Pebernødder uden mel og sukker lyder måske utopisk men det er det ikke helt. Og ingen jul uden pebernødder, vel?
Siden har jeg arbejdet videre med opskriften. Prøv derfor i stedet den opdaterede og mere Low Carb opskrift på pebernødder her: Low Carb pebernødder
Ingredienser
- 100 g blødt smør
- 0,5 dl fløde
- 1 æg
- 40 g kokossukker (reklamelink)
- 5 dadler store
- 70 g fedtreduceret mandelmel fra Funktionel Mad
- 1 pose pebernøddekrydderi
Sådan gør du
- Pisk det bløde smør med æg, fløde og kokossukker.
- Purer dadlerne med stavblenderen og pisk dem med i dejen.
- Tilsæt mandelmel og pebernøddekrydderi og sæt dejen på køl en halv times tid.
- Opvarm ovnen til 170 grader.
- Tril bittesmå kugler (de vokser i ovnen) og pres dem flade på bagepapir.
- Bag i ca. 15 minutter.
- Lad afkøle, inden du kommer dem i din fineste juledåse.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Pebernødder uden mel og sukker – ikke helt det samme
Pebernødder kan sagtens laves uden mel og sukker, men resultatet bliver selvfølgelig en smule anderledes. Her i huset har ungerne været rigtig glad for pebernøddekuglerne, men nogle gange må vores kager bare gerne ligne “de andres”. Og det gør disse lidt.
Udfordringen ved at bage LCHF-småkager, synes jeg, består i valg af sødemiddel.
Jeg bryder mig ikke om smagen af Sukrin i større doser, agavesirup er udelukket., dadler bliver lidt for heftigt for blodsukkeret og kokossukkeret synes jeg heller ikke skal stå alene i større mængder. Det er hele tiden et valg mellem smag, naturlighed og blodsukkerpåvirkning.
Jeg endte med at vælge smag og naturlighed over blodsukkerpåvirkning og blandede dadler og kokossukker. Begge dele kan dog sagtens byttes til andre slags sødning, hvis man har det bedre med det.
Prøv den nye og forbedrede opskrift på pebernødder
Pebernødder uden mel og sukker – konklusionen
Resultatet bliver desværre ikke sprøde pebernødder, som vi kender dem fra Karen Wolff, men snarere pebernødder med blød cookieagtig konsistens. Til gengæld er smagen rigtig god.
Jeg bager meget sjældent småkager, cookies og den slags. Selvom de er LCHF og uden sukker og mel, synes jeg alligevel, de er svære ikke bare at spise løs af.
Der er noget enormt pleasende i den bløde konsistens og den søde smag. De mætter mig heller ikke på samme måde som nogle af de andre LCHF-godter gør, og på den måde skal man jo kende sine egne svagheder. ;-)
Kan man erstatte kokossukker med Sukrin Gold?
Yes, det kan du helt sikkert!
Hej Jane,
jeg sidder med din lækre kogebog “LCHF – året rundt” og ville til at bage pebernødderne på side 230. Jeg opdager dog at der i instruksen står: pisk det bløde smør med æg, piskefløde og Sukrin Gold… Men i ingredienslisten er der ingen piskefløde angivet. Hvilken mængde skal der bruges, eller er det en fejl?
Mvh Marie
Åh ja, den fejl kan jeg godt huske. Jeg tror nok, at fløden IKKE skal i men at vi kun havde fået den slettet det ene sted.
Hej Jane,
Jeg vil lige høre om det er muligt at du kan hjælpe med indholdsmængen på krydderiblandingen. Jeg har skrevet til Urtekram og fået svar fra dem at pebernøddekrydderiet og brunkagekrydderiet som man også skal bruge i opskrifterne i året rundt, at de slet ikke kommer på det danske marked i år.(2015) Og jeg ved godt at du i bogen ikke skriver urtekrams blanding men det er den jeg tænker du mener. Og derfor giver det også mening for mig, da det gik op for mig at det ikke var den fra et andet mærke. Da jeg bagte de her græskarmuffins med en anden krydderi blanding blev de altså alt for stærke. Så derfor.. Men nu er problemet jo at urtekram ikke sælger blandingen mere og de vil heller ikke ud med blandingsforholdet.. ØV. Håber du kan hjælpe.
Men her er hvad urtekram skriver:
“Tak for din besked. Vi har desværre ikke fået produktet på hylderne i år i Danmark. Men vi må desværre heller ikke afsløre blandingen, da det er en leverandørhemmelighed. Men jeg kan sende dig ingredienslisten fra bagsiden af produktet.
Pebernøddekrydderi ingrediensliste:
Bagepulver* (druesaftkoncentrat*, majsstivelse*, hævemiddel (natriumhydrogencarbonat)), kassia-kanel*, kardemomme*, ingefær*, vanilje*, citron*, hvid peber*. * = Økologisk.
Brunkagekrydderi:
Kassia-kanel*, allehånde*, ingefær*, nelliker*, appelsin*. * = Økologisk.
Jeg håber, du kan bruge det til noget. Så må du selv forsøge dig med blandingsforhold.”
Det er lidt ærgeligt synes jeg..
Mvh Gitte
Ej det var da pokkers! Har de virkelig taget dem af markedet! Æv! dr. Oetkers indeholder sukker, eller en af dem gør. Brunkagekrydderiet, tror jeg, mens pebernøddekrydderiet er sukkerfrit.
Jeg må prøve at arbejde med nogle krydderiblandinger så og se om jeg kan komme op med noget.
Og hvor utjekket egentlig at mængdeangivelsen i Året Rundt hedder “1 pose”. Det kan jo være hvad som helst. Tsk tsk…
Her blev de rigtig gode og endda med en sprød overflade og kun lidt bløde i midten..
Jeg brugte ingen dadler og sødning bestod af: 20 g kokos sukker, 20 g Sukrin Gold og 30 gram Perfect fit :-)
Hej. Jeg har bagt disse og de flød også helt ud. Jeg fulgte opskriften og brugte ingredienser fra oplyste steder.. Hvad kan det skyldtes?? Jeg har nu levet efter dine opskrifter siden medio oktober og det smager fantastisk .. Det er sjældent jeg bager brød med de få gange jeg har, er der kommet bagepulver i for at det “hæver” og det er nemlig ikke i disse..! Hele familien lever efter LCHF og vi har opnået et super flot vægttab og et super velvære så tak fordi dine bøger er til.. Jeg har dem alle og har forudbestilt din nye der udkommer den 5 januar. Vh Mette
Mine flyder også lidt og bliver mere flade end runde. det er derfor øvelsen består i at lave dem mikrosmå fra starten, men det er lidt svært.
Hej Jane
Traditionelle pebernøds opskrifter indeholder jo typisk hjortetaksalt, natron eller lignende for at få dem til at blive sprøde. Har du prøvet det med dem her?
Der er desværre ikke noget, der kan gøre disse sprøde. Det er ulempen, når man bager melfrit…
Hej Jane
Jeg bytter tit sødning ud med yacon sirup og mørk chokolade med mørk stevia chokolade til feks overtræk af godter . På den måde blir der både færre kalorier og ingen påvirkning af blod sukker. Blot et forslag til dine lækre kreative “opfindelser”
Hilsen Pia
Hej Jane, det varer da ikke længe inden jeg vil forsøge mig med disse. Men jeg er ikke meget for tanken om dadler, hvis jeg erstatter dem med sukrin gold, hvor meget skal jeg så bruge… 40 gram? hvis det er halvt af hver sødning du har lavet. Tak for den gode inspiration
Det ved jeg faktisk ikke lige. Jeg har lavet en dadelfri version til Året Rundt og der har jeg kun brugt 40 g sødning i alt. De er jo selvfølgelig så mindre søde, men det passer fint nok til mig. Så spørgsmålet er nok også, hvor søde du vil have dem :)
Nøj hvor er de gode! Havde ikke lige pebernødblanding så blandede bare en masse krydderier selv, og de er super gode. Klart en ny julefavorit!
Hej Jane. Er kommet i julestemning og så skal der da pebernødder til men kan kun finde tørret dadler, økologiske selvfølgelig men er det så stadig 5 man
skal bruge eller er det efter vægt?? God søndag :-))
Hej Mette – det ved jeg sørme ikke helt. Jeg kan umiddelbart tænke på disse ting: Var smøret du brugte blødt, eller smeltede du det? Var mandelmelet fra Funktionel Mad eller alm mandelmel og huskede du, at lade dejen stå i køleskab inden trilning?
Ellers ved jeg det skisme ikke :-/
Nej det var ikke funktionel mandelmel… Det må jeg få anskaffet. Smøret var blødt – det havde stået fremme en times tid. Hvad pisker du det med?
Hej Jane
Glædelig jul :) Og tak for din fine blog!
Har prøvet at bage dine pebernødder her til aften og det gik ikke så godt. De flød helt ud! Jeg kunne slet ikke trille dem fordi dejen var så blød. Skal jeg spare på smøren eller komme noget mere mandelmel i?
hej jane.
jeg sidder og brænder for og bage dine pebernødder til i aften, men har ikke urthekrams pebbernødde blanding. kan jeg putte noget andet i istedet for?
Ja, sagtens. En anden pebernøddeblanding, hvis du har, ellers kan du selv blande den af kanel, ingefær, nelliker, kardemomme og stødt, hvid peber.:-)
Tak til både Jane og Frk Sveske for jeres “pyt” – det var da lige hvad jeg havde brug for!!! KNUS
Hej Jane,
Nu har jeg efterhånden fulgt med her et stykke tid – og prøvet flere af dine herligheder… For pokker nogle lækre ting du bikser sammen!!!
Pebernødderne var knap ude af ovnen – og lakridstrøflerne blev aldrig trillet… Men uhm, hvor de smagte godt :-)
Livet uden sukker og mel er ret godt – savner hverken det ene elle andet! Og så har jeg det meget bedre med at give min lille Anna på 1 lidt brunkage kugler i stedet for traditionelle brunkager!
Tak!!! Fast læser her – og en glad kommende køber af din bog… ;-)
Ej, mange tak, Ditte. Det er så dejligt at høre den slags :-)
Hej Jane. Har lige bagt mine pebernøddekugler (set i en tidligere kommentar) og det kan kun anbefales. Det er selvfølgelig ikke sprøde pebernødder, men som manden i huset siger.. De smager sgu godt… :-)
Det skal jeg helt sikkert også prøve! :-)
Ser så lækre ud Jane! Synes der går rigtig meget chokolade i den for mig i øjeblikket – og det er godt nok den mørke og lavet med knas af forskellig slags ( prøvede en kombi af saltede mandler og græskarkerner – og jo, minsandten om de ikke gled ned uden nogen former for besvær…). ER stadig ikke god til det der med et stykke à 20 g. Desværre! Og nogengange ORKER man bare ikke den der kolde tyrker vel?! Spiser virkelig laber LCHF mad med masser af godt fedt – og godt med grøntsager… Jeg kan dog godt se at da jeg i går synes at HELE ( 150 g, jep! Flot!) den portion jeg lige havde lavet af chokolade med knas skulle indtages til eftermiddagskaffen – ja, der var det jo fordi jeg havde fået for lidt at spise i løbet af morgenen og til frokost. Dumt!
Jamen, det kan jeg også sagtens gøre, det der. Pyt… det er sådan et fint ord ;-)
ENIG!
Pyt er sådan et fint ord i den sammenhæng ;-P
KH
– frk. sveske
Er det mandelmelet der gør, at de ikke bliver sprøde? For de småkager jeg bagte i sidste uge (som jeg da helt glemte at få på bloggen) de blev heller ikke sprøde. Der var rigtig god smag, men ingen knas. Jeg tænkte, at jeg havde brugt for lidt smør, eller også måtte det være mandelmelet?
Ja, det tænker jeg, at det er… Men blød cookiekonsistens er nu heller ikke værst ;-)