En portionsanrettet forret med laks er en nem måde at servere en lækker forret til gæster. Det er dejligt at have portionsanrettet forretten på forhånd, så man ikke skal stå og fedte med det, imens gæsterne er der, men det kan også være praktisk, hvis selskabet er uformelt og noget af maden skal spises stående som fx til en havefest eller reception.
Ingredienser
- 500 g laks der har været frosset mindst 24 timer
- 100 g røget laks
- 1 skalotteløg
- 1 grønt æble
- 200 g agurk
Cremefraichedressing med urter
- 150 g cremefraiche 38%
- 1 spsk citronsaft
- 2 tsk dijonsennep
- 2 spsk dild friskhakket – eller anden urt du kan lide
- salt og friskkværnet peber
Topping
- 1 avokado
- friskkværnet peber
Sådan gør du
- Tag den frosne laks ud af fryseren og lad den tø op på køkkenbordet i en times tid.
- Imens laksen stadig er halvfrossen, skærer du skindet af og skærer laksekødet i en små tern. Hæld laksetern i en stor skål.
- Hak løg fint og skær æblet i små tern. Put i skålen til laksen.
- Halver agurken på langs, fjern den våde midte og skær agurken i små tern. Også i skålen med den. Vend det hele godt sammen.
Cremefraichedressing
- Rør dressingen sammen. Smag til med salt og peber.
- Vend dressingen ind i laksetataren lidt efter lidt. Du vil ikke have at den sejler i dressing.
- Sæt laksetataren i køleskab i skålen eller anret den i portionsglassene allerede (afhængigt af din køleskabsplads)
Anretning
- Anret laksetataren i portionsskålene.
- Skær avokadoen i små tern og fordel dem ovenpå.
- Slut af med lidt friskkværnet peber.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Lækker portionsanrettet forret med laks
En portionsanrettet forret kan dog stadig sagtens være en lækker forret, og her i mine serveringsglas har jeg puttet en lækker laksetatar med æble, skalotteløg og urter. Den har jeg så toppet med avokado lige inden servering for at sikre, at det hele holdt sig frisk.
Jeg har lavet portionen nedenfor til 8 personer. Du kan trække i ‘barren’ ved tallet og sætte det op/ned, så det passer til dit antal gæster.
Se flere tips og forslag til portionsanrettede forretter under opskriften.
Lakseforret i portionsglas
Jeg har serveret denne opskrift på portionsanret forret med laks mange gange, og jeg har faktisk også serveret den serveret direkte på tallerken, når vi har været et mindre selskab. Men til mange gæster er det bare så nemt at portionsanrette.
Glassene, jeg har anrettet dem i, er fra gode gamle IKEA. Jeg købte en ordentlig røvfuld af dem for nogle år siden, og jeg bruger dem hver gang, vi har gæster. De er gode både som vandglas og til portionsanrettede forretter eller desserter. Og så kan de stables – hvilket jo resten af tiden er ret praktisk.
Lakseforret med røget laks
Er du ikke helt begejstret for at skulle servere rå laksetatar for dine gæster, så prøv i stedet denne portionsanrettede lakseforret med røget laks og spidskål. Den er virkelig skøn og nem også.
Vil du have mere inspiration til festmaden, så se både mit store arkiv med gæstemad eller min inspirationsartikel med lækker menu til sommerfesten.
0 kommentarer til “Portionsanrettet forret med laks”