Peanutbutter cups


Peanutbutter cups er for dig, der elsker mørk chokolade og peanutbutter i en skøn forening. Peanut butter cups er meget populært som slik i USA, men det er vist ikke ret mange steder, man kan købe dem i Danmark. Jeg har kun set dem i Normal. De hedder Reese’s peanutbutter cups og er hviiiiinende søde og ærligt talt lidt til den kvalmende side.

Men så er det heldigt, at man nemt og hurtigt selv kan lave en sukkerfri peanutbutter cup, som bliver langt bedre.

Peanutbuttercups opskrift på de små hapsere med mørk chokolade og peanutbutter

Peanutbutter cups

5 fra 3 stemmer
Føj til favoritter Udskriv Pin
små hapsere med mørk chokolade og peanutbutter
10 stk
|
25 minutter

Udstyr

Ingredienser

Peanutfyld

Drys

  • peanuts hakket til drys

Sådan gør du

  • Rør peanutbutter sammen med vaniljepulver sukrin melis og sukrin sirup, så det bliver en rimelig fast masse.
  • Del peanutbuttermassen i 10 små kugler, tryk dem lidt fladere så de er en smule mindre end bunden af cupcakeformene.
  • Hak chokoladen og smelt 2/3 over vandbad.
  • Tag den af varmen og rør den sidste 1/3 i den smeltede chokolade og rør til det sidste er smeltet.
  • Fordel ca. 1 tsk smeltet chokolade i hver cupcakeform, så det dækker hele bunden.
  • Læg en flad peanutbutterkugle i hver cupcakeform og fordel resten af chokolade oven på.
  • Sæt formene på køl i et par minutter og drys med havsalt eller hakkede peanuts.
  • Sæt formene tilbage på køl, til chokoladen er størknet helt.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Mørk chokolade og peanutbutter

Mørk chokolade og peanutbutter er jo en populær kombination og det afslører også de mange Snickers-lignende opskrifter, jeg har her på siden. Prøv selv at skrive ‘snickers’ i søgefeltet og se, hvor meget, der kommer op.

Den mørke chokolade tager lidt af smagen fra peanutbutteren, men det fungerer stadig rigtig fint. Det afhænger selvfølgelig også af, hvilken mørk chokolade du vælger at bruge. Jeg brugte en 85% og den smager mere kraftigt end fx en 70%, som har lidt mere sødme i sig.

Uanset giver den søde mørke choklade og det salte fra peanutbutteren, en perfekt kombination. Lidt ligesom den hjemmelavede snickerskonfekt. Det er nok også denne kombi, der gør både peanutbuttercups og snickers så populære.

Peanutbutter cup med knæk

Hvis du skal have din chokolade til at lave det lækre knæk, når du bider i den, skal den tempereres. Det er en disciplin, der kræver lidt øvelse og som, hvis du er rigtig passioneret, involverer, at du måler temperaturen. Jeg er ikke helt så passioneret, må jeg indrømme😅

Jeg bruger som regel metoden, jeg kalder ‘den dovne temperering. Den går ud på, at jeg smelter 2/3 af chokoladen, tager den af varmen og rører den sidste 1/3 i. Det er ikke perfekt, men det virker ok-godt.

Det er som sådan ikke så vigtigt, om du får tempereret den mørke chokolade rigtig. Dog vil chokoladen jo smelte, så snart du rører ved den med varme fingre. Uanset er det en god ide, at opbevare dem i køleskabet, til de skal spises og ikke lade dem stå ude for længe.

Peanutbutter cups - hjemmelavet Peanut butter cups - Sådan laver du de lækre små chokolader med peanutbutter

Har du brug for hjælp med Keto?

Keto kan være forvirrende at starte med, men der kan også være meget at hente i at ramme den mest effektive Keto-variant til vægttab. Min Keto-variant er ikke den, hvor du skal spise enorme mængder fedt. Du spiser stadig fedt men i en afstemt mængde, der passer til, om du vil ned i vægt eller holde vægten.

Lad en af mine kostplaner hjælpe dig godt på vej

Kostplaner

Prøv PLUS gratis i 7 dage

Få adgang til at se energiberegninger på alle mine 2.000 opskrifter, din egen favoritside, hvor du kan gemme opskrifter og lave madplaner med indkøbsliste, velkomst e-bogen Den Store Keto-guide (værdi 149,-) og du kan lytte til min podcast. Du får også adgang til en lukket spørgeside, hvor du kan stille spørgsmål til mig.

Altsammen gratis de første 7 dage.

Ja tak – start prøveperiode nu!

MadbandittenPLUS

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

13 kommentarer til “Peanutbutter cups”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. 5 stars
    Du godeste da. Lavede dobbelt portion og tog med på arbejde som feriekage: Må man godt tage 2? Hold op de er gode <3

    Svar
    • Hehe, dejligt at de faldt i smag :))

      Jeg blander mig ikke i hvor mange du spiser, men jeg vil ærligt indrømme, at min impulskontrol blev sat under pres der😅

      Svar
  2. Hej jane
    Du skriver at efter overhældes med chokolade skal man putte peanutbutter kugler oveni. Hvor kommer de fra når alt peanutbutter creme er brugt til bunden

    Svar
    • Hej Maj Britt
      Jeg tror, du læser opskriften forkert. Peanutbutter bruges ikke til bunden men kun til fyldet. Bunden består kun af chokolade.
      Jeg har prøvet at dele opskriften op i sektioner – håber, det er mere tydeligt nu.

      Svar
  3. 5 stars
    De smagte helt fantastisk – havde en rest karsmelsauce (saltkaramel) som jeg puttede ovenpå peanutbutteren inden jeg hældte chokolade over – mums 😋

    Svar
  4. Jeg er ikke i din målgruppe, men læser stadig med.
    Reeses med hvid chokolade er min guilty (white trach) pleasure, den orginale kan gå an. Jeg har prøvet flere hjemmelavede og fra healt stores med mørk chokolade, det er bare ikke det samme, præcist som at pb2 ikke er det samme som peanut butter.
    Jeg er så også priviligeret, at jeg kan tage en bid, og så gemme resten til i morgen.
    Min anden white trach plasure er cherry coke zero ;-)

    Svar
  5. Hej Jane
    Hvis man undgik melis og sukrin og i stedet tog den 70% chokolade? Mon det giver sødning nok?
    Vh. Karen (en kæmpe fan af dig)

    Svar
  6. De ser super lækker ud, så de skal da helt klart prøves af i aften når vi skal have gæster. Har dog kun Hazelnut Butter hjemme vil det kunne fungere?

    Svar