Minna fik PCOS – tabte sig 40 kg med LCHF og blev gravid


Efter i årevis at være blevet rådet til bare at “spise mindre og motionere mere”, fik Minna diagnosen PCOS og blev bedt om at skære ned på sukker og stivelse i kosten. Et år senere var hun gået 40 kg ned i vægt!

Kort efter blev hun gravid og siden hen mor.

Men ikke kun Minna fik glæde af livsstilsomlægningen. Minnas mand, som har ADHD, er medicinfri på 3. år.

Det er jo simpelthen så vildt! Den rette kost kan ændre liv og jeg stopper aldrig med at blive forundret over disse vilde historier fra jer læsere!

Tag godt imod Minna og læs hende fortælle sin imponerende og rørende historie her:

Hele mit liv har jeg været den tykke pige som blev mobbet med vægten.

Da jeg blev 16 begyndte jeg ved en diætist ved det offentlige som direkte sagde til mig ja du må bare spise det mindre. Det var jo logisk nok. Problemet var bare jeg allerede spiste meget lidt og faktisk ikke indtog mere, end det de anbefaler.

Efter dette psykisk hårde forløb gik det helt galt. Jeg blev bange for vægten og stod ikke op på en vægt i mange år.

PCOS – spis mindre sukker og stivelse
En dag fik jeg nok af det hele. Jeg tog til lægen, bad om en henvisning til en kvindeklinik, da jeg troede, jeg havde PCOS. IGEN fik jeg beskeden: det er jo din egen skyld det hele, du skal bare spise mindre, så skal du nok tabe dig og få en normal krop.

Efter en kamp fik jeg den henvisning, og ganske rigtigt jeg havde PCOS. Jeg skulle nu finde den rette livsstil for netop mig og min krop, hvor jeg ikke måtte indtage stivelse og sukker.

LCHF gav hurtigt vægttab
Jeg startede den 7/1-2015 på LCHF takket være alle dine bøger og din blog. Nu skulle den tykke pige bevise noget.

Efter en uge havde jeg allerede smidt de første 6 kg.

Jeg var overrasket over, hvor godt en livsstilsændring kunne smage. Der var ingen kedelige salater og tør kylling.

Jeg hang i og havde sat mig et mål. Inden mit og min mands bryllup den 23/5 skulle jeg have tabt 15 kilo. Jeg nåede også at tabe 20 kilo, men min rejse var ikke slut der.

Jeg satte et mål mere: 1 år efter start skulle jeg have tabt 35 kilo.

Da jeg stod op på vægten den 7/1-2016 sagde vægten ÷40 kilo. Jeg var ovenud lykkelig!

Igennem hele forløbet har jeg tilladt mig selv en “cheatday” en gang om måneden, og når vi var ude at spise så lod jeg blot brødet og kartoflerne ligge.

Farvel til hovedpine, oppustethed og blodsukkerudsving
Vægttabet kørte derudaf, men med LCHF fulgte der andre ting med også. Jeg kunne nu sove ordenligt, hovedpinen var væk, jeg var ikke oppustet mere, mit blodsukker var stabilt, jeg havde fået pænere hud mm. jeg kunne blive ved med at fortælle om alle de ting der følger med.

Gravid på LCHF
I februar 2016 fandt vi så ud af vi skulle være forældre. Så der stoppede vægten med at gå ned af, men jeg levede stadig efter LCHF principperne hele graviditeten igennem.

I oktober kom vores søn til verden, og jeg fortsatte selvfølgelig LCHF og kampen om de sidste kilo er gået ind. 20 kilo endnu, men jeg er ikke i tvivl -jeg skal nok nå det.

Min mand har bakket mig op fra dag 1 og spiser akkurat det samme som jeg, dog indtager han flere kulhydrater, da han ikke skal tabe sig.

Ikke nok med jeg har haft stor succes med LCHF, så har min mand også.

Fri for ADHD-medicin
Min mand har ADHD, og i mange år proppet sig med medicin. Han har nu været medicin fri i 2 år takket være LCHF. Hans blodsukker blev stabilt, han kunne sove igennem om natten som gav ham det overskud og ro som medicinen ellers give ham.

Et bedre liv – ikke flere kure!
LCHF er og bliver vores livsstil. Vi kommer aldrig fra det igen. Tak for din viden og engagement Jane. Du har hjulpet mange på rette kurs.

Min psyke er blevet meget bedre og jeg tror nu på mig selv. Jeg tør rejse mig og sige noget nu, ikke blot sidde i hjørnet og håbe på ingen ser mig.

Min mand har fået sig en gladere kone og min søn har en glad mor. Jeg er sikker på LCHF har givet mig flere år at leve i, og jeg vil nyde at kunne være aktiv med min søn, når han bliver ældre.

Mangler du inspiration til morgenmad og frokost?

… og har du en airfryer? Så er min nye e-bog lige noget for dig. Her får du 30 nye Keto-opskrifter på morgenmad og frokost, du kan lave i din airfryer. Nemt, hurtigt, lækkert og sundt.

Du sparer 20% lige her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

9 kommentarer til “Minna fik PCOS – tabte sig 40 kg med LCHF og blev gravid”

Skriv en kommentar

 1. Hej jeg har kig på dit online kursus, men hvordan forgår det ? Skal man give dig sin vægt en gang og om ugen eller hvordan holder du kontrol med det ? Og får man planlagte madplaner ? Hvad hvis der er madvare man ikke kan lide som står i de madplaner og er det noget mad man hurtig vil kunne lave nu tænker jeg ca 45 min ?
  Jeg har lidt svært lige ved at se helt hvordan det forgår men synes det lyder som noget jeg måske ville springe ud i da jeg har prøvet stort set alt for at tabe mig og jeg har nok 50-60 kg jeg gerne vil af med og det skal være nu

  Svar
  • Hej Marianne

   Hele kurset foregår online ved at du hver dag får en mail fra mig med dagens emne (tekst eller video). Igennem de daglige hilsner klæder jeg dig stille og roligt på med alt det, du skal vide for at spise LCHF/KETO og få en fedtforbrændende krop. Herudover er der en lukket facebookgruppe, du inviteres med, hvor du kan dele erfaringer med dit hold og med mig.

   Jeg beder dig registrere vægt og centimetermål men kun til eget brug og jeg kontrollerer dig ikke. Mit job er at sikre at du gennemfører de fire uger på bedste vis for de fire uger vil give dig en fedtforbrændende krop og du vil derved opleve nedsat appetit, hvilket vil gøre det nemmere at lykkes med at være i kalorieunderskud og gå ned i vægt. Men det foregår 100% respektfuldt og i dit tempo.

   Der medfølger kostplaner, opskrifter osv. Opskrifterne er nemme (lavet på 30 min af almindelige supermarkedsvarer). Er der noget, du ikke bryder dig om, kan du bytte det til noget andet. Det vigtige er ikke at du følger fastlagte opskrifter men at du lykkes med at holde dit kulhydratindtag helt lavt.

   Du kan læse mere om hele forløbet her:

   https://www.madbanditten.dk/keto-vaegttabsforloeb/

   og her:
   https://www.madbanditten.dk/lchf-kickstart/

   Så det jeg kan tilbyde dig er kort sagt fire ugers god start på den proces, der skal hjælpe dig i mål med et stort vægttab :)

   Svar
  • I starten på LCHF taber man en del væske i starten, da kroppen tømmer glykogenlagrene. Der er derfor ingen grund til bekymring, og vægttabet fortsætter ikke med den hastighed.

   Svar
 2. WEEEEE….Sejt gået :p
  Som jeg skrev da ninna fortalte om sit vægttab, så smed jeg jo også 50 kg i 2007.
  Men jeg har også ADHD og får meget medicin.. både sovemedicin og Ritalin … hvordan kom din mand af med medicinen?
  Trappede han bare ud af det og var lægen inde over?
  Min drøm er jo at komme af med min medicin :)
  Mvh Rikke

  Svar
 3. Hvor er det bare mega godt gået Minna. Kæmpe stor ros til din vej mod dit mål og tage sagen i egen hånd. Hvilken kvindeklinik mon du fik vejledning til at fjerne stivelse og sukker? I det offentlige eller private?

  Svar