Paprikagryde med kylling, bacon og cocktailpølser


Paprikagryde er en klassisk gryderet, og den er storfavorit i børnefamilien! Den lækre sovs med kød, bacon og cocktailpølser (hello nostalgi – omend jeg altså ikke køber dem fra dåse/glas som voksen) gør bare dette til et uovertruffent måltid.

Typisk laves gryderetten nok med svinekød – ligesom mørbradgryden – men her har jeg lavet paprikagryde med kylling.

LCHF paprikagryde med kylling, bacon og cocktailpølser

Paprikagryde med kylling, bacon og cocktailpølser

5 fra 7 stemmer
Føj til favoritter Udskriv Pin
6
|
40 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

 • Opvarm smør eller kokosolie på en pande og steg bacon og cocktailpølser heri.
 • Skær squashen i små mundretter bidder og steg dem sammen med bacon og pølser. Tag panden af blusset og lad dem vente.
 • I en gryde opvarmer du smør eller kokosolie og bruner kyllingestykkerne heri. Drys med paprika og røget paprika, så krydderierne ristes med.
 • Tilsæt piskefløde, tomatpuré og evt. ketchup og lad den koge op. Når den koger, skruer du ned og lader den simre i ca. 15-20 minutter, eller indtil fløden er kogt godt ind.
 • Vend flødeost rundt i sovsen, og rør den ud, til klumperne er væk. Hæld bacon-pølse-squash-blandingen over i sovsen og lad det hele varme igennem. Smag til med salt og peber og server.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Klassisk paprikagryde

Nogle gange er det dejligt at genoplive sådan en gammel klassiker af en gryderet. Hvor mange af os er ikke vokset op med en god paprikagryde? Muligvis den fra pulver, der bare skulle røres ud i margarine og letmælk, men nostalgien kan jo være den samme.

Her har jeg lavet en helt hjemmelavet en. Jeg lavede den godt nok med kylling i stedet for svinekød, fordi det lige var det, jeg havde. Og så med den gode, fede og cremede sovs til. Hele familien lapper sådan nogle retter i sig.

Portionen her er rigtig stor, så foruden aftensmad til fire, er der morgenmad/frokost til 2, måske 3 personer også. Sådan rakte den hjemme hos os. Sådan gør jeg også når jeg laver gryderetter, så er der mad til flere dage.

Opskriften her fik selvfølgelig plads i De bedste fra Madbanditten sammen med 119 af mine andre favoritter.

Hvad spiser man til paprikagryde?

Blomkålsris er et super tilbehør. Foretrækker ungerne almindelige ris, kan de få det. Et trick er også at blande almindelige ris og blomkålsris. Når sovsen er god, er der ingen, der opdager det.

Men jeg synes også at letdampet broccoli er rigtig godt til. Broccolibuketter er virkelig gode til at suge sovs op :)

LCHF paprikagryde. Opskrift på en god gammel klassiker af en gryderet med dejlig cremet flødesovs.
LCHF paprikagryde. Opskrift på en god gammel klassiker af en gryderet med dejlig cremet flødesovs.

Sommerabat på Keto kostplan ‘den fleksible’

Få et superfleksibelt værktøj til at spise Keto med henblik på vægttab.

Læs alt om kostplanen her >>
(og spar 18%)

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

46 kommentarer til “Paprikagryde med kylling, bacon og cocktailpølser”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
  • Godt spørgsmål. Det har jeg aldrig prøvet. Har du lavet andre gryderetter med fløde deri? Jeg har mest lavet helstegning af kød men også enkelte simreretter, dog ikke med fløde i.

   Svar
 1. Hej Jane
  Jeg synes du laver dejlige opskrifter og har også købt en af dine bøger, så familien er i gang herhjemme og det går så godt.-)
  Jeg har dog brug for lidt “hjælp”;-), hvordan kan jeg printe dine opskrifter ud herinde på din hjemmeside?
  Hvis jeg trykker på det “lille grønne ikon” og derefter print under de muligheder der kommer frem, så kommer der jo alt muligt ud, udover opskriften(altså mange sider;-)). Er det den eneste måde at printe ud herinde, eller har jeg overset “en print-knap”;-)?
  De bedste hilsner og god dag til dig.
  Charlotte

  Svar
  • Æv duer den ikke? Så er der ingen andre muligheder. Vi arbejder på en stor relancering af siden, som min udvikler lige nu er ved at kode. Der er det tænkt ind. Men vi lancerer først senere på året…

   Svar
 2. Bruner du kødet af først og så kommer paprika på, eller kommer du det hele i samtidig? Synes jeg har problemer med at paprikaen sætter/brænder sig fast i bunden af gryden. Og jeg steger ved middel varme.

  Svar
  • Jeg gør som i punkt 3. Bruner kød, på med krydderi. Jeg kan også godt opleve at det brænder lidt men jeg roder bare lige godt rundt i bunden,

   Svar
 3. MUMS!!!
  Jeg havde ingen coctailpølser, men tilføjede en smule mere bacon, brugte røde peberfrugter, og tilsatte et fed hvidløg. Det smagte så lækkert, og har mættet rigtig længe nu!
  Tak for en dejlig opskrift Jane <3

  Svar
 4. Jeg fik min nye pålægsmaskine hjem for et par dage siden. ( den gamle strejkede). Det er superlækkert at kunne skære lige nøjagtig de skiver man har brug for. Den er alle pengene værd?

  Svar
  • Jeg jævner den ikke. Jeg lader den koge godt ind og rører så flødeost ud i den. Så har jeg en fin og cremet sovs.

   Svar
 5. Den smager da bare SÅ godt og så kan hele familien enddag lide den!
  Tak for en rigtig god opskrift! :)
  Jeg tillod mig lige at tilføje en lille løg og et shot med ingefær, gurkemeje og citron. Det her er helt klart en opskrift der kommer på bordet igen i fremtiden :)

  Svar
 6. Kan man købe lødige cocktailpølser i dag eller er det stadig sådan noget maskinudbenet udefinerbart snask som i min barndom i 70-erne?

  Svar
  • Haha, ja adder! Husker så tydeligt konsistensen af cocktailpølserne fra dåse! Dem, jeg har brugt her, var økologiske cocktailpølser som min lokale Brugs har. Da jeg så dem, kaldte de nærmest på en ret som denne! ;-)

   Svar