Der har været lidt for meget fest og ballade i det her liv på det sidste. Sidste lørdag var vi til bryllup, i torsdags drak jeg spændende varianter af gin-tonics til et gin-arrangement, fredag var jeg til åbningen af den nye Irma Axelborg og om aftenen i Tivoli og høre Medina til sådan et fri bar arrangement, som Søren var inviteret til. Og selvom fest og ballade er skægt, er det også utroligt trættende, når man ikke ligefrem er 22 længere.
Ingredienser
- 3 æg
- 120 g hytteost
- 1 spsk Sukrin Gold eller kokossukker
- 2-3 spsk peanutmel fra Funktionel Mad*
- 0,5 tsk stødt kardemomme
- smør eller kokosolie til stegning
- 60 g mørk chokolade 70-85%
- peanutbutter crunchy
Sådan gør du
- Blend æg med hytteost med stavblenderen, til massen er ensartet.
- Tilsæt din valgte sødning, peanutmel og kardemomme og blend igen.
- Opvarm smør eller kokosolie på panden og steg dine pandekager på begge sider.
- Smelt chokoladen i vandbad og server pandekagerne med peanutbutter og den smeltede chokolade.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Så i går var jeg så træt, så træt. Om eftermiddagen fik jeg dog mandet mig op til at lave en stak peanutpandekager med det nye peanutmel, som vi spiste med crunchy peanutbutter og chokoladesovs. Og så var alt træthed glemt for en kort stund. Senere gik jeg i seng kl. 21 og snorksov til vækkeuret ringede kl. 7. Vækkeur på en søndag burde være forbudt, men Silas skulle spille kamp. Farvel weekend!
Men peanutpandekagerne! Opskriften får du her nedenfor. Det er jo bare en version af de populære hytteostpandekager men med en ny aromatisk peanutsmag.
*Peanutmelet er en ny type mel fra Funktionel Mad. Det er fedtreduceret og har et højt proteinindhold. Kulhydratindholdet er også relativt højt, ca. 20 g pr. 100 g, tror jeg. Det er ikke så fiberholdigt, som nogle af de ande typer mel, og i opskriften her, vil du kunne erstatte det med både kokosfibre eller det fiberrige mandelmel. Evt. ville du skulle sætte mængden en anelse ned.
Men pandekagerne smagte dejligt og Vega brokkede sig bestemt ikke over at agere testsmager.
Mit næste forsøg bliver at bruge peanutmelet i panering af kød. Det, tror jeg, vil kunne gøre sig fint i fx asiatiske retter.
Indlægget indeholder affiliatelinks. Læs mere om det her: Madbandittens reklamepolitik
Sulten efter mere: Tilmeld dig mit nyhedsbrev
Jeg elsker peanuts, så først blev jeg helt vild, da jeg så overskriften, men kommetarsporet er desværre ikke så positivt. Før jeg køber peanutmel, vil jeg derfor spørge om de smager af peanut?
Jeg har fra usa købt pb2, der er fedtreduceret peanut pulver. Peanutbutter af det smager ok, men mouth feel er dårlig, jeg savner simpelthen fedtet, så hellere lidt af den ægte vare.
Jeg tror, at det produkt, du har købt fra USA er tilsvarende det peanutmel, jeg har brugt her. Det har en let bitter og nemt gennemtrængende smag. Det kræver lidt snilde at bruge, synes jeg, modsat de mere anvendelige typer som mandelmel fra Funktionel Mad og kokosfibre Men det kan du også få lækre pandekager ud af. Se en masse andre pandekageopskrifter her: https://www.madbanditten.dk/pandekagekavalkade-10-gode-lchf-pandekageopskrifter/
Er det tilladt at bruge hvedeklid+havreklid på lchf? (Det har ikke noget med pandekagerne at gøre)
Ingen af delene er LCHF som sådan og indeholder begge gluten. I mindre mængder ser jeg dog ingen problemer i det (hvis man tåler gluten) men jeg ser på den anden side heller ingen grund til det – ha ha! Klar besked, ikke?
Syntes desværre også det smager hæsligt :(. Har endda prøvet at lave en kold peanutdresseng med chili etc men yuck :(
Hej Jane
Synes heller ikke jeg havde set peanutmel før fra funktionel mad. Men vil du definere melet som lchf? For peanuts siges jo ikke at være det og de ligger omkring 14 g kh pr 100 g.
Vh Sara
Det ved jeg ikke. Mængden spiller jo ind her. Sundhedsværdien i peanut generelt synes jeg dog, man kan diskutere…
Åh jeg har også sådan en pose peanutmel stående i skabet og synes ærligtalt at det smager så grimt. Synes overhovedet ikke det smager af peanuts. Men tror jeg må prøve dine pandekager her så – måske det kan gøre det spiseligt :)
– Camilla
Jeg faldt i fælden og lavede den “peanutbutter” de foreslog på posen. Føj en omgang! Do not try this at home!
I pandekagerne fungerer det fint. Men det samme gør jo kokosfibre og mandelmelet.
Ja den fælde faldt jeg også i – fy for pyffer en omgang (indsæt selv smiley der vrænger ansigt)!