Postkort fra Bangkok


Bangkok var en kæmpe oplevelse! Efter at have været i både Singapore (postkortet er på vej) og Kuala Lumpur mente jeg ellers, at jeg havde set rigeligt af asiatiske storbyer. Men Bangkok tog mig med storm! Sikke en dejlig by! Jeg blev helt ærgerlig over at have været i Thailand så mange gange uden at have værdiget byen et besøg.

Bangkok havde for mig at se den perfekte kombination af det nye og det gamle. Der kunne være tårnhøje moderne skyskrabere, men nede på gadeplan var der gadekøkkener og boder i et væk. Vi gjorde en ære ud af at finde de allermest lokale spisesteder, og vi spiste derfor på både gadehjørner og klemt ind i noget der mest lignede et baglokale bag en butik, hvor menuen kun stod på thai.

Vi tog en sejltur på floden og så templer og en levende vild krokodille, der lige stak gabet op af vandet! Her var min reptil-kvote så ved at være opbrugt, må jeg indrømme, og jeg fortrød en lille smule, at vi havde taget en longtailboat, hvor vi sad helt nede ved vandet og ikke en stor turistbåd. Herefter var alle træstammer krokodiller for mig, og jeg missede muligvis et tempel eller to. Templer så vi dog virkelig mange af og også Buddhaer i lange baner. Vi gik på markeder, både et lille marked med vintagetøj, et amuletmarked, hvor man kunne købe en amulet for alting og så det kæmpestore weekendmarked. Alle var en stor oplevelse. Vi for vild en aften og fik forvildet os ind i et område, hvor der var noget Food Festival 2014 med madboder overalt, og det klagede vi heller ikke over. Vi var også forbi Lumpiniparken, hvor vi “trænede” på træningsmaskiner, der var det forrige århundrede værdigt og lejede vandcykler og padlede rundt på søen. I parken var der øgler så store som hunde, og på det tidspunkt begyndte jeg at være klar til at tage hjem.

Vi tilbragte også tid i de store Malls med deres dejlige aircondition, og vi forelskede os fuldstændigt i et italiensk is-koncept, hvor man fik de bedste, hjemmelavede is på pind, dyppet i chokolade og med alverdens toppings, og her fik vi opfyldt vores is-kvote, som ellers havde været lidt i underskud. Vi fik også forvildet os ind på et virkeligt trendy nyåbnet restaurantområde en aften, og her fik vi et rigtigt måltid mad, og det var en dejlig variation til de mange gademåltider.

Mere er der ikke at sige. Bangkok, du fik mig! Og jeg kommer helt sikkert tilbage!

 

BangkokBangkok markedBangkok skylineBangkok Bangkok Bangkok street foodBangkok street food Bangkok Buddha BangkokBuddha Bangkok Bangkok Bangkoks street foodBangkokTuktuk BangkokLumphini park BangkokLumphini park BangkokBangkokBangkok

greyline

Sommerabat på Keto kostplan ‘den fleksible’

Få et superfleksibelt værktøj til at spise Keto med henblik på vægttab.

Læs alt om kostplanen her >>
(og spar 18%)

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

7 kommentarer til “Postkort fra Bangkok”

Skriv en kommentar

 1. Hej Jane
  Jeg har fulgt dig i et godt stykke tid – siden engang jeg droppede fertilitetsbehandling og hormoninsprøjtninger til fordel for mad med få kulhydrater og masser af avocado og mandler, og vupti blev gravid på 0,5 :-) Tak for god inspiration!
  Jeg skriver nu i en anden anledning end mad, nemlig din seneste rejse. Jeg er ved at planlægge en tur til Melbourne over Singapore med mand og to børn på 5 og 2. Og jeg har derfor forgæves ledt efter noget, du har skrevet om Singapore. Mon det gemmer sig et sted, jeg ikke kan finde? Eller kunne jeg måske lokke nogle erfaringer ud af dig i forhold til at være i Singapore med børn?

  Svar
  • Ej du har fuldstændig ret! Jeg skylder et postkort fra Singapore. Det kommer i løbet af ugen. Promise! Og tillykke med graviditet/barn/børn sguda!!

   Svar
 2. Jeg er også vild med asiatiske storbyer som bangkok, Kuala Lumpur og Singapore – tilgengæld hadede jeg Mumbai!
  Kan anbefale byernes kinesiske kvarter sidst på dagen, hvor folk besøger de lokale templer og bare hænger ud i al almindelighed og spiser uidentificerbar mad.

  Svar
 3. Hej Jane.

  Alt imens du har tilbragt en tydeligvis pragtfuld ferie i Thailand, er der gået noget af et lys op for mig her under den danske sommersol. Jeg har opdaget, at det ER muligt at leve sundt og ovenikøbet at tabe deller på en ret så overskuelig og behagelig måde. Jeg er stadig lidt i chok!

  For 3 uger siden blev jeg af en veninde introduceret til LCHF – SPIS DIG MÆT & GLAD. Jeg tænkte “Nøj…!” og 3 timer senere havde jeg købt mit eget eksemplar. Fra det øjeblik har jeg levet fuldt ud efter principperne.

  I langt størstedelen af mit snart 40-årige liv har jeg enten været sulten eller haft dårlig samvittighed. Sulten fordi menuen har bestået af riskiks, gulerødder og light-produkter – eller dårlig samvittighed fordi jeg igen igen ikke kunne holde diæten, faldt i, syndede, var for svag……

  Min motivation for at kaste mig ud i LCHF var uden tvivl vægttab. Jeg er ikke meget overvægtig, men er heller ikke den største fan af, hvad jeg ser i spejlet. Jeg ejer ikke en badevægt, men kan tydeligt mærke på mit tøj, at der sker ting og sager. Og det er jo fuldstændigt fantastisk – men det bedste er at jeg pludselig opdager, hvor godt jeg kan have det. Maven, humøret, energien – hold nu op!

  Chokket over at der nu pludselig findes smør, fløde, fed kød og min elskede ‘Primadonna’ ost i køleskabet, har endnu ikke helt lagt sig, men jeg vænner mig til synet. Maden jeg spiser er uovertruffen og sukkertrangen (næsten) væk. Jeg er helt høj og føler et mirakel er dumpet ned i hovedet på mig :-)

  Jeg er godt klar over at euforien sikkert lægger sig med tiden og at jeg sikkert nok skal støde på mine udfordringer, men lige nu nyder jeg bare at have fundet en måde at leve på, som rent faktisk ser ud til at virke for mig – og ovenikøbet på en super behagelig måde.

  Bogen er for længst pløjet igennem flere gange og den næste er skrevet på ønskelisten. Den er en fornøjelse at læse og det samme er bloggen her. Du, din bog og din blog har fået endnu en stor fan. Tak!

  Svar