Opskriften er sponsoreret af Tefal.
Dampet laks er både sundt og lækkert, og så er det en god og skånsom måde at tilberede laksen på.
Perfekt dampet laks med grønt og avocado-pesto
Føj til favoritter Udskriv PinIngredienser
- 4 laks
Grøntsager (du kan bruge alle slags)
- 200 g rød peberfrugt
- 300 g squash
- 50 g rødløg
- 2 fed hvidløg
- 100 g gulerod
- 50 g palmekål
- 200 g forårsløg
- smagsneutral kokosolie til stegning
- salt og friskkværnet peber
Avokadopesto
- 200 g avokado
- 2 håndfulde frisk basilikum
- 0,5 citronsaft
- 50 g parmesan
- 40 g pinjekerner
- 1 dl olivenolie
- 2 fed hvidløg
- salt
Sådan gør du
Dampet laks
- Hæld lidt vand i bunden af gryden og fordel laksefileterne i dampindsatsen. Sæt dampindsatsen i gryden.
- Når vandet koger, skruer du ned for temperaturen og sætter uret til 8 minutter. Kig til den. Er den ikke helt klar, giver du den et par minutter mere.
Grøntsager
- Skær alle grøntsagerne i mundrette bidder.
- Opvarm kokosolie i sauterpanden og rist først hvidløg og rødløg. Tilsæt resten af grøntsagerne med undtagelse af palmekålen.
- Steg grøntsagerne godt på panden i 5-7 minutter eller til de er møre. Vend grofthakket palmekål i og drys med salt og peber.
Avokadopesto
- Rist pinjekernerne på en tør pande. Riv osten og gør alle ingredienserne klar.
- Blend alle ingredienserne sammen i foodprocessoren og hæld på glas.
- Opbevar på køl.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Idéer til hurtig og sund aftensmad var der mange af jer, der efterspurgte, da jeg før ferien bad om tip fra jer. Her har jeg lavet en lækker opskrift med perfekt dampet laks i selskab med en masse grøntsager og en lækker cremet avocado-pesto.
Det meste fisk er hurtigt at tilberede, og måske også derfor vi spiser fisk nogle gange hver uge. Laks er jo en genganger, men vi spiser også allemulige andre fisk. Fisk indeholder, som du ved, de gavnlige omega 3-fedtsyrer.
Hvordan tilbereder du bedst laks?
Når du damper laks, sikrer du den en nænsom tilberedning. Omega 3-fedtsyrerne er sarte og tåler ikke for høje temperaturer men ved at dampe laksen, får den indirekte varme. Udover at det er godt for fedtsyrerne, giver det også en dejlig smag og konsistens til laksen.
Opskriften her er lavet i samarbejde med Tefal, som har lanceret en ny serie køkkengrej, som hedder eXperience by Tefal. I serien er der bl.a. er en dampgryde. Altså en gryde med tilhørende dampindsats, og det er den, jeg har lavet laksen i her. Du kan se mere til serien og produkterne HER.
Normalt når du damper laks, lægger du laksen i en gryde eller sauterpande, som har en smule vand i bunden, men med dampindsatsen kommer laksen aldrig i kontakt med vandet, og laksen bliver derved 100% dampet. Det giver en dejlig og saftig dampet laks.
Lækkert og nemt grøntsagstilbehør
De stegte grøntsager lavede jeg i sauterpanden. Sauterpanden fra eXperience by Tefal-serien har højere kanter end den sauterpande, jeg havde i forvejen, og det gjorde det nemt at arbejde med, også selvom jeg gerne ville lave en ordentlig skovlfuld grøntsager på én gang.
Laksen og grøntsagerne og den fede avokado-pesto gik dejligt sammen, og vi endte med et virkelig lækkert måltid mad. Det hele var lavet på 30 minutter.
GRØNTSAGER
Skær alle grøntsagerne i mundrette bidder.
Opvarm kokosolie i sauterpanden og rist først hvidløg og rødløg. Tilsæt resten af grøntsagerne med undtagelse af palmekålen.
Steg grøntsagerne godt på panden i 5-7 minutter eller til de er møre. Vend grofthakket palmekål i og drys med salt og peber.
AVOCADO-PESTO
Rist pinjekernerne på en tør pande. Riv osten og gør alle ingredienserne klar.
Blend alle ingredienserne sammen i foodprocessoren og hæld på glas. Opbevar på køl.
Og nu er middagen klar!
Super lækker pesto!
Hvor længe kan pestoen holde sig?
4-5 dage vil jeg skyde på…
Kan man springe osten over i pesto??
Det tror jeg sagtens!
Det ser SÅ indbydende ud! Flotte farver :)
– Maria