Porchetta i airfryer er genvejen til at lave den lækre italienske rullesteg, uden at det skal tage mange timer. Faktisk er denne lavet på bare en enkelt time.
Porchetta er jo superlækkert. Kort sagt er porchetta svineslaget rullet med urter og stegt i airfryer (eller ovn traditionelt set) så du får lækkert, mørt kød med masser af lækker urtesmag og samtidig sprøde svær hele vejen rundt. Øj, øj, øj!!
Få flere Keto-opskrifter i airfryer her.

Udstyr
- kødsnor eller kødnåle
- minihakker
Ingredienser
- 1 svineslag lille, så det kan passe i airfryeren
- 2 håndfuld persille
- 1 spsk frisk rosmarin finthakket
- 2 fed hvidløg
- 2 spsk pinjekerner
- 3 spsk olivenolie
- 0,5 øko-citron skallen heraf
- havsalt
Sådan gør du
- Hvis slagteren ikke har ridset svineslaget, så gør det selv. Rids da huden i tern med en skarp kniv.
- Kom persille, rosmarin, hvidløg, citronskal, pinjekerner og olivenolie i en minihakker og kør til du har en "pesto". Gem halvdelen som ekstra tilbehør.
- Læg svineslaget med skindsiden ned ad på et spækbræt.
- Fordel persillepestoen på hele indersiden.
- Rul nu stegen stramt og snør den godt til med kødsnor. Prøv at undgå at skindsiden ender inde i stegen. Så bliver den nemlig sej.
- Gnub hele stegen godt med salt, ligesom du ville gøre det med en flæskesteg.
- Skru ned på 180 og kom porchettaen i airfryeren. Lad den stege i 40 minutter. Vend den efter 20 minutter.
- Vend den om igen og giv den dernæst 15 min på 200 grader. Tjek undervejs, om sværene er som de skal være og vend den evt. igen undervejs.
- Tjek kernetemperaturen, den skal gerne være på 65-70 grader.
Noter
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter


Airfryer porchetta
Porchetta i airfryer har én ulempe og det er, at du kun kan have en lille rullesteg i den. Eller min kan i hvert fald kun rumme en lille porchetta. Så der er højst mad til 2-3 personer. Skal du lave en stor porchetta, altså en på 1,5-3 kg, skal du have gang i den store ovn.
Til gengæld er airfryer porchetta hurtigt og idéen om at lave den kan næsten opstå spontant og så kan du stadig have den klar til frokost eller aften. Forudsat at du har købt ind til den selvfølgelig.
Ingen airfryer? Brug denne opskrift på porchetta i ovn
Hvad spiser man til porchetta?
Fordi porchetta i sig selv er både fedt og smagfuldt, synes jeg, den skal have noget enkelt og frisk tilbehør. Du vil ikke have at smagene skal konkurrere med hinanden. Lidt dampede asparges med citron og olivenolie (og måske lidt parmesan) ville være lækkert, bønnefritter eller bare en frisk og lækker salat, fx med spidskål og fennikel. Det ville være mine umiddelbare idéer.
Vil du have mere inspiration til italienske livretter, så se alle mine italiensk-inspirerede opskrifter her.

0 kommentarer til “Porchetta i airfryer”