Sundt krymmel til romkugler og kage


Det her handler nemlig om at holde børnefødselsdag med mindre sukker. Og derfor får du lige en masse gode ideer til sukkerfri krymmel til romkugler, is og kage.

Jeg mener ikke nødvendigvis, at en børnefødselsdag skal være helt sukkerfri. Jeg synes, man kommer langt ved at lave den sukkerreduceret, så der kan blive plads til en smule ægte slik i slikposerne eller hvad det nu måtte være, som ungerne synes er en uundværlig del af en fødselsdag. Læs mere her Idéer til sukkerfri børnefødselsdag

Når man skal konkurrere med de sukker- og e-nummerholdige godter, gælder det, at presentation is everything! Og her gælder alle kneb. Put det på pind, anret det pænt på et fad, pynt kagen med farvestrålende frugt eller hvad som helst, som fanger øjnene på de små. Jeg satte mig for noget tid siden for at prøve at lave et mere naturligt alternativ til det farvestrålenede krymmel, man kan købe.

Jeg havde været en tur i Torvehallerne og havde shoppet lidt forskelligt lir til at kunne peppe kuglerne op. Jeg havde købt frysetørrede hindbær, pulveriseret solbær og pulveriseret appelsinskal.

Idéer til sundere krymmel:

Vinderne blev uden tvivl dem lavet med frysetørrede hindbær (pulveriseret eller ej) og dem med lakrids. Så jeg kunne have sparet lidt lir her.

I virkeligheden er det jo heller ikke krymmel på kuglerne, der gør den store forskel. Men det var sjovt nok at eksperimentere med det. Laver man nogle gode kugler af sunde råvarer, kan man sagtens trille dem i almindeligt  krymmel, uden at det er den store katastrofe. På den måde synes jeg, man finder et fint kompromis.

Kuglerne får du ved at blende tørret frugt (dadler og abrikoser fungerer bedst) sammen med malede nødder og lidt kokosolie og smage dem til med kakao, lakridspulver, kanel, eller hvad du nu synes.

Opskrifter på kage med krymmel

sukkerfri krymmel til romkugler, is og kage - ideer til kagekrymmel
sukkerfri krymmel til romkugler, is og kage - ideer til kagekrymmel

Proteinmanifestet kan forudbestilles nu

Proteinmanifestet giver en længe ventet stemme til de animalske proteinkilder og forklarer ud fra biologi og sund fornuft, hvorfor de er et bedre valg end planteprotein.

Når du forudbestiller den, får du den leveret i postkassen på udgivelsesdagen og du hjælper samtidig med at boghandlerne ser, at her er en bog, de skal være opmærksomme på🙏

Læs og forudbestil her:

Proteinmanifestet

Proteinmanifestet

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

19 kommentarer til “Sundt krymmel til romkugler og kage”

Skriv en kommentar

  1. Jeg har længe tænkt på at bruge matcha/grøn te-pulver eller chlorella til den grønne kokos og spirulina til sådan en blågrøn – men ork jeg får desværre alt for lidt konfekt.

    Svar
  2. Forleden dag smagte jeg Johan Bülows julekugler (sød lakrids, drageret i hvid chokolade og hindbær og dyppet i stjernestøv). For dælan hvor var de gode. Kunne du diske op med en lchf pandang?

    Svar
    • Åh, jeg dør! Siden jeg så varianten med den mørke chokolade og espresso har jeg ikke kunne få den ud af hovedet, men den juleudgave der lyder da også for sygt god. Må lægge hovedet lidt i blød her. Og prøvesmage i den gode sags tjeneste. Taking one for the team, you know… ;-)

      Svar
  3. Hvor er de flotte!!! Man kunne også bruge usaltede pistacienødder, hakket fint. Det smager sikkert bedre end hvedegræspulver (som jeg aldrig har prøvet). Tak for opskriften.

    Svar
    • Ja da, selvfølgelig! Og jeg har netop fået et par poser usaltede pistacienødder ind ad døren. De kommer på næste gang. Super tip!

      Svar
  4. Jeg har netop gået og tænkt på, om det var muligt at finde et fornuftigt alternativ til Dr. Oetkers den bedste (værste). Jeg kan simpelthen ikke klare den kunstige smag, jeg synes den overtager det hele. Jeg så jo på et tidspunkt at Ulla, du ved, har krymmel fra sit tyske øko supermarked (lucky her), men her i den danske provins er sådan noget jo ikke til at opdrive. Frysetørrede bær er en god idé, så tak for den. Men øko krymmel, det gad jeg altså også godt prøve. Danmark er åbenbart et lille land, hvad den slags angår.

    Svar
  5. Uhm… Jane.
    Lakrids er min favorit, men jeg har også tilgode at afprøve hindbær-varianten. Ved på forhånd, at det bliver vanedannende og gerne i kombination med lakrids i samme kugle.
    Er ‘Krydderiet’ et sted, du kan handle de lækre sager?
    KH
    – frk. sveske

    Svar