Pico de gallo, den mexicanske tomatsalsa, er det perfekte tilbehør til stort set alle mexicanske retter. Eller tilbehør er måske ikke rette ord, for vi har jo mere at gøre med en slags smagsgiver. Men uanset, smager det simpelthen så dejligt med hjemmelavet salsa til sin mad.
Ingredienser
- 300 g tomater
- 40 g rødløg finthakket
- 1 grøn chili udstenet og finthakket
- 1 fed hvidløg
- 1-2 spsk frisk koriander
- limesaft
- salt
Sådan gør du
- Skær tomaterne i små tern og vrid en smule af væsken fra dem.
- Bland i en skål med finthakket rødløg, chili, hvidløg og koriander.
- Vend tomatblandingen med salt og limesaft.
- Lad den rigtig gerne trække i en times tid inden servering.
- Smag til med salt og lime inden servering.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Pico de gallo – Mexicansk salsa fresca
Pico de gallo består som enhver anden hjemmelavet salsa af friske tomater, løg, hvidløg, chili og… koriander. Min yndlingsurt men også en urt, der virkelig kan dele vandene.
Det pudsige er, at jeg for 20 år siden ikke kunne udstå smagen af koriander. I dag kan jeg næsten ikke få nok. Og i pico de gallo giver den den helt rette smag.
Er du bare indædt koriander-hader kan du vel godt udelade den eller bruge fx persille i stedet. Det smager jo markant anderlede og ikke spor mexicansk men det vil helt sikkert smage dejligt også.
Jeg elsker det mexicanske køkken og selvom det sagtens kan være hurtigt og nemt at lave, er det også dejligt at bruge lidt ekstra tid og få lavet et par elementer, som lige højner niveauet lidt.
Jeg serverede fx denne hjemmelavede salsa til en aften, hvor jeg havde gæster. Vi fik helt enkelt en slags kødsovs, à la den mexicanske kødsovs og hvor det måske kan synes lidt ordinært en fredag aften med gæster, så var det et skønt måltid, fordi jeg både servede denne hjemmelavede salsa og også en lækker bønnemos og en skøn mango-avokado-salsa.
Lavet salsaen for første gang i dag. Den er helt fantastisk ❤️
Jaaa hvor skønt at høre. Jeg er også vild med den!
Den smager himmelsk. Lavede den i går til fajitas med guacamole og mexi blomkål. Alt fra dine fantastiske opskrifter. sidder netop nu og nyder resterne til frokost. Vi kører mexitema i denne uge på min madplan :-) Det er meget rart med et tema i stedet for nogle gange. Så skiftes vi i familien til at finde et tema og så finder jeg opskrifter ud fra det. I næste uge har vi indisk tema f.eks. og i sidste uge stod den på mormormad, dejligt.
Ej hvor dejligt at høre. Tak ❤️
Og hvor genialt egentlig med temauger. Ofte går mange af råvarerne jo igen og man kan måske endda spare på både penge og madspild!
Ja lige præcis derfor jeg er begyndt på det. Ellers så er det tit at jeg har lavet et eller andet med f.eks. ingefær og så har jeg ikke skulle bruge det et stykke tid, og så er det blevet dårligt, med temauger får jeg brugt mine råvarer, og det er en god måde at få fundet lidt andre opskrifter end dem jeg plejer at vende tilbage til hver uge. Selvom temaerne tit bliver valgt fordi vi så har en ynglingsret eller to vi gerne vil have i den uge, og det er jo også fint nok.