Dejlig krydret aftensmad forude – en opskrift på persisk kylling med godt med krydderier og serveret med en let blomkålscouscous og en krydret yoghurtdressing.
Persisk kylling med blomkålscouscous og krydret yoghurt
Føj til favoritter Udskriv PinIngredienser
Marinade
- 0,5 øko-citron saften herfra
- 2 spsk olivenolie
- 2 tsk SukrinSirup gold eller anden sødning
- 1 tsk stødt spidskommen
- 1 tsk stødt koriander
- 0,5 tsk stødt kardemomme
- 1 tsk kanel
- 1 tsk gurkemeje
- 1 tsk havsalt
- 1 tsk friskkværnet peber
Blomkålscouscous
- 600 g Blomkålsris
- 2 håndfulde frisk mynte hakket
- 2 håndfulde frisk persille hakket
- 2 spsk olivenolie
- 2 spsk citronsaft
- salt og friskkværnet peber
Krydret yoghurt
- 200 g græsk yoghurt 10%
- stegesaft fra kyllingen
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 200 grader.
- Bland marinaden af olivenolie, fibersirup og citronsaft sammen med alle krydderierne.
- Læg kyllingen i et smurt ovnfast fad og fordel krydderblandingen over kyllingen.
- Steg i ca. 30 minutter, til kyllingen er gennemstegt.
- Hæld stegesaften fra kyllingen op i yoghurten og smag evt. til med salt og peber og evt. andre krydderier.
- Bland blomkålsrisene sammen med krydderurterne og olie-citron-dressingen og server til kyllingen.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
På den ene side nemt og hverdagsagtigt og på den anden side bare helt vildt velsmagende.
Jeg elsker når jeg på kort tid kan trylle et dejligt måltid mad frem og dette er virkelig et eksempel på det. Marinaden skal lige laves men så passer kyllingen sig selv i ovnen. Blomkålscouscous er hurtigt hakket og yoghurt-dressingen laver næsten sig selv.
Jamen, er det ikke herligt?
En anden ting, der er herligt, er, at det nu er efterår. Min yndlingssæson over dem alle. Fantastisk lys, menneskelige temperaturer, sprødheden i luften om morgenen, bladene, der skifter farve.
Jaja, måske romantiserer jeg det og det er heller ikke fordi jeg er vild med de regnfulde dage med gråt og mørke. Men den første tid her er nærmest magisk.
Men sæt opskriften på persisk kylling på menuen en af dagene. Følger du madplanen for efteråret, kan du passende gemme denne til weekenden.
Stor succes som gæste mad, dufter skønt
Hej Jane.
Vi er helt nye I keto miljøet, og har dine kogebøger via mofibo, men jeg undre mig over hvor(for) jeg ikke kan se kulhydrat indhold osv på dine opskrifter her på siden? Det bliver noget rod at skulle finde den rigtige kogebog frem for at holde styr på det hver gang ?
Tak for nogle gode opskrifter
Hej simone
Jeg godt kan lide, at der er forskel på hvad man får gratis og hvad man får, når man betaler for noget. Det synes jeg faktisk er rimeligt. Er du ikke enig?
Se hvordan du nemt selv regner det ud: Energiberegninger