Peking and er virkelig en af mine kinesiske livretter og jeg husker i gamle dage, da Yans Wok lå nede i Bagerstræde og Søren og jeg så ofte tog derned for at spise. Det var før vi fik børn og før jeg vidste hvor meget sukker, der er i Hoisin-sauce – haha. Ej det kunne jeg godt stadig finde på at se igennem fingre med men i opskriften her har jeg lavet min egen erstatning – uden sukker – og den smager ganske glimrende også.
Peking and
Føj til favoritter Udskriv PinIngredienser
- 265 g andebryst med skind
- 1 fed hvidløg revet
- 0,25 tsk five spice krydderi femkrydderi – kan købes flere steder, bl.a. hos ASA i Torvehallerne
- 2 tsk madlavningsvin fx Mirin
- 2 tsk sojasauce eller glutenfri tamari
- salt
Hjemmelavet Hoisin
- 2 spsk peanutbutter smooth
- 3 spsk sojasauce eller glutenfri tamari
- 1 spsk eddike
- 2 tsk sesamolie
- 1 fed hvidløg revet
- 1 tsk sriracha kan udelades
- 1 spsk SukrinSirup gold kan udelades
Sådan gør du
- Bland hvidløg sammen med five spice, vin og soja og smør andebrystet ind i det. Lad det gerne marinere i ca. 30 minutter eller længere. Drys med havsalt.
- Læg andebrystet med skindsiden nedad på en kold pande, varm panden op og lad skindet blive gyldent, inden du vender den.
- Steg andebrystet færdigt ved lav varme til den er rosa indeni.
- Lad anden hvile i 5-10 minutter inden den skæres i skiver.
Hoisin
- Kom alle ingredienserne til saucen i en lille gryde og varm op.
- Tag gryden af varmen når du har en homogen sauce. Lad saucen køle af inden servering.
Tilbehør
- Skær agurk og forårsløg i tynde stave.
- Lav små ”pandekager” med and, grøntsager og sauce.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Peking and i en grøn version
Denne hoisinsauce tager kun et par minutter at lave, men hvis du ikke synes, du gider stå og lave den selv, kan du også bare bruge lidt soja eller du kan lukke øjnene for sukkerindholdet og bruge den ægte vare. No judgment, du ved.
Pandekagerne har jeg byttet med salatblade – det er jo ikke pandekagerne, der giver den gode smag. Men det giver jo både en grønnere, en lettere og en mere kulhydratfattig version af den populære ret.
Fyldet til rullerne består jo af agurk og fintsnittet forårsløg og det har jeg ikke ændret i. Det fungerer jo superfint her også.
Hvis du har et tip til hvor man får den lækreste Peking and i København, så tip mig lige. Det gad jeg godt snart spise ude igen.
0 kommentarer til “Peking and”