Porchetta i airfryer


Porchetta i airfryer er genvejen til at lave den lækre italienske rullesteg, uden at det skal tage mange timer. Faktisk er denne lavet på bare en enkelt time.

Porchetta er jo superlækkert. Kort sagt er porchetta svineslaget rullet med urter og stegt i airfryer (eller ovn traditionelt set) så du får lækkert, mørt kød med masser af lækker urtesmag og samtidig sprøde svær hele vejen rundt. Øj, øj, øj!!

Få flere Keto-opskrifter i airfryer her.

porchetta i airfryer

Porchetta i airfryer

Føj til favoritter Print Pin
3
|
1 time

Udstyr

  • kødsnor eller kødnåle
  • minihakker

Ingredienser

  • 1 svineslag lille, så det kan passe i airfryeren
  • 2 håndfuld persille
  • 1 spsk frisk rosmarin finthakket
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk pinjekerner
  • 3 spsk olivenolie
  • 0,5 øko-citron skallen heraf
  • havsalt

Sådan gør du

  • Hvis slagteren ikke har ridset svineslaget, så gør det selv. Rids da huden i tern med en skarp kniv.
  • Kom persille, rosmarin, hvidløg, citronskal, pinjekerner og olivenolie i en minihakker og kør til du har en "pesto". Gem halvdelen som ekstra tilbehør.
  • Læg svineslaget med skindsiden ned ad på et spækbræt.
  • Fordel persillepestoen på hele indersiden.
  • Rul nu stegen stramt og snør den godt til med kødsnor. Prøv at undgå at skindsiden ender inde i stegen. Så bliver den nemlig sej.
  • Gnub hele stegen godt med salt, ligesom du ville gøre det med en flæskesteg.
  • Skru ned på 180 og kom porchettaen i airfryeren. Lad den stege i 40 minutter. Vend den efter 20 minutter.
  • Vend den om igen og giv den dernæst 15 min på 200 grader. Tjek undervejs, om sværene er som de skal være og vend den evt. igen undervejs.
  • Tjek kernetemperaturen, den skal gerne være på 65-70 grader.

Noter

Svineslaget, der kan være i min airfryer, vejer nok en cirka 800-900 g. Den svinder en del ved tilberedningen.
Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Airfryer porchetta

Porchetta i airfryer har én ulempe og det er, at du kun kan have en lille rullesteg i den. Eller min kan i hvert fald kun rumme en lille porchetta. Så der er højst mad til 2-3 personer. Skal du lave en stor porchetta, altså en på 1,5-3 kg, skal du have gang i den store ovn.

Til gengæld er airfryer porchetta hurtigt og idéen om at lave den kan næsten opstå spontant og så kan du stadig have den klar til frokost eller aften. Forudsat at du har købt ind til den selvfølgelig.

Ingen airfryer? Brug denne opskrift på porchetta i ovn

Hvad spiser man til porchetta?

Fordi porchetta i sig selv er både fedt og smagfuldt, synes jeg, den skal have noget enkelt og frisk tilbehør. Du vil ikke have at smagene skal konkurrere med hinanden. Lidt dampede asparges med citron og olivenolie (og måske lidt parmesan) ville være lækkert, bønnefritter eller bare en frisk og lækker salat, fx med spidskål og fennikel. Det ville være mine umiddelbare idéer.

Vil du have mere inspiration til italienske livretter, så se alle mine italiensk-inspirerede opskrifter her.

porchetta med sprøde svær i airfryer

Få min Protein Julekalender gratis!

24 låger, der gør dig klogere på protein og som hjælper dig med at holde kursen i den søde julemåned.

Tilmeld dig her

Mere protein – færre kalorier

Vidste du, at studier gentagne gange har vist, at kalorieindtaget falder, når proteinindtaget stiger? Det er bare én af de mange gode grunde til at have fokus på proteinindtaget.

Mangler du inspiration til din proteinrige livsstil, er min bog, Proteinmanifestet, din nye bedste ven.

Jeg vil spise mere protein!

PROTEINMANIFESTET

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

0 kommentarer til “Porchetta i airfryer”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?