Pernille – kulhydratjunkie på afvænning


I dag skal du møde Pernille, som har en virkelig inspirerende historie. Pernille beskriver sig selv som den helt klassiske sukker/kulhydrat-junkie. Alle vågne timer går med at tænke på, hvad hun skal spise næste gang. Hver aften lovede hun sig selv, at i morgen bliver bedre og hver dag endte hun alligevel i samme onde spiral.

I 2021 satte hun sig for, at NU skulle det være og satte sig et ambitiøst mål. I 2021 ville hun tabe 30 kg. Hun havde før snust til Keto og valgte at give det et nyt skud.

Det lykkes ikke helt med de 30 kg, men der røg 26 kg på 9 måneder, og Pernille brugte årets sidste tre måneder på at øve sig på at være vægtstabil.

Men som så mange før hende beskriver Pernille, hvordan vægttabet er dejligt, men også hvordan det går hen og bliver sekundært til alle de andre gode ting. Væk er konstant sult og sukkertrang, der er mere energi og overskud og der er en dejlig ro i kroppen.

Det føles, som om det er meningen, jeg skal have det sådan her i min krop, siger hun.

Læs Pernille selv fortælle her:

30. december 2020 sagde jeg til min kæreste at 2021 skulle være året, hvor jeg smider 30 kilo. Han grinede af mig – kan man overhovedet smide så mange kilo på så relativt kort tid? Jeg kunne ikke helt – men jeg har smidt 26 kilo på 9 måneder og været vægtstabil i 3 måneder med Keto. 

Det er anden gang jeg prøver kræfter med keto. Jeg startede ud på Madbandittens Kickstart forløb og blev ret hurtigt gravid. Kvalmen gjorde, at jeg stoppede og gik tilbage på min kulhydrat- og sukkerholdige mad. Efter graviditeten og 18 måneder uden søvn vejede jeg næsten 100 kilo. Jeg var så træt af at se mig i spejlet, havde smerter i kroppen og jeg havde svært ved at lege med min søn på gulvet. Jeg var uoplagt og følte mig konstant træt og energiforladt. 

“Efter jul” tænkte jeg, hvert år… 

NYT ÅR – NY LIVSSTIL
2021 startede med nyt job og ny livsstil. De første par dage var svære med hovedpine og cravings. Min kæreste gik med på ikke at spise alt det, jeg ikke måtte de første tre måneder, for at hjælpe mig.

Efter den første uge var det slet ikke svært længere og jeg sagde til ham, at han bare kunne spise det, han ville. Jeg spiste lækker mad hver eneste dag og følte ingen afsavn, det ville han faktisk også gerne være med til. Kiloene raslede af mig og jeg blev super motiveret af at se de ugentlige resultater.

Hvis vægten gik i stå, hvad den gør engang imellem, så skruede jeg lidt på fastetider, farvede grøntsager og nødder. Jeg har en stor svaghed for nødder, så i perioder er der røget for mange af dem ned. 

SAVNER INGENTING!
Det vildeste er at føle, at jeg ikke savner noget. Jeg plejede at fortære sukker i rå mængder og blive gal på mig selv efterfølgende. I 15 år har jeg haft mad som fokus i alle mine vågne timer. Hvad skal jeg spise næste gang, hvor skal det komme fra, hvor sundt skal det være og hvad er den næste undskyldning for at spise et kulhydratholdigt fix? Hver aften når jeg gik i seng tænkte jeg, at i morgen skulle blive dagen hvor det vender. Fra i morgen af skal jeg ikke længere gøre, som jeg plejer. Det skete bare aldrig. 

KROP I BALANCE – DET ER SÅDAN HER, MAN BØR HAVE DET!
Efter nogle måneder på keto føles det, som om min krop er i balance. Den skriger ikke konstant efter “noget”, hverken sødt, salt eller bare noget der kan beskæftige min mave. Min mave har kedet sig i mange år og jeg har reageret på et ustabilt blodsukker med endnu mere, der kunne bidrage til det ustabile.

På Keto tænker jeg nærmest ikke på mad, jeg bliver ikke sulten hele tiden og min krop hungrer ikke efter noget hele tiden. Det føles, som om det er sådan her, det er meningen, jeg skal have det i min krop. Den er i ro og det er den mest fantastiske følelse. 

MERE ENERGI OG OVERSKUD
Med vægttabet fulgte meget mere energi og overskud. Mit sind blev lysere og jeg fik lyst til at lave nogle af de ting jeg var begrænset af min vægt af før, fx en løbetur, bestemt tøj og lege på gulvet med min søn. Inden jeg gik igang havde jeg ondt i fødderne hver eneste dag. Jeg havde også ondt i lænden og nakken ofte, de smerter har jeg slet ikke længere. 

Jeg er gået tre-fire størrelser ned i tøj og glæder mig til at samle en lækker garderobe sammen over de næste mange år. 
Den allerstørste gevinst ved vægttabet har været, at legen med mit barn er blevet sjovt, hyggeligt og muligt. Jeg mister ikke pusten og jeg kan løbe, kravle, hoppe efter ham, ligeså længe jeg gider. En bonus er, at jeg nu kan passe det tøj, jeg altid har haft lyst til at gå i og kan gå i almindelige butikker og passe alt hvad jeg har lyst til at prøve på. 

Juletiden har været spændende for mig, fordi jeg ELSKER alt hvad den har at byde på af søde sager. Jeg har klaret mig med lækre snacks fra Janes bøger og blog og har ikke følt at jeg har manglet noget overhovedet. 

Jeg kan på det varmeste anbefale Jane og hendes bøger, blog og forløb. Hvis man har brug for at blive fulgt og holdt lidt til ilden så er kickstart rigtig godt. Hvis man vil gøre det lidt mere frit kan man bare sammensætte noget selv ud fra Janes bøger, opskrifter og blogposts.

Mangler du inspiration til morgenmad og frokost?

… og har du en airfryer? Så er min nye e-bog lige noget for dig. Her får du 30 nye Keto-opskrifter på morgenmad og frokost, du kan lave i din airfryer. Nemt, hurtigt, lækkert og sundt.

Du sparer 20% lige her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

2 kommentarer til “Pernille – kulhydratjunkie på afvænning”

Skriv en kommentar

 1. Hej Madbanditten
  Ved ikke lige hvor jeg ellers skal spørge til Kickstart kurset, så her kommer det:
  Vil det være et relevant kursus for mig?
  Forklaring: jeg har din Keto på 4 uger og De bedste fra Madbanditten. Har læst stort set alt materiale du har på din blog og købt noget af dit pdf-materiale om Keto samt læst en masse andre steder om Keto (er generelt ret hurtig til at tilegne mig ny kompleks viden). Elsker dine opskrifter og laver madplan til aftensmad efter det……MEN, jeg bliver supersulten, synes ofte portionsstørrelserne er små/utilstrækkelige, kender til det meste af teorien/resultaterne, men har stadig svært ved at overholde principperne og er desværre slet ikke stødt på formindsket sult og vægttab endnu 🤷‍♀️
  Er ikke i tvivl om at jeg er meget kulhydratfølsom.
  Men…..vil alt den viden og manglende handling ikke blot kunne udspille sig igen hvis jeg starter på Kickstart? Og hvad er din erfaring så, at sådan en som mig har brug for, for at komme videre, få handlet på alt den viden og holde fast i adfærden?!?
  (Tænker ikke jeg er den første i verdenshistorien, som har de udfordringer 🙈😆, så du er nok stødt på ‘mig’ før)
  Bedste hilsner Lone
  PS. Kunne virkelig godt tænke mig at være lige så sej som Pernille

  Svar
  • Hej Lone
   Det med stor sult, selv på Keto, er bestemt ikke uvant, selvom vi taler mest om det modsatte. Det, jeg vil gætte på mangler i dit tilfælde, er vedholdenhed. Appetitten normaliseres henad vejen og regelmæssighed i måltider + tilstrækkeligt proteinindtag + tilstrækkeligt saltindtag er nøglen til det. Jeg er selv ‘en af de sultne’, så jeg ved godt hvor du kommer fra.

   MEN… der er også en accept af, at det er ok at være sulten, hvis målet er vægttab. Du er jo i underskud af mad, og sult er en helt normal respons på kalorieunderskud. Når din krop er fedtforbrændende vil sulten føles mildere og mindre insisterende og nemmere at ignorere. Men den kan sagtens være til stede. Der ligger noget i forståelsen af at sult ikke er farligt og at (ægte) sult faktisk er forbigående. Cravings og trang til kulhydrater er noget andet og de kan være mere insisterende, fordi de har bund i vane.

   Min sidste tanke er også om du tilfældigvis er normalvægtig og ude efter at tabe de ‘famøse 5’? Det er de fleste, der kommer med dette problem. Her er der nogle gange andre veje at gå.

   Det Kickstart kan give dig er først og fremmest 6 ugers vedholdenhed. Helt sikkert også en række mentale redskaber til at lykkes og slippe for hele tiden at ryge tilbage og skulle starte forfra.

   Svar