Paris – La Nostalgie


Hjemvendt fra tre pragtfulde dage i Paris. Træt, mæt og med tunge ben. Og ikke uden grund. Det viste sig, at min Moves-App talte mine skridt, selvom jeg havde slået roaming fra, og den kunne vise mig, at vi har gået 70.000 skridt på tre dage. Det svarer til ca. 50 km, vil jeg skyde på. I Paris går man bare meget, for der er hele tiden noget at se. Paris er, hvis du spørger mig, verdens ubetinget smukkeste by. De fås ikke bedre.

Selvom det er 14-15 år siden jeg boede der, bliver jeg stadig ramt af nostalgi, når jeg er der. Det var nogle særlige år. Dels fordi jeg var meget ung, og fordi der sker meget i de år, men også fordi jeg var længere væk hjemmefra, end mine børn nogensinde kommer. Der var ikke noget Facebook eller Skype dengang sidst i 90’erne. Hell, jeg havde ikke engang en e-mail. Jeg havde faktisk aldrig hørt om internettet, men i den allersidste tid jeg boede der, begyndte der at åbne små internetcaféer rundt omkring, og folk begyndte at tale om noget, der hed hotmail, som åbenbart var meget smart, hvis man var langt væk hjemmefra. Jeg nåede dog aldrig dertil. Til gengæld fik jeg min første mobiltelefon, som var stor som et hus, og jeg fik også min første sms. Som jeg slet ikke vidste, hvad var for noget. Hvis jeg ville i kontakt med mine venner eller min familie derhjemme, ringede jeg til dem eller skrev et brev. Selvom jeg dengang levede af alkohol og junkfood, var det nogle sunde år for mig. Man lærer meget af at være så langt væk hjemmefra, og det betød også, at jeg kom hjem som verdens ældste 22-årig. Men pyt med det, for siden er jeg blevet yngre for hvert år, der er gået.

Men det var slet ikke nostalgien, jeg egentlig ville tale om i dag.  I stedet ville jeg bare vise lidt highlights fra turen.

Selvom vi  nåede en hel masse, når man jo altid kun en brøkdel af det, man gerne vil. Fx er der simpelthen så mange steder, jeg gerne vil spise, men jeg kan umuligt nå dem alle hver gang. Det er en formildende omstændighed, at der kun går to måneder, før jeg er i Paris igen.

Hvis du vil læse mere om tidligere ture til Paris, har jeg samlet indlæggene i en pariserkategori.

Sommerabat på Keto kostplan ‘den fleksible’

Få et superfleksibelt værktøj til at spise Keto med henblik på vægttab.

Læs alt om kostplanen her >>
(og spar 18%)

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

13 kommentarer til “Paris – La Nostalgie”

Skriv en kommentar

 1. Paris ja… Mareis lyder godt, så om ikke andet må vi i hvert fald besøge kvarteret. Jeg har også hørt godt om området omkring jardin de luxembourg. Glæder mig så meget :-D Tusind tak for svar!

  Svar
 2. Ih det ser godt nok skønt ud :) Noget af det bedste ved Frankrig er jo også den fantastiske mad :-9 Vi skal selv til Frankrig i august.. 5 dage. Er der et kvarter du kan anbefale at bo i som er særligt fransk og charmerende? :) eller hotel evt.?

  Ps: tusind tak for den fint signerede bog. Den er intet mindre end fantastisk – er især blevet glad for vaflerne og æggelatten ;)

  Svar
  • Altså Paris? Marais (det 3-4. arr.) er klart mit yndlingsområde, men det er måske fordi jeg selv boede der dengang. Men det er hyggelige, små gader med masser af butikker (vintage side om side med fashion), masser af cafeer og restauranter, og så er det gay Paris side om side med Paris’ jødiske kvarter. Hotellerne er små og mere charmerende end pæne. De sidste gange har jeg faktisk boet oppe ved den gamle Opera. Det er også fint.

   Svar
 3. hvor er det pudsigt – jeg var også på Les Philosophes og Chez Robert & Louise, da jeg for efterhånden fire år siden besøgte Paris sidst – mums

  Svar
  • Jamen det er jo også bare det hyggeligste sted i Paris! Jeg var nabo til Robert&Louise, dengang jeg boede i Paris i slut 90’erne og kom der ugentligt. Siden har de skiftet ejere, og Fatter skærer ikke længere bøfferne ud midt i restauranten, men de griller dem dog stadig over åben ild. Det er et af de steder, jeg bare MÅ spise, når jeg er i Paris :-)

   Svar
 4. Tror lige jeg må spørge min mand om vi skulle nuppe sådan en lille tur ; )
  Men velkommen hjem til alle spørgsmålene ; ) Jeg har lige et: Nu er det jo weekend ; )

  Hvad er bedst LCHF?
  1 pose hindbær blendet med 1/2 liter fløde + hvad der svarer til 1 spsk. flormelis – altså noget sødemiddel – i fryseren til næste dag – smager himmelsk!
  Eller skulle jeg hellere blande lidt græsk yoghurt i, har aldrig prøvet! Ved bare det første smager fantastisk og så med jordbær og meget gerne også med lakrids….. Eller er det rigtigt forstået at det hellere skal være ren fløde?
  ; )

  Svar
   • Ja, hindbærflødeis eller jordbærflødeis…. meget enkel og virkelig god!
    Nu hvor jeg har fået øjnene op for LCHF er den jo ikke længere den samme!
    Før var den helt igennem syndfuld! Nu er den pludselig tilladt… det er længe siden jeg sidst lavede den, men der går ikke længe inden jeg skal have en portion i fryseren ; ) LCHF er jo fantastisk ; )

    Svar
 5. Velkommen hjem :) Jeg håber, du har fået batterierne ladt lidt op, efter alt hurlumhejet :) Det ser ud til at have været en dejlig tur. Tak for billeder. Jeg har ikke selv noget særligt forhold til Paris, jeg er vist mere en Amsterdammer, men jeg kan bestemt godt se det smukke i byen, uden tvivl :)

  Svar
 6. Hvis man først er bidt af Paris, så tror jeg aldrig rigtig der vil være noget der slår det. Jeg holder meget af NYC, den betyder noget fordi vi blev gift der og fordi det er en fed by, men Paris er der intet der slår! Vi har lige været afsted på 4 dages babymoon dertil og jeg elsker byen. Den smager af frihed og drømme. Jeg drømte længe om at blive dansk præst i byen, men min mand synes franskmænd er ubehøvlet og byen ucharmerende. Så næste gang tager jeg afsted med lillepigen alene ;)

  Svar