Persisk kylling med blomkålscouscous og krydret yoghurt


Dejlig krydret aftensmad forude – en opskrift på persisk kylling med godt med krydderier og serveret med en let blomkålscouscous og en krydret yoghurtdressing.

På den ene side nemt og hverdagsagtigt og på den anden side bare helt vildt velsmagende.

Jeg elsker når jeg på kort tid kan trylle et dejligt måltid mad frem og dette er virkelig et eksempel på det. Marinaden skal lige laves men så passer kyllingen sig selv i ovnen. Blomkålscouscous er hurtigt hakket og yoghurt-dressingen laver næsten sig selv.

Jamen, er det ikke herligt?

En anden ting, der er herligt, er, at det nu er efterår. Min yndlingssæson over dem alle. Fantastisk lys, menneskelige temperaturer, sprødheden i luften om morgenen, bladene, der skifter farve.

Jaja, måske romantiserer jeg det og det er heller ikke fordi jeg er vild med de regnfulde dage med gråt og mørke. Men den første tid her er nærmest magisk.

Men sæt opskriften på persisk kylling på menuen en af dagene. Følger du madplanen for efteråret, kan du passende gemme denne til weekenden.

Persisk kylling med blomkålscouscous og krydret yoghurt

4 fra 1 stemme
Føj til favoritter Udskriv Pin
4
|
40 min

Ingredienser

  • 800 g kyllingelår

Marinade

  • 0,5 øko-citron saften herfra
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 tsk fibersirup gold eller anden sødning
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk stødt koriander
  • 0,5 tsk kardemomme
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk gurkemeje
  • 1 tsk havsalt
  • 1 tsk friskkværnet peber

Blomkålscouscous

  • 600 g Blomkålsris
  • 2 håndfulde frisk mynte hakket
  • 2 håndfulde frisk persille hakket
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 spsk citronsaft
  • salt og friskkværnet peber

Krydret yoghurt

  • 200 g græsk yoghurt 10%
  • stegesaft fra kyllingen
  • salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 200 grader.
  • Bland marinaden af olivenolie, fibersirup og citronsaft sammen med alle krydderierne.
  • Læg kyllingen i et smurt ovnfast fad og fordel krydderblandingen over kyllingen.
  • Steg i ca. 30 minutter, til kyllingen er gennemstegt.
  • Hæld stegesaften fra kyllingen op i yoghurten og smag evt. til med salt og peber og evt. andre krydderier.
  • Bland blomkålsrisene sammen med krydderurterne og olie-citron-dressingen og server til kyllingen.
Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem
Persisk kylling - opskrift på dejlig krydret kylling med blomkålscouscous og yoghurtdressing

Bliv sommerklar med Madbanditten

Enkel og ligetil protokol til vægttab – super effektiv og realistisk.

Prøv den super populære Sommerklar-protokol, som har taget Madbandittens læsere med storm.

Sendes øjeblikkeligt på mail – kun 99,- 

 

 

3 kommentarer til “Persisk kylling med blomkålscouscous og krydret yoghurt”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Hej Jane.
    Vi er helt nye I keto miljøet, og har dine kogebøger via mofibo, men jeg undre mig over hvor(for) jeg ikke kan se kulhydrat indhold osv på dine opskrifter her på siden? Det bliver noget rod at skulle finde den rigtige kogebog frem for at holde styr på det hver gang ?
    Tak for nogle gode opskrifter

    Svar
    • Hej simone
      Jeg godt kan lide, at der er forskel på hvad man får gratis og hvad man får, når man betaler for noget. Det synes jeg faktisk er rimeligt. Er du ikke enig?
      Se hvordan du nemt selv regner det ud: Energiberegninger

      Svar