Pebersovs smager jo afsindigt lækkert til en god bøf og det er ofte mit valg, når vi spiser ude. Men man behøver heldigvis ikke spise ude for at få en god pebersovs og her får du derfor opskriften på en virkelig lækker en af slagsen.
Ingredienser
- 1 lille løg finthakket
- 3 dl oksefond/bouillon
- 2,5 dl fløde
- 1 dl cognac kan udelades
- 2 spsk grønne peberkorn
- 1 spsk koncentreret tomatpuré
- 1 tsk dijonsennep
- 1 spsk æbleeddike
- lidt sødning kan udelades
- salt og friskkværnet peber
- smør eller kokosolie til stegning
Sådan gør du
- Opvarm smørret i en lille gryde.
- Sauter løgene, til de er klare i farven.
- Tilsæt peberkornene og steg med i et minuts tid. Knus evt. nogle af dem for en stærkere pebersmag.
- Hæld cognac på og lad det fordampe (eller spring dette punkt over).
- Tilsæt fond, fløde, tomatpuré og sennep og lad saucen koge op.
- Smag til med lidt sødning, salt, peber og eddike.
- Lad saucen simre, så den koger lidt ind og tykner en anelse.
Pebersovs til hverdag og fest
Min opskrift på pebersovs her er dejlig både til hverdag og til gæster. Til gæster vil jeg vælge at smage den til med cognac men dette punkt kan også springes over. Jeg kan bare virkelig god lide smagen det giver. Jeg synes, at pebersovs smager bedst til oksekød men jeg ville nu ikke være for fin til at bruge den til andre slags kød heller.
Mangler du andre idéer til lækre sovse, kan du også prøve den lækre svampesauce eller den lidt utraditionelle men vildt lækre blomkålsbearnaise.
Kan evt. rester fryses?
Åh det er jeg faktisks lidt i tvivl om. Umiddelbart ja men nogle gange bliver fløde lidt grynet bagefter…
Den bedste sauce!