Pizzabunde til fryseren og en dejlig wrap


I dag handler det om pizzabunde – eller blomkåls-halloumi-bunde, må jeg hellere kalde det, som jeg har lavet, og som jeg opbevarer i fryseren.

Sunde pizzabunde og lækker frokostwrap

Pizzabunde til fryseren

Føj til favoritter Udskriv Pin
8 stk
|
40 minutter

Ingredienser

 • 500 g blomkål
 • 200 g halloumi/grillost (eller anden ost)
 • 2 tsk frisk oregano
 • 1 tsk salt
 • 2 æg
 • 0,5 dl pofiber (reklamelink)

Sådan gør du

 • Opvarm ovnen til 200 grader varmluft.
 • Skær blomkålen i mindre stykker og gør det samme med osten. Put begge dele i foodprocessoren og blend med den store kniv. Tilsæt resten af ingredienserne og blend igen. Du har nu en halvvåd blomkålsdej.
 • Klat dejen ud på bageplader i de ønskede størrelser. Bag i ca. 15-20 minutter, eller til de bliver brune i kanten. Når bagetiden er så relativt lang, er det, fordi jeg havde tre plader i ovnen på en gang.
 • Tag pladerne ud og løsn bundene fra bagepapiret med en spatel og lad dem herefter afkøle. De er porøse i det, når de er varme, men sætter sig, når de køles ned.
 • Læg madpakkepapir imellem bundene og opbevar dem i fryseren. Tag dem op efter behov og lav en hurtig frokostwrap. Nogle gange luner jeg dem lige, andre gange bruger jeg dem kolde. Som wrap fungerer de bedst kolde, som pizza kan de lunes – men skal så spises med kniv og gaffel.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Det er så taknemmeligt at kunne tage sådan en op og få lavet en hurtig bid mad.

Det er desværre ikke så tit, vi får pizza herhjemme.

Vi er ellers tre, som elsker alting ved pizza – også selvom bunden er lavet af grøntsager – og så har vi én lille herre, der hverken bryder sig om tomatsovs eller smeltet ost, og som forholder sig en anelse lunkent overfor blomkålsbundens fortræffeligheder.

Pizzabunde i fryseren – lav dem selv derhjemme

Til gengæld er det dejligt for mig at have færdige pizzabunde i fryseren, for så kan jeg tage sådan en bandit ud og lave enten en frokostpizza eller -wrap. Forleden blev det til en wrap, og det var måske det dejligste, lynhurtige måltid, jeg længe har spist.

På tallerkenen her har jeg fyldt en minipizzabund med rester af pulled beef sammen med lidt spiraleret squash, en rest cremefraichedressing og lidt frisk persille. Dejlig, hurtig frokost.

Sunde pizzabunde og lækker frokostwrap

Er du frisk på en lille (vægt)udfordring?

Det er nu, du skal i gang, hvis du skal opnå et ansvarligt vægttab før sommerferien. Jo tættere på sommerferien, vi kommer, jo mere uansvarlige (og uholdbare) bliver strategierne.

Min vægttabsprotokol, Sommerklar med Madbanditten, hitter helt vildt i øjeblikket – skal du prøve den?

Læs om den her: Sommerklar med Madbanditten

Skal jeg sende dig en gratis Keto-madplan (aftensmad)?

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

20 kommentarer til “Pizzabunde til fryseren og en dejlig wrap”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
   • Man kan også “høvle” blomkål med en brødkniv. Det er nemmere end at bruge et rivejern. Skær blomkålen over i to halve, vend den plane side nedad, og “sav” fine spåner af blomkålen med brødkniven, som var det et rugbrød. Det gode ved denne metode er at det ikke krummer unødigt, ikke kræver tonsvis af kræfter, og du stort set kan bruge hele blomkålet.

    Svar
 1. Hej madbandit :-)

  Jeg lever hverken på den ene eller anden måde. Jeg er bare mig og spiser det min krop bliver glad for. F.eks. havde jeg i en periode ondt i maven dagligt og stoppede så med at spise ost på opfordring fra en homøopat og det hjalp søreme.

  Jeg har ikke spist svinekød i 12 år fordi min mave ikke bliver glad af det, men kommer jeg til et selskab hvor der serveres svinekød og intet andet så er jeg ikke den der stikker til maden. Jeg spiser naturligvis den mad værten har tilberedt. Man behøver jo ikke spise meget, men bare vise, at man har respekt for vedkommende. Jeg forsøger i den grad at virke u-fanatisk og det generer mig faktisk ikke. Tværtimod fornemmer jeg, at det giver mig selv en ro, at jeg ikke altid skal være på vagt og min indre moralske pegefinger bliver også mere afslappet. Dernæst giver det også en større åbenhed når giver udtryk for, at jeg tilpasser mig (og ikke omvendt).

  Hvis man vælger at følge dig på Facebook eller andre steder så må man også acceptere, at du har taget nogle valg. F.eks. at droppe chokoladekalenderen. Jeg overvejede et øjeblik at trykke “unlike” (fremfor at svine dig til som andre tragisk nok har gjort) da jeg læste dit indlæg fordi jeg nok synes det er en lille bitte smule fanatisk (ha ha) og måske også fordi jeg pt. har to chokoladekalendre på hylden og ditto to ekstremt forventningsfulde børn klar til at åbne dem på mandag. Sandheden er dog den, at jeg har prioriteret, at jeg ikke kan stå og lave en hj.lavet chokoladekalender til dem, men så gør jeg nok noget andet som du måske ikke har overskud til. Og sådan bliver vi jo nød til at navigere i forældreland.

  Du er stadig på min “like”-liste for du inspirerer mig 100%. Så 1000 tak for det og god dag derude.

  Svar
  • Faktisk synes jeg, at bunden hænger lidt dårligere sammen med halloumi, så almindelig ost er at foretrække konsistensmæssigt. Jeg elsker bare halloumi og måtte prøve at bruge den :)

   Svar
 2. Kan egentlig godt forstå, at mange bliver lidt forargede når der stilles “forbud” op for børn. Problemet er bare, at dette jo slet ikke er tilfældet her – tvært imod. Det er altid en balancegang, det med at unde sig selv noget (sundt som usundt). Her taler du jo netop for at unde sig selv og sine børn noget godt, og ikke at forbyde nogen noget. Synd at mange ikke sætter sig ordentlig ind i konceptet på din blog og i dit indlæg, inden de lader sig forarge…
  Personligt er jeg glad for endelig at have lært, at spise godt mad (og masser af mørk chokolade!) med god samvittighed (eller i hvert fald bedre end før, hoved-ommøblering er stadig i gang), og nyder at give mit sind og min krop mad af god kvalitet, der smager så meget bedre end meget af det jeg spiste tidligere.

  Svar
 3. Det er jo verdens bedste idé at fryse bunde som disse! Jeg laver relativt tit æggewraps eller blomkålsbunde til frokost, men det er jo ret tidskrævende at stå med, så typisk laver jeg til 2-3 dage og opbevarer i køleskabet – jeg havde ikke overvejet fryseren som mulighed! Du er genial Jane og dit tip vil straks blive implementeret herhjemme til travle madpakkedage :)

  Svar
 4. Kan kun sige at jeg er helt enig, mine børn har heller aldrig nogen sinde fået lov til at putte det der billige lavkvalitetschokolade i munden i december, men må indrømme, at jeg så i stedet har betalt mig fra det.
  Men jeg har altså svært ved at få øje på at man blive en dårlig Mor fordi man går lidt op i hvad ens børn putter i munden, men ja det kan godt medføre pæne titler som snob, fanatiker ect. ect

  Svar
 5. Ej, blev folk virkelig sure over det. Jeg fylder gerne mine børn med sukker, men de får altså ikke noget, som jeg ikke selv ville spise – deriblandt billig chokolade. Thumbs up for en supergod idé, som jeg stadig overvejer. Så kan man endda variere chokoladen!

  Svar
 6. Ja, ja.. hver sin mening :) Jeg synes at dit indlæg med chokoladekalenderen var sød og jeg ser ikke noget galt i at man vil sine børn det bedste :) Jeg oplever dig ikke fanatisk – tværtimod synes jeg at du har en god og sund holdning til LCHF og den mad I indtager uden at det kammer over og bliver et eller andet hysterisk flip. Dine børn får jo både slik, is, fødselsdagskage, julegodter og hvad der ellers hører et normalt børneliv til og oven i det oplever de en mor, der bruger tid og kræfter på at sætte sig ind i hvad de putter i munden og hvordan hun kan kombinere de to ting ;) Nå, men det var så min mening og nok om den… alle har jo ret til sin egen og det vigtigste er at det du gør giver mening for dig og din familie :)
  Btw ser pizzabundene dejlige nemme og lækre ud – dem må jeg prøve! :)

  Svar
 7. Jane, jeg synes du er sej og er stadig glad for dine måde ar anskue tingene på. Kan ikke rose dig nok for opskrifter m.m., men også hvordan du griber din livsstil an i børnehøjde!

  Svar
 8. Jeg synes også det var sådan et fint indlæg… noget som alle kunne få glæde af. Kunne godt lide at det “tillod” noget som almindelig købe chokolade. Der kan jeg være med! Hvorfo har vi så travlt i dette land med at opdrage på hinanden?

  Svar
 9. Blev folk sure over kalender indlægget? Hvad sker der? Man kan da vel forkæle sine børn med hvad man vil…at det i år bliver med lækker chokolade er vel bare et plus, eller? Jeg synes det var et fint og hyggeligt indlæg og synes man det er at gå for vidt, kan man jo bare lade være med at lave en selv. God dag Jane

  Svar