Peberfrugtpesto er en skøn variant, som kan bruges både som pastasauce, som dip til grøntsager eller som kold sovs til kød, fisk og fjerkræ. Den er nem at lave og er en supernem måde at få en varm og sommerlig smag ind i måltidet.
Udstyr
Ingredienser
- 3 rød peberfrugt
- 2 spsk olivenolie
- 2 fed hvidløg
- 50 g soltørrede tomater
- 50 g parmesan
- 50 g pinjekerner ristet på tør pande
- 1 dl olivenolie
- 1 spsk citronsaft
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Skær peberfrugterne i kvarte og fjern frøene.
- Fordel dem i et ovnfast fad med skindsiden opad og pensl dem med olivenolie.
- Grill dem sorte under grillen, cirka 5-6 minutter.
- Tag peberfrugterne ud af ovnen og lad dem afkøle.
- Pil forsigtigt skindet af og kom dem i foodprocessoren sammen med resten af ingredienserne.
- Blend pestoen til den har rette konsistens. Jeg kan godt lide at 'pulse' den så den får en lidt chunky konsistens.
- Opbevar i glas i køleskab. Sørger du for at overfladen er dækket med olie, holder den ganske længe.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Rød pesto med peberfrugt
Den lækre smag kommer fra de grillede peberfrugter og de soltørrede tomater. Tal lige om et himmelsk match. Jeg synes godt, den kan konkurrere med de lækre grønne pestoer, altså basilikumpesto og persillepestoen men faktisk synes jeg mest, den byder ind med noget helt andet.
Du kan dryppe den over salater, vende den i din (grøntsags-)pasta, bruge den som smørelse i sandwiches, som dip til grøntsager eller som kold sovs til fjerkræ eller fisk. Den smager fantastisk til det hele.
Peberfrugtpesto med sunde fedtstoffer
Nogle gange bliver jeg lidt træt af at folk får Low Carb og Keto til at handle om noget, hvor man altid drukner sin mad i smør og fløde. Forstå mig ret, jeg spiser gerne begge dele og jeg er nok den mindst mættet-fedt-skræmte person, du kan finde.
Men der er bare så mange andre lækre og sunde fedtkilder foruden lige smør og fløde. Vi spiser virkelig meget olivenolie (mine børn elsker det af en eller anden grund – altså sådan at dyppe i rent…) og jeg synes, det smager skønt over salater også. Men med olivenolien kan man jo også lave de lækreste dressinger, dips og pestoer.
Har du set mit store arkiv med dressinger, dips og pestoer? Ellers finder du hele samlingen her: Dressing, dips og pesto
Og denne opskrift på peberfrugtpesto ryger lige fluks deri også.
Husk at skrive, at skindet skal vende opad, men de bliver grillet 😉
Jeg har en peberfrugtpukkel på vej i drivhuset, så der skal da laves lidt til fryseren 👌👌👌
Super pointe. Tak❤️