Dette peanutbutterbrød, eller Keto Cookie Dough brød, som det vist hedder på TikTok og Instagram, er et viralt fænomen netop derfra. Jeg skulle selvfølgelig være ung med de unge og prøve dette ‘Keto brød’ som næsten udelukkende består af æg, peanutbutter og chokolade.
Peanutbutterbrødet blev sådan en mellemting mellem en kage og et brød. Lidt ligesom fx bananbrød med chokolade og valnødder fra min allerførste bog. Jeg havde ikke meget sødning i mit, så mit mindede mest om brød. Øger du mængden af sødning, vil det minde mere om kage, tror jeg.
Læs flere tip under opskriften.

Peanutbutterbrød
Føj til favoritter Udskriv PinIngredienser
- 4 æg
- 200 g peanutbutter smooth
- 1 tsk natron
- 50 g mørk chokolade 70-85% groft hakket
- 1 knsp salt
- evt. en smule sødning
Sådan gør du
- Varm ovnen op til 200 grader.
- Kom æg og natron i en skål og pisk indtil du har en luftig æggesnaps.
- Kom peanutbutter i og pisk det sammen. Kom salt og evt. sødning i, hvis du ønsker et mere sødt brød. Det smager bedst med nogen sødning i.
- Hak chokoladen groft og vend 3/4 ned i dejen.
- Kom dejen i en brødform eller lille ovnfast fad (min var ca. 13 x 20 cm) beklædt med bagepapir.
- Drys resten af chokoladen over.
- Kom den i ovnen og bag den i 20 minutter. Tag den ud og lad den køle lidt af inden den serveres lun fx med smør.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Svampet Low Carb brød
Jeg må indrømme, at konsistensen er virkelig god, svampet og lækker. Det ender med både at ligne og have konsistens som almindeligt brød.
Smagen er dog selvfølgelig anderledes end normalt brød, og som jeg før har skrevet om, er Low Carb / Keto brøderstatninger ikke lige det, jeg spiser mest. Det er mest, fordi jeg ikke synes, de er kalorierne værd, for at være ærlig, men jeg synes heller ikke altid, smagen er helt i top. Jeg synes, de tit smager meget af…. æg. Og det samme gælder altså lidt for dette peanutbutterbrød.
Men udgangspunktet er virkelig godt og jeg tror, jeg vil forsøge mig med at videreudvikle på opskriften.
Det lyder som noget jeg må prøve! Hvad brugte du af sødemiddel? Og hvilken type chokolade? Selv er jeg glad for 92% men det bliver måske for bitter 🤔
Jeg brugte Sukrin Gold og 70% chokolade. Jeg tror 92% bliver for bittert. Eller i hvert fald vil det jo ikke bidrage med sødme, så i stedet kan du øge mængden af tilsat sødme.
Det giver mening. Tusind tak for svar! God weekend ☀️
Virkelig lækkert! Manglede en glutenfri snack til efter træning og hektiske eftermiddage, og der her brød er perfekt. Har allerede bagt det flere gange, og mine børn er også pjattede med det 😍
Ej hvor dejligt at høre. Tak :)
Jeg kom frisk citron skal i samt saft fra en hel citron. Det ka nåååå , som vi siger på Fyn.
Mvh Charlotte
Tak for mange lækre opskrifter, som jeg som cøliakiker flittigt bruger.
Mvh Charlotte fra Sydfyn
Hahaaa tusind tak Charlotte :)
Jeg lavede dette brød i går. Spiste det med smør og det smagte dejligt. Dagen efter ristet med smør og ost, det fungerede også godt😊😊
Ej så dejligt at høre, Tusind tak :)
Tror jeg prøver med almondbutter i stedet. Er ikke den store fan af peanutbutter.
Det kunne virkelig blive lækkert også❤️
Det blev helt fantastisk og fik en flot mørk farve 👏👏👏
Nøj det brød vil jeg glæde mig til når min oktober challenge: 4 uger med den nemmeste ketokostplan, vil glæde mig til at sætte tænderne i noget andet.
Pia
Du er sej pia! Så fedt at se, du er så determineret💪🏼
Tak, med din nemme ketoplan går det som en leg….
Tak i øvrigt for dig, og for madbanditten, for alle de gode skriv og opskrifter. Jeg lærer så meget om mig selv i denne proces