I går fik jeg endelig lavet persillepesto. Persille er smækfyldt med klorofyl, som understøtter kroppens egen udrensning. Jeg er aldrig helt hoppet med på detox-bølgen, men jeg elsker persille for dens markante smag og bruger den ofte i grønne juices. Den gror som ukrudt i haven, så hvis du er så heldig at have sået den tidligere på året, har du her endnu en god anvendelsesmulighed. Nemlig pesto!
Ved at tilføje en skefuld persillepesto til din mad, får du – udover den gode smag – også lagt lidt ekstra fedt til din mad. Det er genialt og giver ekstra mæthed de dage, hvor du spiser magert kød som fx kyllingebryst.
Persillepesto smager også dejligt dryppet over salater eller som dip til grøntsager. Ej men helt ærlig, Det smager bare skidegodt!
Ingredienser
- 1 stor dusk bredbladet persille
- 75 g pinjekerner (tørristede på panden)
- 50 g manchego (du kan bruge andre oste også, fx pecorino eller parmesan)
- 3 fed hvidløg
- 1 øko-citron saften herfra
- 1 dl olivenolie
- 0,5 tsk havsalt afhængigt af hvilken ost du bruger, smag til
Sådan gør du
- Det hele blendes i foodprocessor eller med stavblender.
- Tilsæt mere olie, hvis der er brug for mere væske.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Kan man bruge maccadamia nødder i stedet for pinjekerner?
Ja sagtens👍🏼
Jeg har lige nærlæst nogle opskrifter, tak for dig… og persillepesto skal da også laves. Jeg måtte bestille dvd’en Hungry for Change og den er på tilbud, så det koster mere at sende den, meget morsomt. Det var lige det jeg havde brug for, så tusind tak, du aner simpelthen ikke hvor glad jeg er, tak!
Knus fra Anja
Jeg følger dig flittigt på dvs sociale medier og tænkte netop du måtte da have en opskrift på persille pesto.
Jeg har ikke lavet pesto gør, så er i tvivl om hvor lang tid det kan holde sig – har du et bud – sådan ca. ???
Jeg havde egentlig tænkt at bruge både krus og bredbladet persille, mon ik det giver en god smag.
Jeg har også tænkt på at lave en pesto med rød og grøn pesto – ved ikke om det bliver godt med den røde deri. Men det må prøves af :)
Tak for god inspiration ??
Mvh Sandra.
Hvis du sørger for at hælde olie over til sidst, så olien dækker det grønne, så holder den faktisk pænt længe. Men ellers en uges tid. Vi spiser den indtil der kommer mug på :)
Jeg så den heldigvis også et par gange, imens den var gratis tilgængelig. Den er vildt inspirerende og det var helt godt med et lille genkig Jane :) Jeg skal altså have gang i noget mere persille! Økologisk koriander er det stort set umuligt og opdrive på min egn. Tror bare jeg sår altankassen til … næste år ;o)
Jeg er SÅ glad for, du fik mig til at se den film, og jeg har set den flere gange, jeg er ikke blevet træt af den endnu :)
Købte du den, Rikke, eller så du den flere gange, da den var gratis? Jeg tror jeg så den tre gange, og så tænkte jeg, at jeg ikke behøvede at se den mere. Min fejl. I dag kunne jeg godt tænke mig at se den igen… :-/