Pølsehorn uden kulhydrater – lyder det for godt til at være sandt? Nuvel, det er det også for helt uden er de ikke, men de indeholder kun 3 g kulhydrat pr. stk og det er jo bare super-lidt. Derudover er de utroligt vellykkede.
Jo tak, jeg har tidligere både lavet pølsehorn med blomkålsdej og også med en anden lidt sødlig kokosfiberdej til mine bøger, og de er bestemt også udmærkede. Denne opskrift på pølsehorn er bare endnu mere kulhydratfattige. Og bedre.
Pølsehorn uden kulhydrater
Jeg har taget udgangspunkt i dejen fra fathead eller cream cheese pizzabunden men modificeret den lidt hertil.
Selvfølgelig får man ikke den der hævede brødfølelse, som man får fra en gærdej men jeg synes, det fungerer rigtigt fornuftigt. Faktisk sagde Søren, da han smagte dem: Dem her er da lavet med rigtig mel, ikke?
Og nej, det er de altså ikke. Det er sært, men det fungerer!
Så mangler du en lille snack i madpakken eller noget proteinrigt til før/efter træning, er disse velegnede også.
Jeg har også lavet pizzasnegle med samme dej. Det blev supervellykket.
Se også: Pizzasnegle Opskrift
Ingredienser
- 100 g flødeost naturel
- 300 g revet mozzarella
- 2 dl pofiber
- 2 æg
- 1 tsk salt
- 8 gode pølser med højt kødindhold med højt kødindhold
Sådan gør du
- Smelt mozzarella og flødeost i en gryde, til du har en klistret masse.
- Tag gryden af varmen og rør Pofiber, æg og salt i.
- Ælt til du har en homogen masse.
- Rul dejen tyndt ud i mellem to stykker bagepapir
- Skær dejen i lige store trekanter eller rektangler.
- Halver pølserne og rul dem ind i dejen.
- Opvarm ovnen til 200 g varmluft og bag dem i ca. 15 minutter, til de er gyldne.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Pølsehorn i madpakken eller til den lille sult
Denne opskrift på pølsehorn er god i madpakken eller til den lille sult. Den er proteinrig og mættende og giver ingen pludselig udsving i blodsukkeret.
Den kan også bruges i børnenes madpakke og er en god 10’er snack. Det ved jeg ikke, om det hedder over hele landet, men det er det, mine børn kalder den pause, som mange børn spiser i i 10-frikvarteret.
Om ikke man skulle se sin morgenmad efter i sømmene, hvis man har brug for at spise allerede kl. 10, er en anden snak, som vi må tage en anden dag.
Men har man brug for at spise midt på formiddagen, er denne opskrift på pølsehorn altså et godt forslag.
Hej jeg syntes at de bliver lidt tørre, er der en måde at undgå dette?
Mindre pofiber vil være mit bedste bud…
Okay tak, det prøver jeg
Hej
Vil lige høre på selve opskriften står der 3 g kulhydrater pr stk men på selve energiberegningen står der 1 g kulhydrater hvad er det rigtige??? På forhånd tak.
Maria.
Begge dele kan være rigtigt. Det er bare udregnet i to forskellige databaser. Hvis du skal læne dig op af én, vil jeg anbefale den ‘officielle’ inde i selve opskriften. Den er nyest og lavet med data fra DTUs fødevaredatabase.
Bruger dejen til så meget forskelligt, virkelig god.
Lige et tip. Hvis man har en kagerulle af plastik, gør den lidt våd, så kan du rulle dejen flad uden den hænger i, og der er ikke behov for at bruge to stykker bagepapir. Gør det altid ved pizzabunde og wraps.
Ganske hæderlige som du skriver.
Haps 😋
Haha ja ikke? Så har man jo ikke lovet for meget :))
Kan revet cheddar mon bruges i stedet for mozzarella?
Det har jeg faktisk ikke prøvet men mon ikke?
Det kan man så godt👍🏼😊
Haha PERFEKT! Tak for tilbagevending!
Kan man erstatte pofiber med huskfiber?
Jeg ved ikke rigtigt. Ikke i de mængder her men måske kan du godt lave opskriften uden Pofiber men måske med 1 spsk loppefrøskaller. Det er dog ikke noget, jeg har prøvet…
Jeg har lavet dem med fiberhusk, og jeg synes de er helt hæderlige. Muligvis ikke lige så kønne, idet de ikke bliver nær så brødagtige, men de er lave på kulhydrat, og samtidig mættende. Jeg brugte ca. 1dl fiberhusk
Fedt at høre. Jeg synes 1 dl fiberhusk lyder af absurd meget😅🙈 – men dejligt at de blev spiselige, trods alt.
Hej jeg skal lave dem i denne uge, men egner de sig til frysning?
Og ved du ca hvor mange kalorier de indeholder?
Ja de er superfint egnede til frysning.
De er energiberegnede i min nye bog (ligesom alle andre opskrifter). Jeg kan ikke huske den præcise angivelse her men de er jo lidt tunge i det, da hovedingrediensen er ost.
Hej!
Pølsehornene ser meget lækre ud, men problemet er bare, at jeg ikke kan se opskriften, fordi reklamerne dækker over den. I det hele taget gælder det samme for en hel del af opskrifterne på siden. En skam! Mon der er noget, der kan gøres?
Mvh
Marianna
Er det sandt? Det er selvfølgelig ikke meningen. Jeg har ingen reklame, der dækker når jeg tjekker, så send gerne skærmbillede til support@madbanditten.dk så kan vi fejlmelde det hos mediebureauet👍🏼❤️
Hejsa ☺️ Kan man bruge mandelmel i stedet for profiber
Mvh betina (diabetes 2)
Det tror jeg ikke bliver lige så godt. Bedre at skaffe sig Pofiber eller evt. udelade det. Du kan få det i alle større supermarkeder, det står på glutenfrihylden og koster en 20’er. Det er fibre, så det er supervelegnet til diabetikere.
Okay. Tusind tak jeg må have fat i det 🚶♀️🚶♀️🚶♀️🚶♀️😁
De skal klart prøves i efterårsferien:) Tror du de vil fungere til snobrød? Eller har du anden ide hertil?
Spændende tanke med snobrød. og ja, måske kunne det godt fungere! Det tror jeg, vi lige skal have testet.
Meld gerne tilbage hvis du tester det før mig :))
Kan man tilføje ketchup til pølsehornene, eller ødelægger det dejen? 🙂
Har lige lavet dem med mandelmel. Det fungerer fantastisk. Der skal 3 dl mandelmel i for ellers er dejel for flydende.
Dejligt at høre. Det øger dog kaloriendholdet betragteligt.