Denne opskrift på pestofyldt kylling er et godt eksempel på, hvordan du kan lave virkelig lækker hverdagsmad af få ingredienser og stadig få stor smag. Ovenpå kyllingen er der smeltet mozzarella, og det er jo altid godt og især i selskab med bagte cherrytomater og frisk basilikum.
Pestofyldt kylling med mozzarella, bagte tomater og basilikum
Føj til favoritter Udskriv PinIngredienser
- 500 g kyllingebryst beregn 1 pr. person
- 4 tsk pesto
- 200 g frisk mozzarella
- 4 spsk olivenolie
- 200 g cherrytomater
- frisk basilikum
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Opvarm ovnen til 200 grader.
- Skær en lomme i hvert kyllingebryst og kom en skefuld pesto i hver.
- Kom kyllingen i et ovnfast fad og drys med salt og peber.
- Fordel mozzarellaen ovenpå kyllingen.
- Halver tomaterne og fordel dem ovenpå kyllingen.
- Hæld til sidst olivenolien over.
- Bag i ovnen i ca. 20 minutter eller til kyllingen er gennemstegt.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Som jeg vist har afsløret, skal vi holde sommerferie i Italien, og jeg er allerede begyndt at øve mig madmæssigt, kan du nok se. Noget af tiden har vi lejet et hus og skal selv lave mad, og selvom der er mange måneder til endnu, kan jeg allerede glæde mig til at skulle lave mad med de lækre råvarer. Jeg elsker simpelthen det simple i, at du ikke skal opfinde den dybe tallerken. Du skal bare have fat i nogle lækre tomater, lidt frisk basilikum, en god frisk mozzarella og en god olivenolie. Så kommer man virkelig langt!
Jeg længes efter sommer og bare fødder i klipklappere og stornyder, at solen de sidste dage har haft lidt varme med sig. Så tager jeg en tyk trøje på og finder et lille læ-hjørne ude på terrassen og så sidder jeg der og drikker en kop kaffe eller te imens jeg mærker solen varme mig i ansigtet. Og så føles det næsten som om der bliver sat lidt ind på energikontoen for første gang længe.
Er jeg den eneste, der har det sådan?
Serveringsforslag:
- grønkålssalat med sprødstegt kyllingeskind (som på billedet)
- squash-spaghetti (squash revet i tynde strimler med julienne eller gulerodsskrælleren)
- broccolifritter (godt til cirka alt!)
- blomkålschips med parmesan
Jeg bruger kylling inderfilet eller strimler, klatter pestoen på og har brugt afdryppet flåede tomater. Fungere fint og alle kan lide det – elsker hvis der er til frokost.
Jeg vil altså lige slå et slag for denne opskrift, der både er lækker, nem og billig! Det er helt sikkert en ny hverdagsfavorit herhjemme! Jeg serverede den med stegte aspargesbroccolier med hakkede mandler. Det var super lækkert!
Ej hvor skønt at høre. Tusind tak <3
Åh jeg var gået i stå – men dine lækre opskrifter giver mig mod på at gå i gang igen. — Mad på en anderledes måde, opskrifterne frister rigtig – så nu håber jeg der sker noget.
Nej du er bestemt ikke den eneste der har det sådan. Det er bare så fantastisk med alle de små tegn på lysere og varmere dage, man bliver fuldstændig glad i bøtten af det. Jeg tager bussen kl. 6 hver morgen og de sidste 14 dage er det bare blevet mere og mere lyst og solsorten synger lystigt i træerne. Alt det gode er på vej.
Tror at den der med lidt sol i en hyggelig krog skal kombineres med en æg latte, tilløb er der taget længe nok (et par år eller deromkring) så nu er det på tide.
Ja det er så dejligt med mere lys. I dag fulgte jeg Silas til fodbold og gik hjem i solnedgangen indtil 18.30. Fantastisk!
Lækker opskrift – jeg kan både smage og dufte retten, selvom jeg ikke har lavet den endnu – blot ud fra dine fotos og opskriften, mmmm:-)
Tak Tina :)
Og ja, det er virkelig en af de retter, man næsten kan dufte ud fra fotoet!