Paprikagryde er en klassisk gryderet, og den er storfavorit i børnefamilien! Den lækre sovs med kød, bacon og cocktailpølser (hello nostalgi – omend jeg altså ikke køber dem fra dåse/glas som voksen) gør bare dette til et uovertruffent måltid.
Typisk laves gryderetten nok med svinekød – ligesom mørbradgryden – men her har jeg lavet paprikagryde med kylling.
Paprikagryde med kylling, bacon og cocktailpølser
Føj til favoritter Udskriv PinIngredienser
- 200 g bacon rigtigt gerne et stykke, du selv skærer fra
- 240 g cocktailpølser øko fås i bl.a. Irma og Brugsen
- 300 g squash eller rød peber
- 400 g kyllingebryst eller svinekød skåret i tern
- 3 spsk sød paprika
- 2 tsk røget paprika
- 2 spsk koncentreret tomatpuré
- 2 spsk sukkerfri ketchup fx den hjemmelavede
- 5 dl fløde
- 100 g flødeost naturel
- salt og friskkværnet peber
- smør eller kokosolie til stegning
- evt. frisk persille eller timian til drys
Sådan gør du
- Opvarm smør eller kokosolie på en pande og steg bacon og cocktailpølser heri.
- Skær squashen i små mundretter bidder og steg dem sammen med bacon og pølser. Tag panden af blusset og lad dem vente.
- I en gryde opvarmer du smør eller kokosolie og bruner kyllingestykkerne heri. Drys med paprika og røget paprika, så krydderierne ristes med.
- Tilsæt piskefløde, tomatpuré og evt. ketchup og lad den koge op. Når den koger, skruer du ned og lader den simre i ca. 15-20 minutter, eller indtil fløden er kogt godt ind.
- Vend flødeost rundt i sovsen, og rør den ud, til klumperne er væk. Hæld bacon-pølse-squash-blandingen over i sovsen og lad det hele varme igennem. Smag til med salt og peber og server.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Klassisk paprikagryde
Nogle gange er det dejligt at genoplive sådan en gammel klassiker af en gryderet. Hvor mange af os er ikke vokset op med en god paprikagryde? Muligvis den fra pulver, der bare skulle røres ud i margarine og letmælk, men nostalgien kan jo være den samme.
Her har jeg lavet en helt hjemmelavet en. Jeg lavede den godt nok med kylling i stedet for svinekød, fordi det lige var det, jeg havde. Og så med den gode, fede og cremede sovs til. Hele familien lapper sådan nogle retter i sig.
Portionen her er rigtig stor, så foruden aftensmad til fire, er der morgenmad/frokost til 2, måske 3 personer også. Sådan rakte den hjemme hos os. Sådan gør jeg også når jeg laver gryderetter, så er der mad til flere dage.
Opskriften her fik selvfølgelig plads i De bedste fra Madbanditten sammen med 119 af mine andre favoritter.
Hvad spiser man til paprikagryde?
Blomkålsris er et super tilbehør. Foretrækker ungerne almindelige ris, kan de få det. Et trick er også at blande almindelige ris og blomkålsris. Når sovsen er god, er der ingen, der opdager det.
Men jeg synes også at letdampet broccoli er rigtig godt til. Broccolibuketter er virkelig gode til at suge sovs op :)
Tak for en lækker opskrift! Mon den også kan laves i crockpot?
Godt spørgsmål. Det har jeg aldrig prøvet. Har du lavet andre gryderetter med fløde deri? Jeg har mest lavet helstegning af kød men også enkelte simreretter, dog ikke med fløde i.
Hej Jane
Jeg synes du laver dejlige opskrifter og har også købt en af dine bøger, så familien er i gang herhjemme og det går så godt.-)
Jeg har dog brug for lidt “hjælp”;-), hvordan kan jeg printe dine opskrifter ud herinde på din hjemmeside?
Hvis jeg trykker på det “lille grønne ikon” og derefter print under de muligheder der kommer frem, så kommer der jo alt muligt ud, udover opskriften(altså mange sider;-)). Er det den eneste måde at printe ud herinde, eller har jeg overset “en print-knap”;-)?
De bedste hilsner og god dag til dig.
Charlotte
Æv duer den ikke? Så er der ingen andre muligheder. Vi arbejder på en stor relancering af siden, som min udvikler lige nu er ved at kode. Der er det tænkt ind. Men vi lancerer først senere på året…
Bruner du kødet af først og så kommer paprika på, eller kommer du det hele i samtidig? Synes jeg har problemer med at paprikaen sætter/brænder sig fast i bunden af gryden. Og jeg steger ved middel varme.
Jeg gør som i punkt 3. Bruner kød, på med krydderi. Jeg kan også godt opleve at det brænder lidt men jeg roder bare lige godt rundt i bunden,
Hej Madbandit!
Servere man noget til eller spises retten alene ;)?
Vi ville normalt spise blomkålsris eller letkogte broccoli eller noget i den retning til gryderetter.
Tak for svar! Tænkte nok blomkålsris ville være godt til ?
Er denne Keto venlig?
Hvor mange kh er der i en portion?
Hej Vibeke
Du kan udregne kulhydratindhold ved hjælp af online programmer som fx madlog.dk. Jeg tilbyder kun energiberegninger på mine købeprodukter.
Hvorvidt den ‘er keto’, kan du læse om her: https://www.madbanditten.dk/er-det-keto/
Tog chancen og lavede den dagen før. Stor succes.
Kan den tilberedes dagen før, man skal servere den for gæster?
Den er så lækker :-)
MUMS!!!
Jeg havde ingen coctailpølser, men tilføjede en smule mere bacon, brugte røde peberfrugter, og tilsatte et fed hvidløg. Det smagte så lækkert, og har mættet rigtig længe nu!
Tak for en dejlig opskrift Jane <3
Øøøj det er jo bare så godt! den skal vist snart på menuen herhjemme igen :)
Hej.Jeg har prøvet med bønne fritter til er et hit hos børn.Ellers lækker ret.
Jeg fik min nye pålægsmaskine hjem for et par dage siden. ( den gamle strejkede). Det er superlækkert at kunne skære lige nøjagtig de skiver man har brug for. Den er alle pengene værd?
Ja mon rester kan fryses
Yes! :)
Mon den er fryseegnet?
Hvordan jævner du saucen hvis den er for tynd?
Jeg jævner den ikke. Jeg lader den koge godt ind og rører så flødeost ud i den. Så har jeg en fin og cremet sovs.
Den smager da bare SÅ godt og så kan hele familien enddag lide den!
Tak for en rigtig god opskrift! :)
Jeg tillod mig lige at tilføje en lille løg og et shot med ingefær, gurkemeje og citron. Det her er helt klart en opskrift der kommer på bordet igen i fremtiden :)
Så dejligt at høre! jeg glæder mig også allerede til vi skal have den igen :)
Aftensmaden er reddet ❤️
Og så tænker jeg “græskar” – mon ikke det vil gøre sig godt i denne ret?
Mums hvor lækkert?? Hvaf får i til retten ? Blomkåls ris??
Ja, blomkålsris og diverse grønt :)
Kan man købe lødige cocktailpølser i dag eller er det stadig sådan noget maskinudbenet udefinerbart snask som i min barndom i 70-erne?
Haha, ja adder! Husker så tydeligt konsistensen af cocktailpølserne fra dåse! Dem, jeg har brugt her, var økologiske cocktailpølser som min lokale Brugs har. Da jeg så dem, kaldte de nærmest på en ret som denne! ;-)
?? så røg den lige på madplanen! Tak Jane ?
Sådan! velbekomme :)
Skal lave det idag, men bliver lidt i tvivl. Steger du kyllinge fileterne hele eller skærer du dem i stykker? ? Glæder mig så meget til retten! ?
Min fejl. Jeg skærer dem ud i stykker først. Har opdateret opskriften. Tak :)
Mums! Den må jeg meget snart lave til min familie :)