Peanutbutter cups er for dig, der elsker mørk chokolade og peanutbutter i en skøn forening. Peanut butter cups er meget populært som slik i USA, men det er vist ikke ret mange steder, man kan købe dem i Danmark. Jeg har kun set dem i Normal. De hedder Reese’s peanutbutter cups og er hviiiiinende søde og ærligt talt lidt til den kvalmende side.
Men så er det heldigt, at man nemt og hurtigt selv kan lave en sukkerfri peanutbutter cup, som bliver langt bedre.
Peanutbutter cups
Føj til favoritter Udskriv PinUdstyr
- 10 cupcakeforme i papir eller silikone
Ingredienser
- 200 g mørk chokolade 70-85%
Peanutfyld
- 80 g peanutbutter crunchy eller smooth
- 2 spsk SukrinMelis
- 1 spsk SukrinSirup gold
- 1/5 tsk vaniljepulver
- havsalt
Drys
- peanuts hakket til drys
Sådan gør du
- Rør peanutbutter sammen med vaniljepulver sukrin melis og sukrin sirup, så det bliver en rimelig fast masse.
- Del peanutbuttermassen i 10 små kugler, tryk dem lidt fladere så de er en smule mindre end bunden af cupcakeformene.
- Hak chokoladen og smelt 2/3 over vandbad.
- Tag den af varmen og rør den sidste 1/3 i den smeltede chokolade og rør til det sidste er smeltet.
- Fordel ca. 1 tsk smeltet chokolade i hver cupcakeform, så det dækker hele bunden.
- Læg en flad peanutbutterkugle i hver cupcakeform og fordel resten af chokolade oven på.
- Sæt formene på køl i et par minutter og drys med havsalt eller hakkede peanuts.
- Sæt formene tilbage på køl, til chokoladen er størknet helt.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Mørk chokolade og peanutbutter
Mørk chokolade og peanutbutter er jo en populær kombination og det afslører også de mange Snickers-lignende opskrifter, jeg har her på siden. Prøv selv at skrive ‘snickers’ i søgefeltet og se, hvor meget, der kommer op.
Den mørke chokolade tager lidt af smagen fra peanutbutteren, men det fungerer stadig rigtig fint. Det afhænger selvfølgelig også af, hvilken mørk chokolade du vælger at bruge. Jeg brugte en 85% og den smager mere kraftigt end fx en 70%, som har lidt mere sødme i sig.
Uanset giver den søde mørke choklade og det salte fra peanutbutteren, en perfekt kombination. Lidt ligesom den hjemmelavede snickerskonfekt. Det er nok også denne kombi, der gør både peanutbuttercups og snickers så populære.
Peanutbutter cup med knæk
Hvis du skal have din chokolade til at lave det lækre knæk, når du bider i den, skal den tempereres. Det er en disciplin, der kræver lidt øvelse og som, hvis du er rigtig passioneret, involverer, at du måler temperaturen. Jeg er ikke helt så passioneret, må jeg indrømme😅
Jeg bruger som regel metoden, jeg kalder ‘den dovne temperering. Den går ud på, at jeg smelter 2/3 af chokoladen, tager den af varmen og rører den sidste 1/3 i. Det er ikke perfekt, men det virker ok-godt.
Det er som sådan ikke så vigtigt, om du får tempereret den mørke chokolade rigtig. Dog vil chokoladen jo smelte, så snart du rører ved den med varme fingre. Uanset er det en god ide, at opbevare dem i køleskabet, til de skal spises og ikke lade dem stå ude for længe.
Hold da helt magle, de er så lækrer 🤤🤤 kan de mon fryses?
Ja, de kan👍🏼
Du godeste da. Lavede dobbelt portion og tog med på arbejde som feriekage: Må man godt tage 2? Hold op de er gode <3
Hehe, dejligt at de faldt i smag :))
Jeg blander mig ikke i hvor mange du spiser, men jeg vil ærligt indrømme, at min impulskontrol blev sat under pres der😅
Hej jane
Du skriver at efter overhældes med chokolade skal man putte peanutbutter kugler oveni. Hvor kommer de fra når alt peanutbutter creme er brugt til bunden
Hej Maj Britt
Jeg tror, du læser opskriften forkert. Peanutbutter bruges ikke til bunden men kun til fyldet. Bunden består kun af chokolade.
Jeg har prøvet at dele opskriften op i sektioner – håber, det er mere tydeligt nu.
De smagte helt fantastisk – havde en rest karsmelsauce (saltkaramel) som jeg puttede ovenpå peanutbutteren inden jeg hældte chokolade over – mums 😋
Jeg er ikke i din målgruppe, men læser stadig med.
Reeses med hvid chokolade er min guilty (white trach) pleasure, den orginale kan gå an. Jeg har prøvet flere hjemmelavede og fra healt stores med mørk chokolade, det er bare ikke det samme, præcist som at pb2 ikke er det samme som peanut butter.
Jeg er så også priviligeret, at jeg kan tage en bid, og så gemme resten til i morgen.
Min anden white trach plasure er cherry coke zero ;-)
Hej Jane
Hvis man undgik melis og sukrin og i stedet tog den 70% chokolade? Mon det giver sødning nok?
Vh. Karen (en kæmpe fan af dig)
Hej Karen
Sådan ville jeg foretrække den. Altså uden tilsat sødning. Jeg synes, der er sødme nok i sig selv sådan men de fleste vil nok gerne have den lidt sødere.
Kender du den gode gamle ‘dovne snickers’? Det var jo bare et tern mørk chokolade med peanutbutter. Dejligt også :)
Nemli ja🤩.
De ser super lækker ud, så de skal da helt klart prøves af i aften når vi skal have gæster. Har dog kun Hazelnut Butter hjemme vil det kunne fungere?
Ja helt sikker men det vil smage af nougat (lækkert) i stedet for af Snickers.