Peanutpandekager med chokoladesovs


Der har været lidt for meget fest og ballade i det her liv på det sidste. Sidste lørdag var vi til bryllup, i torsdags drak jeg spændende varianter af gin-tonics til et gin-arrangement, fredag var jeg til åbningen af den nye Irma Axelborg og om aftenen i Tivoli og høre Medina til sådan et fri bar arrangement, som Søren var inviteret til. Og selvom fest og ballade er skægt, er det også utroligt trættende, når man ikke ligefrem er 22 længere.

peanutpandekager med chokoladesovs - LCHF

Peanutpandekager med chokoladesovs

Føj til favoritter Udskriv Pin
8 stk
|
15 minutter

Sådan gør du

  • Blend æg med hytteost med stavblenderen, til massen er ensartet.
  • Tilsæt din valgte sødning, peanutmel og kardemomme og blend igen.
  • Opvarm smør eller kokosolie på panden og steg dine pandekager på begge sider.
  • Smelt chokoladen i vandbad og server pandekagerne med peanutbutter og den smeltede chokolade.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Så i går var jeg så træt, så træt. Om eftermiddagen fik jeg dog mandet mig op til at lave en stak peanutpandekager med det nye peanutmel, som vi spiste med crunchy peanutbutter og chokoladesovs. Og så var alt træthed glemt for en kort stund. Senere gik jeg i seng kl. 21 og snorksov til vækkeuret ringede kl. 7. Vækkeur på en søndag burde være forbudt, men Silas skulle spille kamp. Farvel weekend!

Men peanutpandekagerne! Opskriften får du her nedenfor. Det er jo bare en version af de populære hytteostpandekager men med en ny aromatisk peanutsmag.

peanutpandekager med chokoladesovs - Madbanditten.dk

*Peanutmelet er en ny type mel fra Funktionel Mad. Det er fedtreduceret og har et højt proteinindhold. Kulhydratindholdet er også relativt højt, ca. 20 g pr. 100 g, tror jeg. Det er ikke så fiberholdigt, som nogle af de ande typer mel, og i opskriften her, vil du kunne erstatte det med både kokosfibre eller det fiberrige mandelmel. Evt. ville du skulle sætte mængden en anelse ned.

Men pandekagerne smagte dejligt og Vega brokkede sig bestemt ikke over at agere testsmager.

peanutpandekager med chokoladesovs - Madbanditten.dk

Mit næste forsøg bliver at bruge peanutmelet i panering af kød. Det, tror jeg, vil kunne gøre sig fint i fx asiatiske retter.

linje.png

Indlægget indeholder affiliatelinks. Læs mere om det her: Madbandittens reklamepolitik 

Sulten efter mere: Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Kan jeg hjælpe dig med noget?

Har du brug for støtte eller hep, input til din kost eller brug for hjælp til at få rettet lidt ind, så du kan få de resultater, du drømmer om? Så hop ind på min lukkede spørgeside og lad mig hjælpe dig.

Som at have en coach ved hånden men uden at det koster tusindevis af kroner hver måned💸

Spørgesiden er til mine PLUS-medlemmer og er du ikke medlem allerede, kan du prøve det gratis her:

Ja tak – det vil jeg prøve!

Udover den lukkede spørgeside får du adgang til at se energiberegninger på alle mine 2.000 opskrifter, din egen favoritside, hvor du kan gemme opskrifter og lave madplaner med indkøbsliste, velkomst e-bogen Den Store Keto-guide (værdi 149,-) og du kan lytte til min podcast.

I Januar 2022 vejede jeg 116 kg og blev medlem hos dig. Det er den bedste beslutning jeg har taget i hele mit liv. Jeg vejer nu 75,4 kg og vægten  går stadig langsomt ned. Jeg har endelig fået et liv, hvor jeg ikke konstant er sulten og kun tænker på mad.”

Start prøveperiode her 

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

13 kommentarer til “Peanutpandekager med chokoladesovs”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




    • Jeg ved ikke om du har prøvet at bruge havrefibermel før, men det er simpelthen så ulækkert😅 Jeg kan ikke tænke på en opskrift, hvor jeg synes, det ville være et godt valg. Men denne opskrift på pandekager er ældgammel og jeg har ikke brugt dette peanutmel siden – jeg har en masse nyere her: Pandekageopskrifter

      Svar
      • Tak for svar
        Ja jeg bruger havrefibermel i mine boller og mit rugbrød
        Jeg kikker på de andre opskrifter , jeg kan ikke li penatbutter :-)

        Svar
  1. Jeg elsker peanuts, så først blev jeg helt vild, da jeg så overskriften, men kommetarsporet er desværre ikke så positivt. Før jeg køber peanutmel, vil jeg derfor spørge om de smager af peanut?
    Jeg har fra usa købt pb2, der er fedtreduceret peanut pulver. Peanutbutter af det smager ok, men mouth feel er dårlig, jeg savner simpelthen fedtet, så hellere lidt af den ægte vare.

    Svar
    • Ingen af delene er LCHF som sådan og indeholder begge gluten. I mindre mængder ser jeg dog ingen problemer i det (hvis man tåler gluten) men jeg ser på den anden side heller ingen grund til det – ha ha! Klar besked, ikke?

      Svar
  2. Syntes desværre også det smager hæsligt :(. Har endda prøvet at lave en kold peanutdresseng med chili etc men yuck :(

    Svar
  3. Hej Jane

    Synes heller ikke jeg havde set peanutmel før fra funktionel mad. Men vil du definere melet som lchf? For peanuts siges jo ikke at være det og de ligger omkring 14 g kh pr 100 g.

    Vh Sara

    Svar
    • Det ved jeg ikke. Mængden spiller jo ind her. Sundhedsværdien i peanut generelt synes jeg dog, man kan diskutere…

      Svar
  4. Åh jeg har også sådan en pose peanutmel stående i skabet og synes ærligtalt at det smager så grimt. Synes overhovedet ikke det smager af peanuts. Men tror jeg må prøve dine pandekager her så – måske det kan gøre det spiseligt :)
    – Camilla

    Svar
    • Jeg faldt i fælden og lavede den “peanutbutter” de foreslog på posen. Føj en omgang! Do not try this at home!
      I pandekagerne fungerer det fint. Men det samme gør jo kokosfibre og mandelmelet.

      Svar