Pikante vafler – opskrift på vafler med pikantost


I weekenden lavede jeg disse lækre krydrede vafler med Pikantost. Den gode gamle Pikantost er nemlig endelig kommet i en økologisk udgave, og det kom der denne portion glutenfrie og low carb vafler ud af.

Cream cheese waffles - perfect grain-free and gluten-free alternative to bread in the lunch box --> MyCopenhagenKitchen.com

Pikante vafler

Føj til favoritter Udskriv Pin
5 stk
|
30 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

 • Blend eller pisk æg godt sammen med Pikantost og fløde. Jeg brugte stavblenderen.
 • Hæld Pofiber i og blend eller pisk igen, til dejen er fri for klumper. Tilsæt også evt. salt.
 • Opvarm dit vaffeljern og bag vaflerne heri. Så nemt er det!

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Hvor mange af jer har barndomsminder, der handler om Pikantost? Jeg ved, jeg har. Mine er måske ikke specielt stolte men involverer noget med rundstykker fra fryseren og frie mængder af den krydrede flødeost. Men Pikantost kan bruges til meget mere end bare at smøre på brød.

Vafler med pikantost – i samarbejde med Arla

Opskriften på disse pikante vafler er udgivet i samarbejde med Arla Buko. Der kommer i øvrigt fire opskrifter i alt i den kommende tid. Både med den økologiske Pikantost og med flødeosten naturel, som også er kommet i en øko-udgave, og det er lækre sager, jeg har i ærmet til jer.

Men nu til vaflerne. De er lavet af kun 4 ingredienser (okay 5, hvis vi tæller salt med) – enkle opskrifter er oftest de bedste.

Salte vafler

Her i huset er vi glade for de salte vafler (fx løgvaflerne eller ostevaflerne), som vi bruger til hurtige frokoster, i madpakken eller som en del af et lille eftermiddagsmåltid de dage, hvor ungerne går til dans og fodbold. J

eg plejer at bage en stor portion vafler i weekenden, og så opbevarer jeg dem i fryseren med madpakkepapir imellem. På den måde kan jeg tage et par stykker op efter behov, og jeg behøver ikke stå og bakse med vaffeljern, hver gang vi gerne vil have vafler.

Pikante vafler - opskrift på glutenfrie og low carb vafler med pikantost --> Madbanditten.dk

Som I ved, har vi gang i et omflytningsprojekt herhjemme, hvilket betyder, at vores hjem er ret kaosagtigt og rodet. Det har derfor været superrart at kunne sætte sig til bordet i weekenden og spise en hurtig og lækker frokost.

Pikante vafler - opskrift på glutenfrie og low carb vafler med pikantost --> Madbanditten.dk

Brug også de pikante vafler i madpakken

Du kan også bruge disse vafler med pikantost i madpakken.

Vaflerne er temmelig faste i det, de smager glimrende kolde og gør sig derved fint som wrap i en frokostsandwich.

Her nedenfor i madpakken er de serveret med friske spinatblade, skiver af oksespegepølse og et par klatter god pesto. Wrappen har fået selskab af lidt rød peber, lidt æbler i både og lidt ristede hasselnødder. God og enkel madpakke!

Er ungerne store som mine, skal der dog nok to vafler med til at holde dem mætte. Men det ved du bedst.

Pikante vafler - opskrift på glutenfrie og low carb vafler med pikantost --> Madbanditten.dk

Trænger du til en frisk start (der virker)?

Når man starter en kostomlægning med vægttab som mål, er det ret vigtigt, at man oplever hurtige resultater. Man har brug for at se ‘bevis’ for, at det, man gør, virker. Ellers er det for nemt at give op igen.

Slip for gætteriet og få en god start med min super-effektive (og supernemme) Keto kostplan.

Find Keto kostplanen her >>

Keto kostplan testimonial

Skal jeg sende dig en gratis Keto-madplan (aftensmad)?

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

28 kommentarer til “Pikante vafler – opskrift på vafler med pikantost”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Mægtige vafler! Har lige prøvet at lave dem med Buko’s Harissa i stedet for Pikant. Det tager de absolut ikke skade af, og de bliver lidt mere spicy. Et par gode skiver skinke, en skive smeltet ost og et pocheret æg ovenpå, så er der altså ikke et øje tørt. :D

  Svar
 2. Vaflerne ser rigtig lækre ud. Hvilket alternativ til pikantost (eller ost i det hele taget) kan du anbefale? Mælk, plantedrik eller nioget helt 3?

  Svar
 3. Har længe ønsket mig tefals snack Collection og fik den igår.
  I dag lavede vi chaffler med cheddar, manden elskede dem men de var for stærk ost til mig.

  Har nu lavet disse med pikantost..???? Mums de er simpelthen så lækre.
  Lavede også en portion med neutral ost til junior som “alm” vafler han fik sin sirup på, han åd dem uden problemer.??
  ?tror jeg vil forsøge en anden dag med min yndlings hvidløgssmør.?

  Svar
  • Yay tillykke med dit nye vaffeljern. Jeg er SÅ glad for mit også. Og perfekt med vafler til alle smage og aldre :))

   Svar
 4. Bestemt ikke en god oplevelse
  Meget meget tørre og hænger fast i jernet, så det var rent smulder, vi spiste
  Dem laver jeg ikke mere……

  Svar
  • Det er jo rigtigt pænt af dig at tage dig tid til at skrive til mig om at du ikke bryder dig om min opskrift men jeg tror, du har gjort noget forkert. De er absolut ikke tørre eller smuldrende, snarere lidt “vådere” i konsistensen end almindelige vafler.

   Til gengæld skal de bage ret længe. Ellers hænger de fast i jernet. Mit vaffeljern har sådan en grøn knap, der lyser når de er færdigbagte.

   Svar
 5. De er gode :-) Også hvis man kommer HUSK i ved en tanketorsk i stedet for pofiber ;-) Jeg lavede dem med alm. flødeost uden krydderier og så er de gode med sukkerfri chokoladepålæg.

  Svar
 6. Jamen, de er jo absurd gode!

  Mmmmm, har lige spist en klap-sammen med Ruccola, god skinke og en klat pesto til morgenmad.

  Jeg er MEGA-fan.

  Svar
 7. Hej Jane. Hvilket vaffel jern bruger du?
  Tak for stor inspiration og lysten til at lave mad igen! Mvh Dorthe

  Svar
  • Jeg har fornyligt købt et nyt multi-jern, som jeg er rigtig glad for. Det er lidt dyrt men det laver både belgiske vafler, hjertevafler, toasts, panini etc. Du kan se det her: UDSTYR

   Og hvor er det fedt at høre, at du får lyst til at lave mad! Den slags gør mig virkelig glad!

   Svar
   • Dét gør du. Vi havde et tungt år sidste år hvor vi mistede min far til kræft – og i december besluttede jeg mig for at nu måtte vi igang igen – få noget energi og spise noget der gav os overskud og lyst til mad – med den sygdom hængende overhovedet så blev jeg totalt tappet for lyst til noget som helst så vidste min mand mig din hjemmeside – og efter at have kigget der et stykke tid så købte jeg alle dine bøger og siden har hele familien kun få lchf – børnene (2,5 år og 1,5 år) får stadig pasta/kartofler/brød osv) når de gerne vil – det er altid på bordet men de elsker dit mad – og elsker at mor igen har fået lyst til at lave noget der smager godt. Også må jeg sige – jeg kan seriøst mærke et overskud, jeg kræver ikke nær så meget søvn (vores børn sover ikke igennem om natten endnu og vågner tidligt så vi har været udfordret der) men efter lchf har søvnbehov og overskud virkelig ændret sig i positiv retning for min mand og jeg. Plus der er raslet 6 kg siden januar uden jeg føler jeg har anstrengt mig overhovedet..!!

    Så jeg skylder dig kæmpe tak for inspiration – så TAK!! :)

    Svar
  • Det synes jeg godt, de kan nogle dage. Jeg har bare haft dem i køleskabet og har spist dem kolde derfra, men de kan også sagtens fryses!

   Svar
  • Ja det kan de sagtens! Mit vaffeljern kan lave begge og jeg synes lige, de firkantede her passede bedst ned i madpakken.

   Svar
  • Sesammelet fra Funktionel Mad tror jeg kunne være lækkert i. Og ellers finder du Pofiber i større supermarkeder på glutenfrihylden. Det koster nærved ingenting og er genialt til glutenfrit/LCHF bagværk.

   Svar
  • Ja evt. husk men jeg synes ikke, det bliver lige så godt. POfiber fås på glutenfri hylden i de fleste store supermarkeder og koster en 20’er. Så se at skaffe det hjem! :)

   Andre fiberholdige meltyper ville også kunne bruges. Fx sesammelet fra Funktionel Mad tror jeg kunne være lækkert.

   Svar