Paprikagryde med kylling, bacon og cocktailpølser


Paprikagryde er en klassisk gryderet, og den er storfavorit i børnefamilien! Den lækre sovs med kød, bacon og cocktailpølser (hello nostalgi – omend jeg altså ikke køber dem fra dåse/glas som voksen) gør bare dette til et uovertruffent måltid.

Nogle gange er det dejligt at genoplive sådan en gammel klassiker af en gryderet. Hvor mange af os er ikke vokset op med en god paprikagryde? Muligvis den fra pulver, der bare skulle røres ud i margarine og letmælk, men nostalgien kan jo være den samme.

Her har jeg lavet en helt hjemmelavet en. Jeg lavede den godt nok med kylling i stedet for svinekød, fordi det lige var det, jeg havde. Og så med den gode, fede og cremede sovs til. Hele familien lapper sådan nogle retter i sig.

Portionen her er rigtig stor, så foruden aftensmad til fire, er der morgenmad/frokost til 2, måske 3 personer også. Sådan rakte den hjemme hos os.

Opskriften her fik selvfølgelig plads i De bedste fra Madbanditten sammen med 119 af mine andre favoritter.

LCHF paprikagryde med kylling, bacon og cocktailpølser

Paprikagryde med kylling, bacon og cocktailpølser

5 fra 2 stemmer
Føj til favoritter Udskriv Pin
6
|
40 min

Ingredienser

  • 200 g bacon rigtigt gerne et stykke, du selv skærer fra
  • 240 g cocktailpølser øko fås i bl.a. Irma og Brugsen
  • 300 g squash eller rød peber
  • 400 g kyllingebryst eller svinekød skåret i tern
  • 3 spsk sød paprika
  • 2 tsk røget paprika
  • 2 spsk koncentreret tomatpuré
  • 2 spsk sukkerfri ketchup fx den hjemmelavede
  • 5 dl fløde
  • 100 g flødeost naturel
  • salt og friskkværnet peber
  • smør eller kokosolie til stegning
  • evt. lidt persille eller timian til drys

Sådan gør du

  • Opvarm smør eller kokosolie på en pande og steg bacon og cocktailpølser heri.
  • Skær squashen i små mundretter bidder og steg dem sammen med bacon og pølser. Tag panden af blusset og lad dem vente.
  • I en gryde opvarmer du smør eller kokosolie og bruner kyllingestykkerne heri. Drys med paprika og røget paprika, så krydderierne ristes med.
  • Tilsæt piskefløde, tomatpuré og evt. ketchup og lad den koge op. Når den koger, skruer du ned og lader den simre i ca. 15-20 minutter, eller indtil fløden er kogt godt ind.
  • Vend flødeost rundt i sovsen, og rør den ud, til klumperne er væk. Hæld bacon-pølse-squash-blandingen over i sovsen og lad det hele varme igennem. Smag til med salt og peber og server.
Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Hvad spiser man til paprikagryde?

Blomkålsris er et super tilbehør. Foretrækker ungerne almindelige ris, kan de få det. Et trick er også at blande almindelige ris og blomkålsris. Når sovsen er god, er der ingen, der opdager det.

Men jeg synes også at letdampet broccoli er rigtig godt til. Broccolibuketter er virkelig gode til at suge sovs op :)

LCHF paprikagryde. Opskrift på en god gammel klassiker af en gryderet med dejlig cremet flødesovs.
LCHF paprikagryde. Opskrift på en god gammel klassiker af en gryderet med dejlig cremet flødesovs.

Bliv Sommerklar med Madbanditten

Sommerferien nærmer sig, men du kan stadig nå at blive Sommerklar med Madbanditten.

Nem og realistisk protokol til vægttab på en sund og sikker måde❤️

 

 

36 kommentarer til “Paprikagryde med kylling, bacon og cocktailpølser”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?