Pimp dine spejlæg


Nogle gange er det bare lidt hyggeligt at pimpe sine spejlæg, fx ved at slå dem ud i et par peberfrugtringe. Det er jo ikke rocket science, det her,  men mere sådan le merveilleux quotidien  – små finurlige ting i hverdagen, som giver den grå dag lidt farve. Mine fransklærere fra Uni ville blive stolte over at se, at jeg bruger min fine uddannelse til at pimpe spejlæg.

Spejlæg i peberfrugt

Pimp dine spejlæg

Føj til favoritter Udskriv Pin
1
|
10 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

 • Det er ganske nemt. Varm smør eller kokosolie op på en pande og læg de to peberringe på panden. Slå æggene ud heri. Panden skal være godt varm, ellers glider æggene for meget ud.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Her er de to fine æg serveret med nogle gode skiver øko-manchego, købt hos Aarstiderne, og en broccoli/peberfrugtsalat med en stærk oliedressing. Den er bare lavet af olivenolie blandet med sambal oelek. Keeping it simple!

I dag har jeg det ganske elendigt. Jeg fejrede nemlig del-afleveringen af manus i går med hvidvin til Voice13 i Tivoli. Søren var inviteret af Pepsi Max (jo jo), og vi havde derfor fineste udsigt fra terrassen fra Woodhouse. Og jeg er jo ikke ligefrem vant til alkohol eller til at være sent oppe. Jeg er jo ikke ung længere! Jeg trak også gennemsnitsalderen i Tivoli markant op ad, men bortset fra det var det en megahyggelig aften med masser af god musik.I dag holder jeg lige lidt lav profil og takker for, at mit hjem er min arbejdsplads. Puh!

LCHF-lovprisning i svenske medier

Jeg håber, I fik fulgt med i den svenske debat i går. Det var jo helt tovligt, som de svenske medier gik all in på at lovprise LCHF efter den nye rapport fra SBU. Rapporten giver grønt lys for, at diætister og andre, som arbejder med fedmepatienter, fremover kan vejlede dem i at spise LCHF som den mest effektive diæt for vægtnedgang. Jamen det er da virkelig store sager.

Rapporten, som en gruppe svenske eksperter har lavet efter at have gennemgået over 16.000 studier, frikender desuden LCHF for alle de farer, der så ofte advares om. LCHF har fx kun gunstig virkning på kolesterolfordelingen og giver ikke øget risiko for hjertesygdomme. Så er det slået fast! I min bog er det et endnu større og vigtigere skridt. Og det står da lidt i lidt pudsig kontrast til vores nye kostråd.

Spejlæg i peberfrugt

Mangler du inspiration til morgenmad og frokost?

… og har du en airfryer? Så er min nye e-bog lige noget for dig. Her får du 30 nye Keto-opskrifter på morgenmad og frokost, du kan lave i din airfryer. Nemt, hurtigt, lækkert og sundt.

Du sparer 20% lige her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

25 kommentarer til “Pimp dine spejlæg”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Hej.

  Uh jeg lavede dem idag ! De smagte skønt, jeg tog så bare resten af pebberfrugten og hakkede sammen med lidt bacon om skinke og ristede på panden i smør og lavede lidt gullerodsstave samt agurk. Ved godt gulerødder er underjordiske grønt, men synes det passede godt til og beherskede mig i mit gulerodsmani. :)

  Svar
   • Jeg har prøvet at erstatte alm. mel med noget hjemmelavet mandel/hasselnødmel og frøskaller – det virkede og smagte fint, men er det ok rent LCHF-mæssigt?
    Det er egentligt nok det spørgsmål jeg søger :-)

    Svar
    • Ah, det giver også mere mening. Nøddemel og loppefrøskaller kan bedre gå. Det bliver til noget energitæt brød, som også indeholder mange kulhydrater, så jeg ville ikke basere hele min kost på det ;-)

     Svar
 2. OFF TOPIC. Har lige læst på tv2.dk om tv-vært Karen Helene Hjort, der fortæller om at hun tabte 30kg vha LCHF, og at det især var med inspiration fra madbanditten.dk
  Måske vidste du godt at du var nævnt på tv2.dk, men ellers ved du det nu.

  Svar
 3. Hold op, hvor ser det dog lækkert ud! Det tror jeg da helt sikkert at jeg skal prøve at lave en dag. Selvom det jo egentlig er vildt simpelt, så ser det super eksklusivt ud – I like!

  Christina / frkstubba.wordpress.com

  Svar
 4. Vi er meget glade for LCHF , men min mand var til årligt kontrol og han havde alt får lavt blodsukker 2,7 så han skal spise flere kulhydrater.
  Surt show bare det var mig sssssss

  Svar
 5. Fancy æg du lige hiver op af hatten på en grå tirsdag :D
  Apropos det jeg skrev i sidste uge med at det indimellem var svært at være medicinstuderende og spise LCHF i danmark, så kom mit temperament for alvor på prøve idag til en forelæsning om diabetes og adipositas (fedme). Forelæseren stod og sagde at hvis fedt udgjorde mere end 30% af ens kost og grove kulhydrater under 55%, så var ens risiko for at udvikle diabetes II og adipositas stærkt forøget! Ahmen jeg kogte indvendigt (og en lille smule udvendigt, men forelæseren gled lidt af på mine spørgsmål og mente at det ikke var det rette forum at være kritisk i). Grrrr!

  Svar
 6. Har du set reaktioner i den danske presse på gårsdagens svenske offentliggørelse? Jeg synes nemlig der er meget stille på “linjen”.

  Svar
 7. Jo da – jeg har fulgt med i den svenske debat (jeg bor jo også herovre). Der var godt nok meget røre i andedammen! Det skal blive spændende at se hvordan det udvikler sig. Ganske vist er LCHF mere accepteret herovre, men der er alligevel også mange som er imod. Nu har vi LCHF’ere fået lidt mere vind i sejlene, tror jeg.
  Kostdoktorn skrev at han havde besøgsrekord på sin hjemmeside i går – over 73.000 besøg. Og næsten alle aviser havde noget om det!

  Svar
 8. Elsker at den form for cute mad der giver et lille smil på læben her i efteråret. Dejligt simpelt og opmuntrende.. tænk at der ikke skal mere til. Mad er en dejlig ting både for øjne og gane. Dejlig dag til dig herfra :0)

  Svar
 9. Hvor ser det lækkert ud! Jeg har en veninde, som pimper hendes spejlæg ved at lægge lufttørret skinke i bunden (og siderne) af en muffinform og så slår ægget ud heri og så i ovnen – også lækkert og bare en idé. :-) God dag.

  Svar