Pekan pie er en utroligt lækker tærte med pekannødder, som får sin lækre karamelagtige smag fra pekanødder og ahornsirup. Denne opskrift er lidt anderledes, for den er i små bidder (himmerigsmundfulde kunne vi passende kalde dem) og uden den traditionelle tærtedej. Nå ja, og så er den glutenfri, sukkerfri og Low Carb – men helt ustyrlig lækker.
Udstyr
Ingredienser
Bund
- 200 g smør
- 3 spsk Sukrin Gold
- 100 g fedtreduceret mandelmel fra Funktionel Mad
- 1 tsk vaniljepulver
- 1 tsk bagepulver
- 0,5 tsk kanel
Fyld
- 200 g pekannødder
- 3 æg
- 30 g smør
- 2 spsk Sukrin Gold
- 2 spsk SukrinSirup gold Allerhelst den med ahorn (maple) smag
- 5 dråber Steviadråber med karamelsmag
- 1 tsk vaniljepulver
- 1 nip salt
- 100 g mørk chokolade 70-85% hakket
Sådan gør du
Bund
- Rør det bløde smør med alle de øvrige ingredienser med en gaffel. Rør det godt igennem, så massen er fedtet men ensartet
- Beklæd en lille bradepande (18×24 cm) med bagepapir eller en lille tærteform og kom dejen herned. Skyl hænderne i koldt vand og brug de våde hænder til at fedte dejen jævnt ud og ligeligt op af siderne.
- Opvarm oven til 180 grader og forbag bunden i ca. 12 minutter. Lad den afkøle, så den sætter sig.
Fyld
- Rist pekannødderne på en tør pande, til de dufter dejligt
- Pisk æg og steviadråber med smeltet smør og Sukrin Gold og sirup, vanilje og salt.
- Fordel pekannødderne og hakket chokolade i bunden af tærten og hæld fyldet ud over. Tillad pekannødderne at være lidt synlige over fyldet.
- Sæt kagen tilbage i ovnen og bag i yderligere 20 minutter.
- Hvis den begynder at blive mørk på toppen, men stadig ufærdig i midten, kan du skrue ned til 140 grader og bage den i yderligere 5-10 minutter, til den er let gylden på hele overfladen.
- Tag ud og lad afkøle. Skær ud i små stykker og server. Jeg fik 16 små hapsere ud af min men du kan også skære den ud i mere almindelige kagestykker.
- TIP: Smager også dødgodt kold efter en nat i køleskab.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Opskrift på pekan pie uden sukker og mel
Min opskrift på pekan pie er uden sukker og mel og det gør den jo noget anderledes end originalen. I stedet for du en lækker, fast bund af smør og mandelmel og en lækker karamel-agtig topping med smørristede pekannødder og mørk chokolade.
Husk lige at læse de vigtige tip til opskriften under selve opskriften.
Tip og gode råd til opskriften
Opskriften er faktisk oprindeligt fra min bog LCHF Brød & Kager, der udkom tilbage i 2015. Det var en af mine favoritter fra den bog, men jeg skal også være ærlig og sige, at jeg ikke har lavet den siden. Før forleden.
For her skrev en læser nemlig til mig at hun ikke kunne få bunden til at hænge sammen og det forstod jeg ikke, for jeg huskede kun denne her snaskede, fedtede, faste bund. Jeg for derfor straks i køkkenet for at teste den.
Det første, der slog mig var, at jeg har brugt tærtedejen uden æg. Den er lidt speciel at arbejde med men giver en dejlig ‘tør’ tærtebund pga. de mange fibre fra det fedtreducerede mandelmel.
Og her tænker jeg, at det måske gik galt. For det skal være dette specifikke mel. Ikke almindeligt mandelmel. Vil du lave tærte med almindeligt mandelmel, så brug opskriften fra pæretærten fx.
Jeg har ændret en smule i vejledningen ift. bogen, og taget 50 g smør ud af bunden. I fordums tid var en pakke smør 250 g. I dag er den kun 200 g. Og jeg havde kun fået taget 200 g op :)
Pekan pie bidder til kaffen
Som jeg næsten altid gør efterhånden, når jeg laver kage, har jeg skåret pekan pie ud i små stykker. De er meget koncentrerede i smagen og det vil lande som en bombe i maven at skulle spise et stort stykke.
Ved at skære den ud i små bidder, får du lidt men godt og du slipper samtidig for at kulhydrat- og kalorieindtag ikke stikker helt af.
Hej. Jeg har nyt kørt flere tærter i gennem. Har nogen prøver at fryse tærtebunde til brug senere? Jeg har så meget frugt i fryseren som skal bruges, når der er gæster men det bliver ikke rigtig til noget. Og så får de noget købe-noget som jeg selv prøver at holde mig fra 😉. Så vil jeg nemlig prøve at lave nogle hurtige frosne blandinger der er lige til at putte i en bund til en lækker frugttærte. Jeg vælter mig i rabarber og jordbær om sommeren, aronia, og solbær om efteråret… Nu er de i fryseren….
Sikke en lækker fryser :)
Jeg har ikke prøvet at fryse tærtebundene men mon ikke man godt kan det. Hvis man har pladsen til det?
Tærtebunden fra pæretærten synes jeg er meget vellykket: https://www.madbanditten.dk/paeretaerte/