bangkok, før vi vender snuden hjemad. Men ingen af os har specielt travlt med at komme hjem igen, må jeg indrømme :-)

Koh Phangan, Haad Salad
Koh Samui
Kylling med chili og thai basilikum
Koh Samui
Koh Samui
Koh Samui
Koh Samui
Raw chocolate cheesecake
Koh Phangan, Haad Salad
Koh Phangan, Haad Salad
Koh Phangan, Haad Salad
Koh Phangan, Haad Salad, Salad Hut
Dragon fruit, Koh Samui
Green papaya salad, Salad Hut
morgenmad, Salad Hut
Koh Phangan, Salad Hut
Koh Samui
Fresh juice, Koh Phangan
Night market, Thongsala, Koh Phangan
Night market, Thongsala, Koh Phangan
Sunset, Koh Phangan, Haad Salad
Sunset, Koh Phangan, Haad Salad
Koh Phangan, Haad Salad
Salad Hut, Koh Phangan

Sommerabat på Keto kostplan ‘den fleksible’

Få et superfleksibelt værktøj til at spise Keto med henblik på vægttab.

Læs alt om kostplanen her >>
(og spar 18%)

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

24 kommentarer til “Postkort fra Koh Samui og Koh Phangan”

Skriv en kommentar

 1. Hej
  Må jeg spørge hvilket hotel i boede på på koh phangan? Planlægger tur næste sommer
  Mvh Malene Jensen

  Svar
  • Hej Malene
   Hotellet hed Salad Hut. Men det er næsten 10 år siden vi var der så jeg kan ikke love at mine beskrivelser stadig holder :)

   Svar
  • Vi boede på det, der hedder Salad Hut, som er bag på t-shirten på sidste billede. Det var et utroligt hyggeligt og lidt basic sted med virkelig god mad. Eneste ulempe var at der var ret meget larm fra alle de børn, der badede i poolen, der ligesom lå i midten af det hele men det abstraherede vi fint fra alligevel.

   Svar
 2. Hej Jane,
  ved ikke, om du har tid til at svare på alle de her spørgsmål om rejser, men nu prøver jeg alligevel:-)
  Jeg undrer mig lidt over, at du her nævner Koh Phangan som et af de ringeste steder, I har været i Thailand. For når jeg læser, hvad du skrev derovre fra, så lyder det da, som om I havde det super?
  Vi er tæt på at bestille en uge på Salad Hut (som en del andre også anbefaler) men kommer helt i tvivl nu – for det skulle gerne være den lange tur fra Bangkok værd.
  Vi er generelt en familie, der godt kan lide liv omkring os, men der skal også være noget at lave for ungerne (4 styks, ml. 1 og 14)
  Jeg synes, Koh Chang var meget turistet, men Koh Phangan er værre, mener du?

  På forhånd tak for svar:-)

  Svar
  • Nej, Koh Phangan var dejligt og Salad Hut var et supersted (minus alle de larmende børn i poolen), men stedet, maden, personalet, det hele var så skønt!
   Generelt synes jeg dog, at øerne, vi besøgte den sommer (koh samui, koh phangan og især Koh Tao) ligger i bunden af, hvad vi ellers har mødt i Thailand. Øerne virker overturistede og “trætte”. Koh Phangan var dog den, vi bedst kunne lide af de tre (og Koh Tao den vi mindst kunne lide).
   Salad Hut ligger på en rimelig rolig strand (altså taget i betragtning af at det er Koh Phangan), og det er skønt. Der er langt til by men der er en stribe hoteller og generelt en del liv på stranden.
   På Koh Chang har vi kun boet på mindre strande nede sydpå og aldrig oppe på den store, turistede White Sands beach eller hvad den nu hedder. Vi går altid udenom de store turiststrande.

   Generelt er det vel næsten sådan, at du kan finde både livlige steder og rolige steder på alle øer. Vi går altid efter de roligste – med varierende succes.

   Rigtig god tur!

   Svar
 3. Hej,

  Vi er lige kommet hjem fra en 16 dage lang rejse til Koh Lanta, Koh Ngai og Ao Nang med vores 2 små børn. Vores første thailandrejse – og bestemt ikke den sidste.

  Det kunne jo være så oplagt at rejse i sin 3 ugers sommerferie på et tidspunkt. Og har læst mig til at man skal holde sig til området ved Koh Samui, Koh Phagan, Koh Tao, Koh Chang og Koh Sahmet hvis man vil have det bedste vejr, er det ikke korrekt?

  Hvordan var jeres rejseoplevelse i juli måned? Kunne man bade på strandene og var der meget overskyet?

  Mvh
  Jannie

  Svar
  • Hej Jannie
   Vi var på Koh Samui, Koh Phangan og Koh Tao i juli for nogle år soden. Vi havde superfint vejr med skyfrit og sol med undtagelse af den sidste uge på Koh Tao, hvor vi nærmest havde en uge med heldagsregn. Det er dog vist ret sjældent, at det regner SÅ meget. På strandene er der meget lavvande i juli, men det varierer vist meget ift hvor på øen, man befinder sig. På Koh Samui kunne vi ikke bade overhovedet (det kunne man godt andre steder på øen), på Koh Phangan kunne vi soppe om formiddagen og bade om eftermiddagen. PÅ Koh Tao var vi ikke så ramt af lavvande.
   Vi har rejst meget i Thailand og jeg vil sige, at de tre øer ligger i bunden af vores Thailands-oplevelser. Ikke at det var dårligt, det var bare markant ringere end vores andre rejser. Det er meget turistet. Virkelig meget. Og den thailandske venlighed, man møder andre steder, havde fået et hak nedad her, synes jeg. Især Koh Tao skuffede mig. Måske fordi jeg havde fået den ø anbefalet af SÅ mange. Men den var overrendt og uinteressant, syntes jeg. Måske boede vi bare det forkerte sted.
   Denne Thailandstur var i øvrigt en del af en 5-ugers rejse rundt i Singapore, Malaysia og Thailand.
   Du kan læse om Koh Tao her: https://www.madbanditten.dk/postkort-fra-koh-tao-og-miniguide-til-koh-taos-strande/
   Og alle mine Thailand-indlæg her: https://www.madbanditten.dk/thailand/

   Koh Chang og Koh Samet ligger jo et helt andet sted. Om de er solsikre om sommeren, ved jeg ikke. Vi har været på Koh Chang flere gange (om vinteren dog) og synes, at den ø er ret fantastisk :)

   Svar
 4. Hej Jane
  Vi overvejer at tage 3 uger til Thailand (Koh Samui og Koh Phangang) til juli i år. Vi er to voksne og to børn på 6 og 14 år. Jeg er begyndt at kigge på flybilletter på Momondo til både Koh Samui, Phuket og Bangkok. Mit spørgsmål er. Hvornår plejer I normalt at købe flybilletter, når I tager afsted i juli? Prisen lige nu ligger på 26.000 kr. Ret dyrt synes jeg…
  Vh. Gry

  Svar
  • Det er meget forskelligt. Vi plejer at fange nogle af kampagnerne. Normalt plejer vi at betale ml 22-26.000 for fire. Et år var vi nede på 18.000 men det gav os til gengæld en rejsetid på 24 timer og det synes jeg ikke var besparelserne værd…

   Svar
  • Hej Signe

   Tillader mig lige at svare på Janes vejne, da hun jo nok ikke tjekker kommentarer så ofte. Er selv lige kommet hjem fra samme sted, så det er helt frisk i erindringen ;-)

   Stedet hedder Salad Hut og ligger på Salad Beach. Det er et fantastisk afslappet og skønt sted. Den bedste restaurant på stranden, afslappet, meget børnevenligt og fornuftige priser.
   Der er dog kun 10 værelser, så det er ofte fuldt booket lang tid i forvejen. Men man kan jo være heldig ;-) Og ellers må du forbi og nyde den gode mad, hvad end det er thai eller vestligt, så smager det bare super :-)

   Stranden er ikke den smukkeste, og den er meget lavvandet pga sæsonen.
   Vi boede beachfront og det var lækkert, men også lidt dyrt (men det var det eneste der var tilbage), og vi fortrød ikke et sekund!

   Mvh Louise

   Svar
 5. Hvor ser det helt igennem fantastisk ud! Jeg ville ønske at jeg havde råd til at tage min familie med til Thailand! Skønt, skønt – og engang bliver historien om båden og nærdødsoplevelsen sjov at fortælle! (godt I klarede den)

  Svar
 6. Hej Jane. Tusind tak for de smukke billeder, og fordi du deler din dejlige familie med os.

  Kh. Pernille.

  Svar
 7. Hvor er det pudsigt. For 4 uger siden var det mig og min familie der lå, lige der i restauranten på Salad Hut. Det skønneste sted i thailand, hvis du spøger mig (og det er også 5. gang her)!
  Kan bestemt anbefale beachfront værelserne. Der er dejlig fred og ro, og ikke mindst plads :-)
  Sjovt nok var jeg lige ved at skrive til dig og anbefale stedet, da du sidst skrev at I var på vej til Thailand. Men tænkte at I måske allerede havde booket noget, nu I var på vej derover. Men fedt I alligevel fandt frem til paradis :-)

  Faktisk var det et af dine indlæg der for tre måneder siden inspirerede mig til at slæbe familien med derover endnu engang. Vi elsker Thailand! Jeg holder det sidste af min barsel pt og så var det jo med at komme hurtigt afsted, og det blev til 3 1/2 uge derude her i juni måned!
  Så tak for dine skønne indlæg, både om LCHF, mad og ikke mindst thailand :-)

  Fortsat god ferie.

  Kh Louise

  Svar
 8. Hvor ser det lækkert ud! Kan du huske navnet på hotellet og har du lyst til at dele det? Jeg skal nemlig faktisk selv til Koh Phangan og Koh Tao om en måneds tid :)

  Svar
 9. Det ser jo FANTASTISK ud!! Det må være lidt af en vitaminindsprøjtning for familielivet, sådan en tur! Vil du ud med navnet på hotellet?

  Svar
 10. Flot blog!
  Er selv lige kommet tilbage fra Thailand hvor jeg sammen med kæresten var 4 dage i Bangkok og 4 dage Phuket med Island Hopping til Phi Phi Islands og en aften i FantaSea hvor jeg fik opfyldt en barndomsdrøm. Nemlig at fodre en baby tiger. Fik taget et billede som evigt minde.
  Fantastisk dejligt land og menneskerne er noget af det rarest, venligste, hjælpsomme og smilende jeg nogensinde har mødt.
  Vil gerne vende tilbage en skønne dag sammen med mine børn men først og fremmest står de kommende år på en road trip igennem USA, Dubai, Caribien krydstogt og Safari adventure i Kenya. Men derefter er jeg sikker på at vi vender tilbage til skønne Thailand. Næste gang dog udenfor monsoontiden :))

  Svar
 11. Hvor ser det altså helt og aldeles fantastisk ud! (altså bortset fra bådturen, hvor bare tanken om den oplevelse også prikker gevaldigt til min dødsangst! pyyh)
  Tusind tak for super lækkert feriepostkort, det er så skønt at se hvor I nyder det :)

  Svar
 12. Ej, hvor sjovt.. Jeg kan genkende hver en bid du skriver også bådoverfarten, her skulle vi dog kravle over en smal planke fra båd til båd, med tung oppakning på ryggen og tre små piger under armen.. Gys.. Men vi overlevede! :) livet er dejligt på øerne, det er maden også.. Koh phangan har de mest delikate bananafritters med sweetmilk! Mums! Fortsat god ferie..

  Svar
 13. Du godeste, jeres sejltur lyder jo som noget fra en Bruce Willis-film! Godt, I klarede den! Og dejligt at se, at I nyder ferien – det ser virkelig vidunderligt og paradisisk ud ☺
  vh Louise

  Svar