Så er det fredag, og det betyder fredagsgodter! Her i huset står den på hjemmelavet pebermyntechokolader med knas. Chokoladerne er lavet af mørk chokolade, kakaonibs og pebermyntedråber. Oh so lovely!
Udstyr
- 1 chokoladeform fx i silikone
Ingredienser
- 100-150 g mørk chokolade 70-85% 70-85%
- 1 spsk kokosolie
- Kakaonibs jeg brugte en variant sødet med kokossukker – mere om den i morgen
- 5 pebermynteolie
Sådan gør du
- Fyld en gryde halvt op med vand og opvarm til det koger. Sæt en stålskål ovenpå – som helst kun rører vandet en lillebitte smule. Spis ét stykke af chokoladen (sådan starter alle gode chokoladeopskrifter!) og put resten i metalskålen sammen med kokosolien. Lad dem smelte heri.
- Når vandet koger, skruer du ned på lavt blus. I mellemtiden putter du små stykker kakaonibs i formene. Når chokoladen og kokosolien er smeltet godt sammen, tilsætter du pebermynteolien. Vær forsigtig med mængderne og smag til, indtil du synes, smagen er tilpas.
- Hæld den flydende chokolade over i formene og stil dem på køl til de er stivnet så meget, at du kan tage dem ud. Voilà. Fredags chokolader med knas og pebermynte.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Silikoneform til chokolade
Og de er lavet i min nye rose-silikoneform, som jeg købte på Boqueriamarkedet, da vi var der fornyligt.
Jeg må erkende, at chokoladerne bliver pænere af at blive lavet i en ægte silikoneform (reklamelink) end i en isterningebakke fra IKEA. Hvis du ikke har en silikoneform, kan du altså også bruge en isterningebakke. Det vigtigste er bare at formen er godkendt til fødevarer.
Hjemmelavet chokolade
Jeg er ret glad for at lave mine egne chokolader med smag. Det er virkelig lækkert og så kan jeg selv styre hvad der er i og sørge for at chokoladen har en vis kvalitet.
Se fx også opskrifterne på Pebermyntepastiller med chokoladeovertræk, Skildpadder – mørke chokolader med romcreme, Rocky road chokolader eller Hjemmelavet chokolade med hindbær og hassselnødder.
Kakaonibs (jeg brugte en variant sødet med kokossukker –
Hvad er det?
Hej Jane, rigtig god ide at lave sin egen chokolade..
Hvilken mærke chokolade bruger du? en sukkerfri eller alm? :-)
KH mitsunde.blogspot.com
Jeg bruger almindelig chokolade med højt kakaoindhold. 85% som regel. :-)
Jeg har modellen til bilen – den er nem at sætte op og bruge.
Manden var vel helt ok med, at du nappede de lyserøde ørebøffer? :)
Ha ha – ja, ingen brok der. Til gengæld mente den snart 7-årige af hunkøn, at den lyserøde måtte være til hende!
Takk for litt musikk på en fredags kveld! :) Min mann er i fødselsdag hos en kamerat, så jeg er alene hjemme (bortsett fra barna som ligger og sover..) Men det har jeg jo ikke noe i mot… for jeg var sammen med venninner flere kvelder denne uka, så deilig å pleie min introverte side i kveld… ;)