10 x pizza uden mel


At lave pizza uden mel er en af de første ting, som de, der forsøger sig med en glutenfri eller low carb/LCHF-livsstil kaster sig over. “Blomkålspizza” er år efter år et af de søgeord, der får sendt flest mennesker ind på Madbanditten.

Og selvom det selvfølgelig ikke bliver det samme som en god italiensk stenovnsbagt pizza, så kan du faktisk lave god og velsmagende pizza uden mel.

Jeg har samlet 10 gode forslag til dig her. Mange af dem kender du sikkert. Der er både den populære blomkålspizza, en masse andre varianter af pizza med bund af grøntsager, og så er der alle ostepizzaerne og endda en forbavsende god tun-pizza (der overhovedet ikke smager af tun).

Mine 10 bedste opskrifter på pizza uden mel

 • Blomkålspizza – med ny og forbedret og næsten *sprød* bund
 • Broccolipizza med spicy kødboller
 • Mini-pizzaer på ostebund
 • Frokostpizza på “brød-bund”
 • Cream cheese pizza – efter min mening den bedste low carb pizzabund
 • Grøntsagspizza à la tøm-køleskabet
 • Rootza – pizzabund med knoldselleri
 • Små grønne squashpizzaer
 • Tunpizza
 • Græskarpizza med feta og rosmarin

Se dem alle her nedenfor og find link til opskriften under billedet.

Blomkålspizza – med ny og forbedret bund

Den er altså god og smager slet (*næsten*) ikke af blomkål. Eller det synes jeg faktisk ikke, den gør overhovedet. Igennem årene har modtaget hundredevis af kommentarer fra glade læsere, hvis’ mand og børn med glæde har spist pizza med blomkålsbund. 

Sådan laver du sprød blomkålspizza! Hemmeligheden bag en sprød blomkålsbund! -- data-lazy-srcset= Madbanditten.dk” width=”651″ height=”651″>
Opskrift her: Blomkålspizza – ny og forbedret og næsten *sprød* bund

Broccolipizza

Broccolipizzaen er lavet efter samme princip som blomkålspizzaen, bare med broccoli i bunden i stedet for blomkål. Det fungerer superfint men giver selvfølgelig en lidt grønlig pizzabund.

Broccolipizza - LCHF low carb high fat

Ostepizza

At lave pizzabunden af ost giver en god sej og næsten sprød pizzabund. Disse er hurtigt lavet, og de smager også forrygende kolde og fungerer godt i madpakken.

Mini-pizza på ostebund med tomat og mozzarella. Naturligt glutenfri og low carb/LCHF - Opskrift her:
Opskrift her: Mini-pizzaer på ostebund

Pizza på brødbund

Her har jeg brugt det populære toastbrød som bund i en hurtig frokostpizza. Denne er god til dem, der gerne vil have at bunden minder om brød. Følelsen er dog mere “deep pan”-agtig end italiensk pizza-agtig.

Low carb pizza på brødbund - en hurtig pizza med få kulhydrater
Opskrift her: Pizza på brødbund

Cream cheese pizza

Som sagt min favorit. Bunden er lavet af bl.a. flødeost og æg og det giver en fast og lækker pizzabund uden bismag af blomkål. Denne bund er også genial til at lave en snasket pizzasandwich af resterne dagen efter.

Bedste low carb pizzabund -- data-lazy-srcset= madbanditten.dk” width=”651″ height=”651″>
Opskrift her: Cream cheese pizza – bedste low carb pizza

Grøntsagspizza

Grøntsagspizzaen er bare et eksempel på at du kan tømme din grøntsagsskuffe og lave pizza samtidig. I denne har jeg brugt både blomkål, broccoli og knoldselleri.

Grøntsagspizza LCHF
Opskrift: Grøntsagspizza á la tøm-køleskabet

Rootza

Rootzaen har rodfrugter i bunden. Jeg foretrækker knoldselleri. Når det kommer til pizzaer med grøntsager i bunden, er denne favoritten hjemme hos os. Den har en mild smag og hænger fint sammen. Selvfølgelig indeholder den flere kulhydrater end fx blomkålspizzaen men det lever vi fint med.

opskrift rootza LCHF low carb high fat
Opskrift her: Rootza med grillede grøntsager

Små grønne squash-pizzaer

De små grønne squashpizzaer opstod som en hurtig frokost-idé en dag men blev utroligt vellykkede. Jeg bruger både bundene som pizzabund eller som “sandwichbrød”.

Små squashpizzaer med feta og avokado, Dejlig let vegetarisk LCHF-frokost -- data-lazy-srcset= Madbanditten.dk” width=”651″ height=”868″>
Opskrift her: Små grønne squashpizzaer med avokado og feta

Tun-pizza

Pizza med en bund lavet af tun?! Jeg vedkender, at det kan kræve lidt overtalelse at prøve. Idéen kommer fra min tyske low carb-venner, og de er vilde med den. Det var Madbandittens læsere faktisk også, da jeg postede den.

Tunpizza - opskrift på low carb pizza med super smag og fast bund. -- data-lazy-srcset= Madbanditten.dk” width=”651″ height=”868″>
Opskrift her: Tun-pizza

Græskarpizza med feta og rosmarin

Få opskrifter har været så populære som disse enkle men helt utroligt velsmagende mini-pizzaer med græskar. Jeg bruger dem dog mere som tilbehør end som “pizza” men uanset er de bare mega-lækre!

Små græskarpizzaer med feta og rosmarin
Opskrift her: Græskarpizzaer med feta og rosmarin

Men fortæl mig nu, hvilken er din favorit? Og er der nogle af ovenstående, du ikke har testet endnu, men som du har fået lyst til at prøve kræfter med?

Ny Keto kostplan – ‘den fleksible’

Skal du i gang med Keto, eller har du været i gang længe men er gået i stå, så prøv den nye Keto kostplan ‘den fleksible’.

Læs alt om kostplanen her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

10 kommentarer til “10 x pizza uden mel”

Skriv en kommentar

 1. Hej Alle. Lavede pizza-bund af lidt af dejen fra fiberbollerne. Smurte dejen ud på bagepapir og bagte den lidt kortere end bollerne. Smurte den med tomatsovs og dryssede ost på. Bagte den til osten var gylden, lagde tyndt skåret spansk skinke på og dryssede med rigeligt ruccola. Bunden er fin sprød og stykkerne kan spises fra hånden – Perfekt :-) De sidste par stykker blev til hurtig morgenmad dagen efter.

  Svar
 2. Fandt lidt inspiration i nettet hvor der var noget der hed “farhead” pizza – lavede lidt om og har nu en virkelig god bund der af mærkelige årsager smager af brød.
  2 kugler mozzarella
  2 spsk cream cheese ( brugte philadelphia)
  0,5 dl sesamfrø (malet til mel, bliver til ca 1 dl når blendet/malet)
  1dl pofiber
  1 tsk oregano
  1 tsk hvidløgspulver
  1 tsk løgpulver
  1 tsk chili

  Varm de 2 oste op i en gryde på lav varme, til det smelter, og bliver sådan lidt mælket..hæld derefter alle de andre tørre ingredienser i og rør rundt til det er samler.
  Tag “dejen” og rul ud mellem 2 stk bagepapir, og bag på 200 gr ( varmluft) 10-15 min

  Måtte bare dele, da jeg syntes at det var den største succes.

  Svar
 3. Hej.

  Det her er lidt et andet emne end pizza, men håber det er ok.
  Når man skal regne ud hvor mange gram kulhydrat man har fået, skal man så trække fibrene fra, eller tæller de med i “regnskabet”?
  Jeg har fx fået 34 gram kulhydrat igår, men de 21 af dem er fibre. Så giver det kun 13 gram, og er altså striks lchf. Eller hvad? Er lidt forvirret ?

  Venlig hilsen Rebekka

  Svar
  • Hej Rebekka
   Nej, på danske næringsdeklarationer er fibrene fratrukket kulhydraterne, så det skal du ikke gøre en gang til.
   Men det er rigtigt at det er anderledes i USA fx, hvorfor de taler om net carbs. Men i DK skal du altså skele til det totale kulhydratindtag (og 34 g er nu pænt striks i mine øjne, så super fint!)

   Svar
 4. Sikke en masse forskellige måder man kan lave pizza på.

  Jeg er ret glad for rootza’en, den smager altså rigtig godt. Og særligt min to-årige datter spiste løs.

  Forleden lavede jeg de små ostepizza’er, og de var også rigtig lækre.

  Jeg må snart have pizza på madplanen igen.

  Svar