Pimp dit vand med disse 7 lækre forslag


Har du prøvet at drikke vand med mynte? Eller hvad med vand med agurk og mynte? Måske lidt lime i også. Eller hvad med vand med en frisk rosmarinstilk eller hvad med basilikum og jordbær? Der er masser af måder at gøre det nemmere at drikke mere vand!

Drikker du nok vand?

Vi hører det hele tiden. Drikker du nok vand?

Dine kropsfunktioner og din ydeevne nedsættes med X- antal procent, hvis din krop ikke er hydreret. Du får sukkertrang, hvis du ikke drikker nok vand, fordi din krop forveksler behovene. Din hud bliver grå og rynket, hvis du ikke får væske nok. Og så videre, ikke?

Jamen, vi ved det godt. Vand er godt. Men derfor kan det altså godt være svært at få drukket nok af det. Det er jo lidt… ehreem… kedeligt.

Jeg ved, at der er mange, der synes, det er dødkedeligt at drikke vand, eller som har direkte svært ved det. Det gælder især, hvis de tidligere har drukket meget sodavand eller saft. Almindeligt vand smager da næsten for… fladt!

Nogle gange kan jeg godt have lyst til at sige “bare ærgerligt! Der er nogle ting, vi skal gøre hver dag, selvom vi ikke bryder os om det. Smøre madpakker, rydde op efter aftensmaden, tømme opvaskemaskine, drikke vand.” For det er jo rigtigt nok! Men den approach hjælper nok ikke mange (eller mig selv).

En måde at komme videre på er at peppe vandet op med naturlig smagstilsætning. Og det kan man altså også sagtens gøre, selvom man ikke har noget problem med at drikke vandet, som det er.

Jeg ser især to fordele her:

 • Det både smager godt og ser virkelig festligt ud!
 • Det gør det bare nemmere at få drukket nok vand

I dag vil jeg dele mine favoritter med jer.

Giv mig gerne et bud på din favorit også!

VAND MED AGURK OG MYNTE

KLASSIKEREN: VAND MED CITRON

VAND MED ROSMARIN (FORBAVSENDE GODT!)

VAND MED APPELSIN OG CITRON

VAND MED JORDBÆR OG BASILIKUM

BONUS: LAV ISTERNINGER AF APPELSINSAFT

Husk at det er bedst at bruge økologisk frugt, grønt og krydderurter, når du skal pimpe dit vand!

Og husk saltet også!

Især hvis du spiser Low Carb/LCHF/Keto er det SUPER vigtigt, at du får salt nok ind også. Læs mere om det her: Mere salt – hvorfor?

Billedet øverst er taget af Columbus Leth til Mæt & Slank med LCHF

Skal du på Keto efter nytår?

Skriv dig på venteliste og vær blandt de første, der får besked, når vi åbner for tilmelding på mit populære Keto-kursus.

Skriv dig op her >>

Er du klar til julemåneden (og dens mange fristelser)?

Hold fast i de gode vaner med Madbandittens Juleopskrifter. Her er både mad til juleaften og julefrokosten og en masse lækre søde sager, som ikke sender blodsukkeret på himmelkurs.

Få tilsendt Madbandittens Juleopskrifter her

Madbandittens juleopskrifter

Skriv dig op til min lørdagsmail og jeg sender dig en madplan for 0 kroner.

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

30 kommentarer til “Pimp dit vand med disse 7 lækre forslag”

Skriv en kommentar

 1. Uhm.. der er helt sikkert nogle af dem, jeg skal have prøvet.

  Jeg er ellers ret glad for koldbrygget te – altså te brygget på vand direkte fra hanen. Det plejer at passe med et tebrev (jeg plejer at bruge Earl Grey) ned i min 0,6 liter vandflaske, fyld til med vand fra hanen og så kan den ellers passe sig selv. Jeg plejer bare at have den stående på skrivebordet om formiddagen, så er den drikkeklar om eftermiddagen. I køleskabet tager det længere tid.

  Svar
 2. Hej Jane.
  Tak for en god og inspirerende blog!
  Det sidste års tid har jeg, som det allerførste når jeg vågner, drukket en liter vand. Det gør at min hud er meget mindre tør og jeg føler mig bedre tilpas i min krop. Det virker godt for mig at starte dagen med et stort væskeindtag, og måske andre kan have det på samme måde.
  Kh. Ida.

  Svar
  • Jeg har det på samme måde! Når jeg spiser ret low carb har jeg lidt salt i mit vand også. Det smager ikke så godt men det føles ret godt også :)

   Svar
 3. Hej,

  tak for de super gode tips inkl. dem i kommentarerne, jordbär/basilikum var jeg aldrig selv kommet paa, heller ikke kanel eller vanilje, det maa jeg pröve!

  Jeg pimper oftest mit vand med äteriske olier fra Urtegaarden, fx blodappelsin

  http://www.urtegaarden.dk/products/aeteriske-olier-2220.aspx

  eller med ökologiske, rawfood aromaer fra Medicine Flower, som jeg synes er verdens bedste opfindelse!

  http://www.medicineflower.com/flavorextracts.html
  http://www.rawliving.eu/raw-food/flavour-extracts.html

  Svar
 4. Et æble i både og et stykke kanelstang er også godt, eller en håndfuld blåbær som der lige er prikket hul på sammen med en vaniljestang, det kan sagtens være en hvor man har brugt kornene til noget andet :-)
  Hvis man søger på fruit infused water kan man finde masser af lækre opskrifter på engelsk :-)

  Svar
 5. Jeg laver nogle gange en omgang superstærk te, blander det med masser af citronsaft eller limesaft eller friske krydderurter, og så har jeg det stående i køleskabet og bruger det til at blande op med vand. På den måde får jeg en slags “saftevand” uden sukker og tilsætningsstoffer :)
  Jeg bruger mest hvid te med frugt i – men hvis man kan lide lakrids, så kan det også laves med Cool Mint-teen, det smager vildt godt!

  Svar
 6. Jeg er nu ret god til at drikke alm vand. Men nu min citronmelisse er kommet frem, skulle det lige prøves at lave en drik med det. Jeg plukkene en lille håndfuld citronmelisse puttede det i en kande og hældte kogende vand over og så i køleskabet. Nogle timer senere havde jeg en lækker saftevand om man må sige:-)

  Svar
 7. Forslaget med jorbær er lige efter min smag.
  Flere ville drikke mere vand, hvis man forstod at gøre serveringen mere lækker. Rigtig mange tak for inspirationen :-)

  Svar
 8. Jeg bruger også tit at hælde en masse Vand oveni en lille portion af min morgenjuice og så ind i køleskabet i en stor kande.

  Svar
 9. Dejligt med nogle foreslag til at gøre sit vand lækkert. Den med jordbær-basilikum, mums den skal prøves af! ;)

  xxoo, Amelia
  follefillefou.wordpress.com

  Svar
 10. Jeg er også glad for agurk og mynte, og så den udvidede version:
  Agurk, mynte, lime og ingefær. Det er fantastisk – hvis altså man kan lide ingefær.

  Svar
 11. Uhhh, agurk og mynte <3 Det er altså lækkert!
  Jeg elsker hindbær i vand – frosne hindbær forstås. Ja, jeg er vist ikke så E-coli-forskrækket som jeg burde være ;-)

  Svar
  • Ha ha, heller ikke mig. Men jeg gør det kun med øko-bær. Og når det kommer til friske blåbær har jeg mere respekt. Her har jeg nemlig blevet godt syg af en bakke fra Polen :-(

   Svar