Portionsanrettet forret med laks


En portionsanrettet forret med laks er en nem måde at servere en lækker forret til gæster. Det er dejligt at have portionsanrettet forretten på forhånd, så man ikke skal stå og fedte med det, imens gæsterne er der, men det kan også være praktisk, hvis selskabet er uformelt og noget af maden skal spises stående som fx til en havefest eller reception.

Portionsanrettet forret med laks

Portionsanrettet forret med laks

Føj til favoritter Print Pin
8
|
30 minutter

Ingredienser

Cremefraichedressing med urter

Topping

Sådan gør du

  • Tag den frosne laks ud af fryseren og lad den tø op på køkkenbordet i en times tid.
  • Imens laksen stadig er halvfrossen, skærer du skindet af og skærer laksekødet i en små tern. Hæld laksetern i en stor skål.
  • Hak løg fint og skær æblet i små tern. Put i skålen til laksen.
  • Halver agurken på langs, fjern den våde midte og skær agurken i små tern. Også i skålen med den. Vend det hele godt sammen.

Cremefraichedressing

  • Rør dressingen sammen. Smag til med salt og peber.
  • Vend dressingen ind i laksetataren lidt efter lidt. Du vil ikke have at den sejler i dressing.
  • Sæt laksetataren i køleskab i skålen eller anret den i portionsglassene allerede (afhængigt af din køleskabsplads)

Anretning

  • Anret laksetataren i portionsskålene.
  • Skær avokadoen i små tern og fordel dem ovenpå.
  • Slut af med lidt friskkværnet peber.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Lækker portionsanrettet forret med laks

En portionsanrettet forret kan dog stadig sagtens være en lækker forret, og her i mine serveringsglas har jeg puttet en lækker laksetatar med æble, skalotteløg og urter. Den har jeg så toppet med avokado lige inden servering for at sikre, at det hele holdt sig frisk.

Jeg har lavet portionen nedenfor til 8 personer. Du kan trække i ‘barren’ ved tallet og sætte det op/ned, så det passer til dit antal gæster.

Lakseforret i portionsglas

Jeg har serveret denne opskrift på portionsanret forret med laks mange gange, og jeg har faktisk også serveret den serveret direkte på tallerken, når vi har været et mindre selskab. Men til mange gæster er det bare så nemt at portionsanrette.

Glassene, jeg har anrettet dem i, er fra gode gamle IKEA. Jeg købte en ordentlig røvfuld af dem for nogle år siden, og jeg bruger dem hver gang, vi har gæster. De er gode både som vandglas og til portionsanrettede forretter eller desserter. Og så kan de stables – hvilket jo resten af tiden er ret praktisk.

Lakseforret med røget laks

Er du ikke helt begejstret for at skulle servere rå laksetatar for dine gæster, så prøv i stedet denne portionsanrettede lakseforret med røget laks og spidskål. Den er virkelig skøn og nem også.

Vil du have mere inspiration til festmaden, så se både mit store arkiv med gæstemad eller min inspirationsartikel med lækker menu til sommerfesten.

Portionsanrettet forret med laks

Proteinmanifestet kan forudbestilles nu

Proteinmanifestet giver en længe ventet stemme til de animalske proteinkilder og forklarer ud fra biologi og sund fornuft, hvorfor de er et bedre valg end planteprotein.

Når du forudbestiller den, får du den leveret i postkassen på udgivelsesdagen og du hjælper samtidig med at boghandlerne ser, at her er en bog, de skal være opmærksomme på🙏

Læs og forudbestil her:

Proteinmanifestet

Proteinmanifestet

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

2 kommentarer til “Portionsanrettet forret med laks”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Hej Jane
    Skal lave din lakse forret i dag.

    Har det nogen betydning at laksen ikke når at være nedfrosset præcis 24 timer?

    Den kom i fryseren 18.45 og vi tager den ud 16.45😁

    Svar
    • Det ved jeg ikke. Man plejer at sige 24 timer for at slå bakterier og evt. parasitter ihjel, men jeg har generelt selv et ret løst forhold til den slags😅

      Svar