Jeg var så begejstret for den Poke Bowl, jeg spiste på Ono Poké i Paris, at jeg straks måtte hjem og lave en selv. Og det er jeg da slet ikke færdig med at eksperimentere med.
Poke bowl med tun, avocado og edamamebønner og stærk chilidressing
Føj til favoritter Udskriv PinIngredienser
- 130 g fersk tun
- 1 spsk tamari glutenfri soja
- 1,5 tsk risvineddike
- 1 tsk sesamolie
- 0,5 tsk chiliflager
- 100 g blomkålsris
- 50 g forårsløg
- 50 g avokado
- 50 g edamamebønner optøede
- 50 g agurk
- evt. tangsalat kan købes hos fiskehandleren eller udelades
- 1 tsk sesamfrø til drys
- chilimayonnaise mayo rørt med paprika og chili eller lidt sriracha, selvom den indeholder lidt sukker ;-)
- ekstra tamari
- evt. lime til at squeeze over
Sådan gør du
- Skær tunen i tern og kom det i en frysepose
- Bland en marinade af tamari, risvinseddike, sesamolie og chiliflager og hæld den over tunen. Lad tunen marinere lidt, gerne i et par timer
- Skær avocado og agurk i tynde skiver eller i tern
- Anret din Poke Bowl med blomkålsris i bunden (stænk evt. lidt tamari over) og anret så tunen, avokado, hakkede forårsløg, tangsalat og edamamebønner ovenpå.
- Drys med sesamfrø og server med ekstra tamari og chilimayo
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
I øvrigt er det dejligt at være hjemme igen. Og ungerne er glade og også lettede, tror jeg, over at det er slut.
Paris har virkelig været godt for mig. Jeg har fået så meget hjem derfra. Jeg føler mig slet ikke helt klar til at sætte ord på det hele endnu.
Og så er det dejligt at lege i køkkenet igen.
Hvad er nu en Poke Bowl?
En Poke Bowl er vist oprindeligt noget hawaiiansk. En slags skål med ris i bunden og så fisk, grøntsager og lækre saucer.
Da fisken ofte er rå eller råmarineret, får den lidt en sushi-feeling.
Jeg har lavet min Poke Bowl med blomkålsris for en lower carb version. Og så har jeg toppet den med chilidressing lavet på mayonnaise for at få lidt fedt for energi og mæthed.
Det er så lækkert jo!
Næste gang skal jeg klart lave en med laks.
Alle de skåle…
At anrette sin mad i en skål og kalde den noget fancy, skal det nu være en trend? Ja, det skal det øjensynligt. Vi har set det med Buddha Bowl, Breakfast Bowl, Burrito Bowl og alle mulige andre typer bowls.
Hvis du hellere bare vil rode det hele sammen, så be my guest. Det er smagen, der tæller mest i sidste ende. Men vi spiser også lidt med øjnene og det giver en dejlig tilfredshed også at spise noget, der er anrettet pænt.
Det ser lækkert ud 🤩🤩❤️❤️Men hvilken friske tun bruger du ?? Vil gerne være helt skarp på kvaliteten her i Danmark. Fik det frisk flere gange i Canada, men synes tun herhjemme er knap så lækkert!!
Jeg køber bare frisk tun hos min lokale fiskehandler. Nogle steder kan man bede om ‘sashimi-kvalitet’. Jeg tror, det giver en ekstra sikkerhed ift. at den spises rå. Jeg bruger dog bare almindelige tunsteaks og lever livet farligt der ;-)
Ved godt det ikke er poke, men kunne man i en hurtig madpakke-vending bytte frisk tun ud med en dåsetun?
Ja helt sikkert – no judgement ;-) Nem og hurtig og proteinvenlig madpakke :)
Hej Jane :-) tak for opskrift. Er tangsalat ‘legalt’ ift keto? Er der ikke sukker i?
Dbh Lærke
Jo, der er vist sukker i.
Du skal tænke på Keto som noget, der har med helheden at gøre. Ikke med enkeltdele. Og hvis du vil undgå at blive semi-spiseforstyrret med lange forbudslister inde i hovedet, er det ret vigtigt at forstå. Tangsalaten her fx, som rigtigt nok indeholder sukker, spises i så lille mængde at kulhydraterne derfra måske er så lidt som 2 g.
Jeg kan ikke understrege nok, hvor vigtigt at det at få det på plads i hovedet på den måde.
Læs mere her: https://www.madbanditten.dk/er-det-keto/
Lækkert ?
I Californien kunne jeg vælge grønkål (kale) i bunden, tip hermed givet videre.
Øj perfekt! Jeg kan kun forestille mig at der er masser af den slags muligheder i lige netop Californien :)
Jeg elsker poke! ? og ja, poke er råmarineret tun i alle mulige forskellige marinader. På Hawaii bliver det ofte spist som tilbehør eller en del af en pupu anretning. Pupu er assorterede små retter ? man kan også so dig, lave det til et helt måltid, uanset hvad er det bare lækkert og sjovt at se din version af en af mine hawaiianske yndlingsretter.
Ej hvor sjovt! Jeg må indrømme, at jeg ingenting ved om hawaiiansk mad. Til gengæld drømmer jeg om at besøge Hawaii en dag! Det lyder jo som det mest magiske sted!
Det er sådan en smuk servering!
Og velkommen hjem – det har været så hyggeligt at følge med i dine Paris-indlæg :-)