Parmesan-mayonnaise


Parmesan-mayonnaise smager så lækkert og er dejligt at bruge som dip til både kød og grønt.

At have et par gode glas med mayo, pesto eller andre dressinger i køleskabet oplever jeg som et must ift. at kunne lave god og mættende mad på ingen tid. Jeg har flere favoritter (indlæg coming up!), og jeg lægger hele tiden nye til.

Hvor meget jeg end holder af at stå i køkkenet og lave mad, så har også jeg andet at give mig til. Og lysten til madlavning der henad 17-18-tiden på en hverdag, er sjældent helt i højsædet, og så er det virkeligt dejligt bare at kunne hive en fed dip eller dressing ud af køleskabet.

Denne parmesan-mayonnaise minder lidt om den klassiske cæsar-dressing i smagen, og den kan jeg tilfældigvis godt lide. Jeg har spist mayoen her til både laks og kylling og til burger, og den smagte dejligt til det hele.

Parmesan-mayonnaise - lækreste opskrift! --> Madbanditten.dk

Parmesan-mayonnaise

Føj til favoritter Udskriv Pin
1 glas
|
10 min

Ingredienser

  • 50 g parmesan
  • 2 æggeblommer
  • 1 spsk citronsaft
  • lidt frisk rosmarin
  • 2 ansjosfileter kan udelades
  • 2-2,5 dl olivenolie

Sådan gør du

  • Blend parmesan med æggeblommer, citronsaft, ansjoser og rosmarin. Hæld olien i i en tynd stråle, imens du blender på livet løs.
  • Du vil nu mærke, hvordan mayoen bliver tykkere og tykkere. Når du synes, du har opnået en passende konsistens, stopper du, smager til med citron (salt er sjældent nødvendigt) og voilà. Lækker mayo!
  • Jeg har den i køleskabet i en uges tid. Herefter oplever jeg, at den begynder at flyde lidt ud i konsistensen, hvilket ikke er helt lækkert.

Noter

* Måske tænker du straks: Yikes, dem udelader jeg! Men virkelig, overvej om du ikke vil putte dem i alligevel. De gør jo altså noget helt særligt for smagen!
Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem
Parmesan-mayonnaise - lækreste opskrift! --> Madbanditten.dk

Få mere ud af Madbanditten

Få adgang til energiberegninger på alle opskrifter, få din egen favoritside, hvor du kan gemme dine yndlingsopskrifter, lav dine egne madplaner og få en indkøbliste til eller brug de madplaner, jeg laver til dig hver måned.

Alt dette og meget mere får du som PLUS-medlem🤩

Det koster mindre end 1 krone om dagen og du kan starte med at prøve det gratis i 7 dage her:

Prøv MadbandittenPLUS i 7 dage

 

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

23 kommentarer til “Parmesan-mayonnaise”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Kan se dit fine Weck-glas på foto :-)

    Har du altid låget fæstnet, når du opbevarer i en uges tid? (Altså med glaslåg, gummiring og klemmer) (Eller med de plastlåg, man også kan købe med)?

    Eller har du bare glaslåget liggende hen over?

    (de spør’ og de spør’………….. ;-))

    PS. Har købt nogle Weck-glas og skal prøve mig lidt frem, før jeg køber flere. Skal lave mayonnaise (den idiotsikre), remoulade, pesto……………

    Svar
  2. Kære Jane,
    Kan ikke finde din opskrift med pepperoni bagt i muffinforme med guacamole…? Kan du vise vej..?
    Mvh Lars Halberg

    Svar
  3. Hvis mayonnaise skiller, kan den ofte samles ved at piske den, og derefter tilsætte
    en anelse koldt vand. Eller pisk en æggeblomme med salt og tilføj den skilte Mayo lidt af gangen under piskning.

    Svar
  4. Hej jeg synes oliven olie smager meget kraftigt i mayonnaise – hvilken neutral olie ka bruges (hvis nogen). Kh Pernille

    Svar
  5. Hej Jane

    Jeg har lavet en del hjemmerørt mayo. De sidste par gange er det blevet rigtig fint, men efter en nat i køleskabet er det begyndt at skille :(
    Mon du har oplevet det samme og ved hvad det kan skyldes? :)

    På forhånd tak for svar – og tak for en dejlig dejlig blog!

    Mvh Trine

    Svar
    • Min skiller også. Dog først efter nogle dage, synes jeg. Jeg tænker, det er en naturlig konsekvens af at der ikke er diverse stabiliseringsmidler i, men jeg ved det faktisk ikke…

      Svar
  6. Den lyder virkelig lækker den mayo – den skal vist prøves snart :)

    De sidste par gange jeg har lavet mayo selv er den blevet lækker tyk og cremet i konsistensen, men når den kommer ud af køleskabet dagen efter, er det som om den skiller.. Har du oplevet det? Og evt, ved hvad årsagen kan være? :/

    Tak for en dejlig blog fyldt med masser af inspiration.

    Mvh Trine

    Svar
    • Ja det har jeg oplevet men hos mig sker det efter en uges tid i køleskab eller lign. Den flyder sådan lidt ud. Jeg ved faktisk ikke hvad det skyldes…

      Svar
  7. Man kan også hælde det hele ned i et højt blender glas (mens stavblenderen står i), kom olien i til sidst. Lad det stå og falde “til” et minut eller to stille og roligt og blend så, mens du langsomt trækker stavblenderen op af glasset. Den metode har aldrig slået fejl for mig, så slipper man for at piske, piske og piske, og måske alligevel ende med en vandet mayonnaise.

    OBS: Jeg tror stavblenderen skal være en smule kraftig for at det virker (altså måske ikke lige den billigste stavblender til 100 kr. fra Føtex).

    Svar
  8. Hej Jane
    Hvilken olivenolie bruger du. Har prøvet at lave mayonaise med flere koldpressede som jeg synes bliver uspiselige. Pesto fungerer fint med de samme olier – her er smagen helt i top.
    Venlig hilsen
    Connie

    Svar
  9. Lyder meget lækkert. Og så er der også noget at bruge den parmesan til, som ellers ofte ender ubrugt :-)
    Jeg har ikke en almindelig blender. Plejer at lave mayo med elpiskeren, men er det måske bedre med stavblender?

    Svar
    • Jeg synes faktisk også at elpiskeren er rigtig god til mayo. Det tager lidt længere tid, men jeg synes konsistensen er nemmere at styre. Jeg tror dog her, at parmesan og æggeblommer skal blendes sammen først. Jeg har i hvert fald ikke prøvet det andet :)

      Svar
      • God kombiløsning :-)
        Jeg har det lidt blandet med den kraftige olivenoliesmag, men jeg har en olivenolie med citron, den tror jeg er helt perfekt her.

        Svar