Pizza – the LCHF way


Til aftensmad i dag lavede jeg pizza. Pizza, virkelig? Hvad med gluten, LCHF og alt det dersens moderne noget? Jo, ser du, bunden var lavet af blomkål inspireret af hende her som er en stjerne til at transformere almindelige opskrifter til noget, som også vi med specielle behov kan spise.

Dejen bestod af blomkål, revet mozzerella og æg, som var rørt sammen og glattet ud på en bageplade.

Det ser trist ud, ikke? Men så fik den lige 15 min på varmluft ved 230 grader og så så den sådan her ud:

Se, det var straks bedre. Så puttede jeg fyld på. På børnepizzaen kom der tun og ost og på voksenpizzaen kom der seranoskinke og mozzerellaost.

Begge pizzaer fik en tur under grillen i ca. 5 min. og vi endte med dette resultat:

og…

Og på med lidt rucola og så sad jeg med denne lækre tallerken:

Og det smagte virkelig i orden, dér! Bunden var ikke blevet helt crispy nok, så næste gang – for der bliver helt sikkert en næste gang – dræner jeg blomkålen for vand, inden jeg laver dejen. Eller bager den ved 250 g.

Til bunden brugte jeg:
Blomkålsris af lidt over et halvt blomkål
150 g revet mozzerella
2 æg
salt, peber og krydderier. Jeg brugte oregano og persille

Ud af det fik jeg en stor og en lille pizza, perfekt til to voksne og to børn. Fadet blev ryddet og alle blev mætte. Og ungerne fik godt med blomkål indenbords, hvilket ellers normalt ikke lige er favoritgrøntsagen. Tænk, pizza! Jeg er glad!

Stor nyhed: Fit efter 40

Stort, nyt livsstilskursus for kvinder ‘i anden halvdel af livet’.

Kurset starter mandag d. 8. oktober.

Læs alt om kurset her

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

5 kommentarer til “Pizza – the LCHF way”

Skriv en kommentar

  1. Hej du :)
    Jeg har haft helt med, at den bliver meget mere fast ved at vende den, når den først er blevet brun på den ene side, så vende den om, så den får varme på begge sider :)

    Svar
  2. Jeg har endu ikke formået at få den super sprød
    – men jeg har experimeneteret både med parmasanost i dejen og mandelmel- begge forbedre den helt sikkert.
    Nogen gange har jeg også lavet dem små og smurt dem med olivenolie- så kan man nemmere vende dem og de bliver mere sprøde.

    Svar
  3. Ej hvor godt!! Det ser vild lækkert ud. Den glæder jeg mig til at prøve… jeg kan næsten ikke vente:-))

    Svar