Peberfrugtpesto


Peberfrugtpesto er en skøn variant, som kan bruges både som pastasauce, som dip til grøntsager eller som kold sovs til kød, fisk og fjerkræ. Den er nem at lave og er en supernem måde at få en varm og sommerlig smag ind i måltidet.

Rød pesto med peberfrugt

Den lækre smag kommer fra de grillede peberfrugter og de soltørrede tomater. Tal lige om et himmelsk match. Jeg synes godt, den kan konkurrere med de lækre grønne pestoer, altså basilikumpesto og persillepestoen men faktisk synes jeg mest, den byder ind med noget helt andet.

Du kan dryppe den over salater, vende den i din (grøntsags-)pasta, bruge den som smørelse i sandwiches, som dip til grøntsager eller som kold sovs til fjerkræ eller fisk. Den smager fantastisk til det hele.

Peberfrugtpesto

Peberfrugtpesto

Føj til favoritter Udskriv Pin
12 personer
|
15 min

Ingredienser

  • 3 røde peberfrugt
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 fed hvidløg
  • 50 g soltørrede tomater
  • 50 g parmesan
  • 50 g pinjekerner ristet på tør pande
  • 1 dl olivenolie
  • 1 spsk citronsaft
  • salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Skær peberfrugterne i kvarte og fjern frøene.
  • Fordel dem i et ovnfast fad med skindsiden opad og pensl dem med olivenolie.
  • Grill dem sorte under grillen, cirka 5-6 minutter.
  • Tag peberfrugterne ud af ovnen og lad dem afkøle.
  • Pil forsigtigt skindet af og kom dem i foodprocessoren sammen med resten af ingredienserne.
  • Blend pestoen til den har rette konsistens. Jeg kan godt lide at 'pulse' den så den får en lidt chunky konsistens.
  • Opbevar i glas i køleskab. Sørger du for at overfladen er dækket med olie, holder den ganske længe.
Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Peberfrugtpesto med sunde fedtstoffer

Nogle gange bliver jeg lidt træt af at folk får Low Carb og Keto til at handle om noget, hvor man altid drukner sin mad i smør og fløde. Forstå mig ret, jeg spiser gerne begge dele og jeg er nok den mindst mættet-fedt-skræmte person, du kan finde.

Men der er bare så mange andre lækre og sunde fedtkilder foruden lige smør og fløde. Vi spiser virkelig meget olivenolie (mine børn elsker det af en eller anden grund – altså sådan at dyppe i rent…) og jeg synes, det smager skønt over salater også. Men med olivenolien kan man jo også lave de lækreste dressinger, dips og pestoer.

Har du set mit store arkiv med dressinger, dips og pestoer? Ellers finder du hele samlingen her: Dressing, dips og pesto

Og denne opskrift på peberfrugtpesto ryger lige fluks deri også.

Peberfrugtpesto - pesto med peberfrugt
Foto: Colombus Leth til LCHF Året Rundt

Skal jeg ikke sende dig en gratis Keto madplan?

Skriv dig op til mit (meget populære) nyhedsbrev, og så sender jeg dig fluks en uges Keto madplan i et lækkert, lille printvenligt hæfte.

Ja tak – send mig madplanen >>

Prøv MadbandittenPLUS gratis

Få adgang til energiberegninger på alle opskrifter, få din egen favoritside, hvor du kan gemme dine yndlingsopskrifter, lav dine egne madplaner og få en indkøbliste til eller brug de madplaner, jeg laver til dig hver måned.

Alt dette og meget mere får du som PLUS-medlem🤩

Det koster mindre end 1 krone om dagen og du kan starte med at prøve det gratis i 7 dage her:

Prøv MadbandittenPLUS i 7 dage

 

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

2 kommentarer til “Peberfrugtpesto”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Husk at skrive, at skindet skal vende opad, men de bliver grillet 😉
    Jeg har en peberfrugtpukkel på vej i drivhuset, så der skal da laves lidt til fryseren 👌👌👌

    Svar