Pizza med blomkålsbund


I går havde jeg så meget lyst til pizza. Og da hele ugen havde stået på mere eller mindre hurtige og tilfældige løsninger, kom det dertil, at jeg faktisk overvejede at spise en pizza. Sådan en købepizza fra et pizzaria med hvedebund og gluten og det hele. Det er faktisk første gang i de to år, jeg har levet uden gluten, at jeg vitterligt har overvejet at spise det. Nå, men heldigvis besindede jeg mig og spiste noget andet.

Men i dag til frokost ville jeg så lave pizza. Det duer jo som bekendt ikke at gå og undertrykke sine lyster, så hvis damen vil have pizza, så må hun få pizza. Jeg havde et halvgammelt blomkålshoved i køleskabet, så jeg lavede selvfølgelig den gode blomkålsbund. Som jeg altså virkelig synes fungerer godt, selvom den ikke bliver så sprød.

Ud af min anstrengelser kom der denne pizza.

Jamen, det ligner jo….. en pizza!!! Og det smager faktisk også som en.

Bunden bestod af lidt under et halvt blomkålshoved, som var kørt gennem foodprocessoren til blomkålsris. Blomkålsrisen blandede jeg med et æg, en håndfuld revet cheddar, salt, peber og oregano, og så glattede jeg det ud på en bageplade og gav den 12-13 min. ved 250 grader varmluft. Bunden ud af ovnen, på med tomatsauce, ost (cheddar) og serranoskinke og ind i ovnen igen, indtil osten var smeltet og skinken blevet lidt crispy.

Portionen mættede to voksne, hvoraf den ene lige havde løbet 11 km i stiv kuling, og den anden lige havde været nede og styrketræne. Vi spiste dem dog som pizzasandwiches. Bare fordi.

Jeg har i øvrigt tidligere serveret blomkålspizza for mine børn, som har spist dem med stort velbehag. Så hvis du gerne vil have blomkål i dine unger, så er dette altså en udmærket måde at snyde det i dem på

I øvrigt sluttede manden af med følgende kommentar: Det er altså mærkeligt, at man ikke kan smage blomkålen. Det smager jo vitterligt som pizza. I rest my case.. :-)

Sidste Keto-kursus før sommerferien

På mandag starter forårets sidste Keto Kickstart kursus, så hvis du vil reservere en plads på det sidste kursus før sommerferien, skal du tilmelde dig nu. Kurset starter:

 • Mandag d. 15. april

Reserver din plads her

 

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

19 kommentarer til “Pizza med blomkålsbund”

Skriv en kommentar

 1. Hej heej!

  Nu har jeg lige prøvet at lave den, og jeg fik en virkelug velsmagende pizza, men bunden var næsten lige så blød dom vådt franskbrød og den hang fast til bagepapiret :/ er der noget jeg kan have gjort forkert/noget du/i ser at nybegyndere ofte har problemer med? Vil virkelig gerne lave den igen, nemlig.

  Glæder mig til svar :)

  Svar
 2. Hej.
  Den tomat sovs du bruger, hvilken er det? Eller er der en opskrift på den?
  Er total ny i den her verden :-)
  Vh janni

  Svar
 3. Tak for opskrift !!! Jeg har længe tænkt på om der kunne være et alternativ til en alm. pizzabund og det var der så ! – Jeg har brugt den i dag og det var super !

  Svar
 4. Hej Jane,

  Jeg har lige 2 spørgsmål vedr din pizza. Jeg forsøgte mig selv med den og fulgte din opskrift til punkt og prikke men da jeg kom ud i køkkenet efter den havde været de 12-13 min i ovnen ved varmluft var der kun en stor sort bobbel i min ovn ;-) Kan det virkelig være rigtigt at den skal have 250 grader ved VARMLUFT???

  Mit andet spørgsmål er om du bruger stilkene på blomkålshovedet? Sikkert et dumt spørgsmål men jeg er altsp ny i grøntsagsverdenen ;-) Og til sidst kan kan ikke bruge et helt almindeligt rivejern til blomkålsrisene?

  Mvh¨
  Marie

  Svar
 5. Hej Jane,
  der redde du lige aftensmaden for mig!:O) MUMS! Rart at man kan spise lækkert mens man er på skrump. Det var ikke sidste gang denne pizza er på repertoiret.:O) Glade hilsener Maria

  Svar
 6. mums, hvor ser det lækkert ud! Jeg tænkte på 2 ting: ét, skal blomkålen overhældes med kogende vand, eller skal det være råt? Og to, tror du man kan bruge hytteost i stedet for almindelig ost? Hilsen simone:-)

  Svar
  • Hej Simone
   Beklager det sene svar. Har lige været på ferie.

   I den oprindelige opskrift skulle den revne blomkål overhældes med kogende vand, men jeg har faktisk glemt det et par gange, og har fået et lige så fint resultat med rå blomkål. Jeg ved ikke med hytteost. Jeg er ikke så vild med de klumper…

   Svar
 7. Det lyder spændende med blomkålspizzabunden. Måske noget for min søster, hendes datter har nemlig glutenallergi. Jeg kunne nu også sagtens finde på at lave den til mig selv en dag, selvom jeg ellers er en normal “mel-spiser”.

  Svar
 8. Hej Jane,
  MUMS den ser lækker ud den pizza og på blomkålsbund – det lyder spændende. Håber, der falder lidt penge af til en foodprocessor i julegave, så jeg også kan lave blomkålsris og blomkålsbund. Har du prøvet på et almindeligt rivejern? Hvilken foodprocessor har du? Hvad er din erfaring med den?
  – frk. sveske

  Svar
  • Hej frk. sveske
   Sandheden er, at jeg i øjeblikket ikke har nogen foodprocessor. Jeg har en lille minihakker, som er en miniudgave af en foodprocessor, bare kun med en type kniv. Men den kan altså sagtens bruges her, man tager det bare af flere omgange. Jeg havde engang en foodprocessor fra Philips, som koster omkring 1000 kr og den var faktisk ok. Den havde en blender del også, som ikke var god og som hurtigt gik i stykker, og jeg returnerede hele maskineriet i protest. Siden har jeg levet uden. Jeg vil gerne have en ordentligt foodprocessor. En Magimix f.eks. Men den koster jo det hvide ud af øjnene… suk..

   Svar
   • Hej igen Jane,
    Det er jeg faktisk lidt glad for at høre, for jeg har også en minihakker fra Braun, så det må i første omgang blive den, jeg udsætter for blomkålsris ;) Jeg drømmer nok også lidt om magimix, selv om fornuften siger, at jeg bør kunne klare med en billigere model, når nu jeg ikke skal fodre en hel børneflok… Men det ville nu være nemmere at eksperimentere med raw kager, dadelkugler etc.
    – frk. sveske

    P.S. Godt gået med den der løbetur i stiv kuling. Jeg er desværre ikke så heldig at have knæ, der er fan af løb, men 2 ture til fitnesscentret er det det da blevet til i løbet af weekenden. Plus jeg er nu sukkerfri på 10. dag (satser stærkt på at passere de 14 dage uden at ryge i M&Ms’ene denne gang.

    Svar
    • Tak tak og godt gået med det sukkerfrie, dér! Her halter det altså lidt på den front og jeg kæmper mig igen og igen igennem de første svære dage… Hrmf!

     Svar
     • Uh… Jane, der har jeg været mange gange og det er da også gået ud over mit carbs-indtag her i weekenden. Skulle jeg holde mig fra gluten/brød og andre carbs også ville det gå helt galt.
      – frk. sveske