Pizzaomelet er nøjagtigt, som navnet antyder, en omelet, hvor der er tilføjet lækre pizza-elementer, så man får de gode smage fra pizza i en kulhydratfattig anretning. Pizzaomeletten kan samtidig spises som morgenmad men også fint som frokost eller en nem aftensmad. Den smager tilmed godt koldt i madpakken.

Ingredienser
- 4 æg
- 40 g cremefraiche 38%
- 80 g tomatsauce
- 40 g revet mozzarella eller anden ost
- 40 g salami
- 1 tsk tørret oregano
- frisk basilikum
- Smør til stegning
Sådan gør du
- Pisk æggene sammen med cremefraiche og tomatsauce.
- Opvarm lidt smør på en pande ved middel varme.
- Hæld æggene på og lad dem sætte sig et øjeblik.
- Fordel ost og salami oven på og drys med oregano.
- Hvis man vil have en lidt sprød salami, kan man lige stege den lidt på en pande inden den kommes oven på omeletten, eller omeletten kan bages i ovnen.
- Skru ned for varmen og lad omeletten stege færdig.
- Drys med frisk basilikum ved servering.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Pizzaomelet – pizza til morgenmad (why not?)
Man kan jo ellers lave masser af lækre Low Carb pizzaer – det er denne samling et godt eksempel på: Sund Junkfood Men her taler vi noget endnu nemmere. Nemlig en omelet, hvor vi har puttet lækre pizzasmage ind som tomatsovs, salami og mozzarella.
Det er virkelig lækker morgenmad, fx i weekenden, hvor tiden er mere til at sidde længe ved bordet. Eller lav den aftenen før og spis den kold på farten eller til frokost. Det smager helt forrygende også.
Nemme og hurtige løsninger kan man bare ikke få for mange af, vel?
Pizza-omelet
Som altid er det min anbefaling at starte dagen med noget proteinrigt. Det gælder sådan set uanset om du spiser Low Carb eller ej. Proteinrig morgenmad er på alle måder associeret med længerevarende mæthed, mindre sult og sukkertrang senere på dagen. Så vil du slippe for eftermiddagssumpen, er det altså først og fremmest morgenmaden, du skal ændre.
Og her er denne opskrift på pizza-omelet et fint valg. Den passer fint til dig, der gerne vil spise proteinrig morgenmad og selvfølgelig til dig, der spiser Low Carb, LCHF, Keto og hvad vi ellers kalder den slags kost.
Hvilken tomatsovs bruger du? jeg har lige forsøgt mig og det blev total mislykket, da ægge-massen ikke ville stivne :)
Jeg bruger en hel almindelig købt tomatsovs.
Kære Jane,
I ingredienslisten står der frisk oregano, men i opskriften står der tørret.
Vh. Thomas
Du må snart sende en faktura for korrekturlæsning, Thomas😅💪🏼
Lækkert i alt sin enkelthed. Du har virkelig lært mig at med basisvarer i køleskab og på hylder kan man hurtigt lave noget helt enkelt og lækker mad som har masser af god smag😊
Ej hvor dejligt at høre. Og min oplevelse er den samme. Enkelt behøver bestemt ikke betyde kedeligt, hvis råvarerne er gode❤️
Hej Jane
Lyder lækkert,
Du skriver 80g pizzasovs i opskriften.
Hvad er det for en pizzasovs? Har du mon fundet en købe uden en masse øv i?
Ja sorry, det var forvirrende, kan jeg godt se. Jeg har rettet det til tomatsovs. Man kan købe masser af fine af slagsen (jeg laver dem sjældent selv). Ofte køber jeg bare en flaske mosede tomater, passata eller lign.
Hej Jane,
Jeg er en af dem, der har skrevet en laaang hilsen til dig på din insta-indbakke, og fandt først for nylig ud af, at det var en dårlig idé :)
Så her kommer først og fremmest en stor tak for dine lækre opskrifter og det store arbejde du gør, for at gøre det hele nemmere for os.
Æg med fløde, æg med cremefraiche og æg med flødeost er blevet det helt store hit herhjemme, foruden de uimodståelige Chaffels! Selv Egg-Latte er blevet min foretrukne drik, før løbeturen.
Mit spørgsmål:
De 30-50 gram kulhydrater jeg indtager på min kost, dagligt gør mig godt. De dage, hvor jeg får lidt for meget (oftest i weekenden) giver som regel vrøvl med maven. Dit bedste tip, mod hurtigt at komme “back-on-track” dagen derpå? Er det bare at ignorere en uro i maven og fortsætte som om intet er hændt?
Tak igen,
de bedste hilsener
Linda
Hej Linda
Jeg er ked af at du har skrevet forgæves. Jeg synes faktisk, det er frækt af Instagram at man stadig kan skrive, når mine indstillinger er sat til at der er lukket for beskeder. Jeg lukkede jo netop for dem for at folk ikke skulle opleve at skrive uden at få svar.
Anyway, helt kort svar: ja. Jeg tror, det er bedst at slippe den der mentale start-stop-tanke om, at man skal gøre noget særligt eller kompensere fordi man har spist lidt anderledes. Bare fortsæt, som du plejer, og lev med at der kan gå en dag eller to med uro i maven. Jeg tror, det er bedst ikke at gøre et stort nummer ud af ❤️
Tak for svar :)
Der er dage, ovenpå for mange kulhydrater/sukker, hvor jeg føler et massivt energidyk. Her hjælper havregrød kogt på vand, sjovt nok bedst på min maves “tilstand”.
Må finde en “gylden mellemvej” der passer ind i min livsstil. Jeg er hverken overvægtig eller lider af gluten intolerance. Alt andet ved LCHF fungerer rigtig godt for mig :)
Det er helt klassisk. Det er skiftet i forbrænding og skiftet i elektrolytbalancen, der giver de symptomer. Det fungerer sjældent helt godt at have alt for store udsving. At lægge sig på et nogenlunde regelmæssigt leje fungerer oftest bedst.