Pias uforklarlige udslæt forsvandt efter 1 uge på LCHF!


Få historier har givet mig en klump i halsen som Pias her. Forestil dig engang at blive ramt af udslæt i ansigtet, som ingen læger eller hudspecialister kan hjælpe dig med at få til at gå væk!

Det skete for Pia. I august sidste år fik hun pludselig noget kraftigt udslæt i ansigtet, og hun gik naturligvis til læge. I de følgende 9-10 måneder så hun adskillige læger og hudspecialister, men ingen kunne forklare eller hjælpe hende med hendes efterhånden socialt invaliderende udslæt.

I juni i år besluttede hun sig for at prøve LCHF. En uge efter var udslættet så godt som væk!

Hvor vildt er det?

Ingen ved præcis, hvad udslættet skyldtes, eller hvorfor det forsvandt så hurtigt efter en kostomlægning. Men billederne taler deres tydelige sprog.

Tag godt imod Pia, der her fortæller historien med egne ord:

I august 2015 begyndte jeg at få et rødt udslæt efter nogle måneder med meget stress efter min fars pludselige død. Udslættet bredte sig fra den ene kæbe, over begge kinder, gav poser over og under øjnene, kløe og ulidelige, brændende smerter, og jeg så i det hele taget farlig ud. Og mærkeligt nok KUN i ansigtet. Havde det så bare været på bagdelen, ryggen, armen, maven…..

Naturligt nok henvendte jeg mig til min læge, der gav mig en henvisning til en hudlæge, mens hun selv udskrev noget salve, jeg kunne smøre mig med i mellemtiden.

KORTISON-CREME OG GOD BEDRING!

Salven hjalp dog ikke. Jeg var til første hudlæge i november og ud over at gennemgå en tredages priktest for alt muligt kemisk, skete der ikke så farligt meget andet end, at en ny ”led” kortison-creme blev udskrevet og så ellers: ”Farvel, det går nok over af sig selv!”

Efter yderligere 2 måneder, hvor det blev værre og værre, henvendte jeg mig igen til min læge, der sendte mig til en ny hudlæge.

Hudlæge nr. 2’s direkte ord var: ”Jeg har set dit tilfælde før, vi prøver lige med en ny kortisoncreme og så lover jeg dig, at det nok er gået over, inden du skal på pension!” MEGET opløftende udsigter, da jeg stærkt regner med at have en 15-20 år tilbage på arbejdsmarkedet, medmindre jeg vinder i Eurojackpot!

Så meget for DEN hjælp. Min klare fornemmelse er/var, at begge hudlæger var temmelig ligeglade med min situation og ret så enige om, at udslættet sikkert skyldtes den sorgproces jeg var igennem og bla bla bla….

9 MÅNEDER I HUD-HELVEDE!

I maj måned i år, efter ca.  9 måneder i hud-helvede, og det er vel overflødigt at skrive, at jeg havde prøvet diverse cremer, lotions, tonics etc., blev situationen så uholdbar, at jeg igen henvendte mig til min læge. Det var efterhånden blevet så slemt, at jeg socialt set isolerede mig, da jeg mest af alt lignede én, der havde fået gevaldige øretæver. Jeg sneg mig på arbejde – og sad så dér og tudede! Samtidig blev smerterne værre og værre.

TEST FOR FØDEVAREALLERGI VISTE INGENTING!

Nu fik jeg en henvisning til en meget dygtig allergolog i København. Måske jeg havde allergi over for en fødevare e.l.? For første gang i 10 måneder var der endelig en specialist, der bekymrede sig om mig. Jeg blev testet på kryds og tværs, fik taget udførlige blodprøver, og han spurgte i det hele taget ind til min sygdomshistorie.

Desværre viste prøverne ingenting. Allergi havde jeg i hvert fald ikke. Så han kunne heller ikke rigtig hjælpe, men hældte også mest til den teori, at det nok var alt det personlige stress, der havde skylden.

LCHF… ET FORSØG VÆRD!

Så tog jeg en beslutning, at NU kunne det være nok. Jeg surfede på nettet, og der gik ikke ret lang tid, før jeg stødte ind i Madbanditten.dk. Jeg besluttede at give LCHF en chance i 14 dage. Det var den 11. juni ….. Med alt det jeg havde været igennem, kunne det jo aldrig skade.

EN UGE EFTER VAR UDSLÆTTET VÆK!

Der gik ikke engang en uge, så var udslættet/eksemet VÆK … som i V-Æ-K!!!!! Jeg var (og er stadig) målløs. Min mave, der ellers aldrig har fungeret korrekt (maks. 2 toiletbesøg om ugen), gik fuldstændig i dag-til-dag-orden, ”eftermiddags-graviditeten” forsvandt også og jeg fik det i det hele taget generelt meget bedre.

Nu er der så gået 5 måneder. Fordi det handler om sund fornuft og ikke forbud på forbud, finder jeg det overhovedet ikke svært at leve efter LCHF-principperne. Tværtimod. Der er ingen afsavn, selvom jeg også er en chokolade-gris og et frygteligt madøre. Det giver også sig selv, for hvem gider have det dårligt?

Man finder lynhurtigt ud af, hvad der er godt for ens krop og hvad der ikke er, for der er kontant afregning ved kasse 1, hvis jeg skejer for meget ud. Eneste lille, bitte minus er, at jeg ikke har tabt mig helt så meget, som jeg gerne ville. Der er røget 2-3 kilo (ud af de 15 jeg bør tabe), så det går langsomt, men lykken er, at jeg ikke ser sådan her ud længere:

Hudlidelser, udslæt og LCHF - Pias udslæt, som ingen læger kunne hjælpe med, forsvandt efter 1 uge (!) på LCHF. Læs Pias vilde historie her:

Forskellen er til at få øje på (siger hun, mens der triller et par tårer ned af kinderne…snøft). Jeg er evigt og dybt taknemmelig for at være røget ind på din blog i sommer. TAK.

Tusind tak til Pia for at være modig nok til at stå frem med denne vilde forvandlingshistorie!

Sommerabat på Keto kostplan ‘den fleksible’

Få et superfleksibelt værktøj til at spise Keto med henblik på vægttab.

Læs alt om kostplanen her >>
(og spar 18%)

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

14 kommentarer til “Pias uforklarlige udslæt forsvandt efter 1 uge på LCHF!”

Skriv en kommentar

 1. Hej Jane,

  Jeg skrev for nogle dage siden om nogle bumser, jeg havde fået i ansigtet. Det viser sig at det slet ikke var bumser, men istedet starten på helvedesild. Er sikker på at kostomlægningen har noget at gøre med dette; alting i kroppen er blevet vendt på hovedet, og så har jeg været disponeret for det.

  Svar
  • Åh nej hvor træls. Jeg ved ikke lige hvordan en kostomlægning skulle kunne give en opblusning af en virusinfektion. Håber det er hurtigt væk igen.

   Svar
 2. Sikke en historie, jeg er glad for hun fik løst sit problem. Jeg er selv rosacea patient og har fået rimeligt bugt med den via LCHF. Jeg ved det hjælper, for afviger jeg bare det mindste fra diæten er der straks kvittering. SÅ dermed sagt tak for at bringe historien det vil helt sikkert hjælpe andre <3

  Svar
 3. Ja, jeg må også melde ind, at det i mistænkelig grad ligner rosen . Din beskrivelse af smerter o.s.v. Er selv blevet behandlet for det på Hvidovre hospital, hvor en gammel garvet overlæge straks så hvad det var. Det gør de yngre læger ikke. Det er en betændelsestilstand,der behandles med antibiotika.

  Svar
 4. Ja det kunne godt ligne rosacea men ukarakteristisk på øjenlågene. Kan dog godt ramme øjnene. Jeg er selv ramt og det bedste middel er at holde maven i orden og hvis det ikke er nok så en 3 mdr kur m clarithromycin, især hvis næsen er hårdt ramt

  Svar
 5. Hej Pia
  Har lægerne nogensinde nævnt Rosacea for dig?
  Det lider jeg nemlig af og det ligner til forveksling dit.
  Jeg skal også holde mig fra stivelse, sukker m.m. og så har jeg stor gavn af at drikke noget der hedder Brottrunk:-)

  Svar
 6. Wow, tak til Pia for at dele en inspirerende historie og dejligt for hende, at hun ikke tog til takke med kortisoncremen! Jeg er psykolog og arbejder med stress, og det giver god mening, at langvarig og voldsom stress og følelsesmæssige belastninger kan give alle mulige og umulige fysiske symptomer. Og også at kosten er en meget vigtig del af kuren, da fordøjelsessystemet jo har en kæmpemæssig indflydelse på nervesystemet.

  Svar
 7. Fantastisk historie – tak til Pia for at dele den. Jeg er psykolog og arbejder med stress, og har oplevet det så mange gange at alvorlig/langvarig stress giver alle mulige fysiske symptomer. Det giver kun mening ud fra, hvad vi ved om stress i dag, og godt for Pia, at hun ikke tog til takke med cortisoncremen!!!

  Svar
 8. Fantastisk historie!!!!

  Jane det er virkelig fedt, at du spænder så vidt! At du bringer indlæg om andre inspirerende mennesker, opskrifter, tanker om at være sensitiv osvosv. Tusind tak <3

  Svar
 9. Tak fordi du delte din historie, og hvor er det godt, at du fandt løsningen i kosten!
  Personligt tror jeg på, at det er godt at skære ned på den gode, danske kost, hvor der efterhånden er en masse kemi i maden, som kroppen ikke kan genkende -endsige bruge til noget. Tillykke til dig – og tak fordi du er med til at sprede det gode budskab om at se på kosten i flere sammenhænge end bare vægttab.

  Svar
 10. Hvor gør det mig glad at læse din historie Pia, hvor er det skønt for dig at finde det, der hjælper dig. Og tak fordi du fortæller det, så andre, der er har problemer med noget tilsvarende, måske får øjnene op for, at kosten er den allerbedste medicin. LCHF ?

  Svar
 11. Hold da op, det må da bare være en kæmpe lettelse, selv om der ikke er svar på hvad det skyldtes, men fantastisk at LCHF kunne hjælpe

  Svar
 12. Det var da en fantastisk historie! Jeg er selv plaget af atopisk eksem og allergier, som jeg har haft hele livet. Jeg har prøvet mange behandlinger – både via hudlæger og via alternative behandlere, men problemerne er der i høj grad stadig. Jeg er blevet skuffet mange gange og har egentlig lovet mig selv aldrig mere at tro og håbe på, at noget kan få det til at gå væk – men denne historie tænder alligevel et lille håb :-)

  Svar