Denne opskrift på pikant kylling i fad,var jeg simpelthen nødt til at lave efter jeres gode modtagelse af hakkebøffer i fad som også ligger i en lækker tomatsauce med Pikantost. Her er altså en version med kylling i stedet for hakkebøffer.
Pikantost er altså bare genvejen til en god og smagfuld sauce. Prøv bare bagt blomkålsmos med Pikant flødeost eller kylling i pikant ostesovs. Udover smag tilføjer flødeosten også, at saucen bliver “jævnet” og lidt tykkere end det ellers er muligt med Low Carb sauce.
Ingredienser
- 600 g kyllingebryst
- 70 g bacon
- 2 fed hvidløg
- 1 rødløg
- 100 g rød peberfrugt
- 100 g aubergine
- 0,5 squash
- 125 g Pikantost
- 1 dl fløde
- 400 g hakkede tomater
- 2 spsk tomatpure
- ½ tsk røget paprika
- 1 tsk paprika
- 1 spsk frisk timian
- evt. en smule sødning
- evt. lidt vand eller bouillon
- Salt og friskkværnet peber
- smør eller kokosolie til stegning
Tilbehør
- 700 b blomkålsris
- frisk persille
- frisk timian
Sådan gør du
- Opvarm ovnen til 200 grader.
- Skær kyllingen og bacon i tern.
- Hak hvidløget og snit løget i tynde skiver.
- Skær grøntsagerne i tern.
- Steg baconen sprød på en pande og kom det i et ovnfast fad.
- Steg kyllingen i et par minutter i baconfedtet, drys med salt, peber og lidt paprika.
- Læg kyllingen til side sammen med baconen.
- Kom evt. lidt ekstra smør/olie på panden og kom løg og hvidløg på, sauter til de bliver lidt klare i farven og tilsæt resten af grøntsagerne. Lad det hele stege i et par minutter.
- Kom pikantost, fløde, hakkede tomater og tomatpure på panden til grøntsagerne og lad det koge op.
- Kom røget paprika og timian i saucen og smag til med salt, peber og evt. lidt sødning.
- Lad saucen simre i et par minutter. Juster evt. med lidt vand hvis saucen bliver for tyk.
- Hæld saucen over kylling og bacon i fadet.
- Sæt fadet i ovnen i ca. 15-20 minutter.
- Server med blomkålsris, og evt. timian og bredbladet persille.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Kylling i fad med pikan ost
Denne opskrift på kylling i sovs med pikant ost vil falde i smag hos hele familien. Det er jeg ikke et sekund i tvivl om. Både store og små vil synes, den er super lækker og er du så heldig – eller forudseende – at der er rester, vil den gøre sig dejligt som frokost. Jeg kunne endda spise den kold, hvis det var men en hurtig opvarmning i mikroovn eller airfryer ville være skønt også.
Kylling og grøntsager i fad
Jeg har puttet aubergine, squash og peberfrugt i fadet. Jeg ved godt at aubergine ikke altid falder i god jord derude, så byt den evt. til noget andet, fx bare mere peberfrugt. Det vil smage superlækkert også.
Du kan også eksperimentere med andre varianter af flødeost. Med ganske få justeringer vil du kunne få en helt ny ret.
0 kommentarer til “Pikant kylling i fad”