Peberfrugtsalsa smager fantastisk til cirka alt og denne fine anretning egner sig glimrende som tilbehør til en kødret eller som en selvstændig kødfri frokost.
Peberfrugtbåde med peberfrugtsalsa og mozzarella
Føj til favoritter Udskriv PinIngredienser
Peberfrugtssalsa
- 2 stk rød peberfrugt
- 2 stk gul peberfrugt
- 1 stk grøn peberfrugt
- 2 fed hvidløg
- 40 g rødløg
- 100 g oliven drænet vægt
- 2 tsk tørret timian
- 1 dusk frisk timian
- olivenolie
Peberfrugtsbåde med mozzarella
- 2-3 stk rød peberfrugt af valgfri farve
- 125 g bøffelmozzarella
Sådan gør du
Peberfrugtssalsa
- halver peberfrugterne og fjern kerner og snit kødet i små tern.
- Hak rødløg, hvidløg og oliven groft.
- Opvarm olivenolie på panden (middelvarme) og steg først hvidløg og rødløg i. Ingen af delene skal branke men løgene må godt miste lidt farve.
- Hæld herefter alle peberfrugterne og krydderier på og lad stege i ca. 10 minutter, imens du rører med jævne mellemrum. Henimod slutningen putter du oliven i også.
- Sluk for varmen og lad peberfrugtsalsaen afkøle. Rør friskhakket timian i.
Peberfrugtsbåde med mozzarella
- Opvarm ovnen til 200 g varmluft.
- Halver peberfrugterne og fjern kerner. Skær de halve peberfrugter i halve igen, så du får fire både ud af en peberfrugt.
- Skær mozzarellaen i skiver.
- Fordel en spsk peberfrugtsalsa i hver peberfrugtbåd, læg en skive mozzarella ovenpå og læg dem i et smurt ovnfast fad.
- Bag dem i ovnen til osten er godt smeltet, vel 5-10 minutter. Afslut evt. med et par minutters grill. Pynt med frisk timian og server.
- Retten har virkelig god smag. Vil du have endnu mere smag, kan du overveje at forbage peberfrugtbådene lidt først, så du rigtigt får deres søde smag frem.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Peberfrugtsalsa laver jeg ofte en stor portion af i weekenden og opbevarer i køleskabet. Herefter bruger jeg det på mine morgenæg, i en omelet, som tilbehør til aftensmaden, eller som her til en lækker frokost.
Peberfrugter, der er tilberedt, enten stegt eller bagt, får den lækreste søde smag. Her får vi det bedste fra begge verdener med dobbelt op på peberfrugt.
PEBERFRUGTBÅDE MED MOZZARELLA
Opvarm ovnen til 200 g varmluft. Halver peberfrugterne og fjern kerner. Skær de halve peberfrugter i halve igen, så du får fire både ud af en peberfrugt. Skær mozzarellaen i skiver. Fordel en spsk peberfrugtsalsa i hver peberfrugtbåd, læg en skive mozzarella ovenpå og læg dem i et smurt ovnfast fad.
Bag dem i ovnen til osten er godt smeltet, vel 5-10 minutter. Afslut evt. med et par minutters grill. Pynt med frisk timian og server.
Retten har virkelig god smag. Vil du have endnu mere smag, kan du overveje at forbage peberfrugtbådene lidt først, så du rigtigt får deres søde smag frem.
Mums, det lyder lækkert, Jane :-) Hvor længe kan salsaen mon holde sig på køl?
Det var da en lækker opskrift. Jeg elsker peberfrugt, og de mætter også bare godt. Lækkerheds-faktor er i top her, nomme!
Bryder mig ikke om oliven, har du et forslag til hvad jeg ellers kunne bruge?
Kapers kunne være lækkert men hvis du ikke bryder dig om oliven, er du måske heller ikke vild med kapers? Det er jo lidt samme smag, tænker jeg…