At sætte tænderne i den ultimative pariserbøf er virkelig frokost-luksus. Ofte serveres sådan en sag på et stykke toastbrød – nogle gange endda med toastbrød inde i selve bøffen (!), men det har jeg selvsagt udeladt her. Og lad mig bare sige, at jeg intet savnede. Her var jo både friskrevet peberrod, hjemmesyltede rødbeder, kapers, rødløg, æggeblomme og en dejlig fed mayo.
Ingredienser
- 300 g hakket oksekød
- 1 håndfuld salat blandet
- 2-3 spsk peberrod fiskrevet
- 2-3 spsk kapers
- 50 g rødløg
- 2-3 spsk hjemmesyltede rødbeder SÅ nemt altså!
- 2 små skåle mayonnaise opskrift: mayo på 1 minut!
- 2 æggeblommer eller 2 spejlæg, hvis du ikke er til rå æggeblomme
- salt og friskkværnet peber
- smør eller kokosolie til stegning
Sådan gør du
- Form hakkebøfferne, drys med salt og peber og steg dem på panden i godt med smør eller kokosolie.
- Anret salat på tallerkener og skær rødløg i tynde ringe.
- Anret kapers, mayo og rødbeder i små skåle.
- Læg hakkebøfferne ovenpå salaten. Dæng dem til med kapers, friskrevet peberrod og rødbeder og server resten ved siden af.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Pariserbøf – den opgraderede hakkebøf
Hakkebøffer er virkelig tit på menuen herhjemme, for det er noget, vi alle fire kan lide. Men særligt forældrene elsker at få serveret en opgraderet hakkebøf i form af en pariserbøf med det hele. Det er klart en storfavorit herhjemme.
Hvor pudsigt – har i et stykke tid gået og “savlet” efter en pariserbøf – og i morges så jeg at en af mine yndlingscafeer har fået den klassiske på menuen og så dukker du op på FB med denne :)
Det må betyde at det skal laves, dog nok med lidt mindre tilbehør, snart.
Lækkert … Et trick. Steg bøfferne 45-60 sek på hver side på panden, derefter 15-20 min i ovnen ved 180-200 g. Det bliver de mest lækre saftige bøffer. Samme trick kan bruges ved karbonader, og en god entrecote ? Der skal man lige passe på tiden. Ved alle afhænger det ah størrelse og gram. Men jeg lover de bliver super gode.
Super trick. Tak :)
Ummmm stor succes’s hos ikke LCHF gæster
mums! det skal jeg have idag. Tak for inspiration :)
Kæmpefan! hurra for mormor-mad