Paprikagryde med kylling, bacon og cocktailpølser


Paprikagryde er en klassisk gryderet, og den er storfavorit i børnefamilien! Den lækre sovs med kød, bacon og cocktailpølser (hello nostalgi – omend jeg altså ikke køber dem fra dåse/glas som voksen) gør bare dette til et uovertruffent måltid.

Typisk laves gryderetten nok med svinekød – ligesom mørbradgryden – men her har jeg lavet paprikagryde med kylling.

LCHF paprikagryde med kylling, bacon og cocktailpølser

Paprikagryde med kylling, bacon og cocktailpølser

5 fra 7 stemmer
Føj til favoritter Udskriv Pin
6
|
40 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

  • Opvarm smør eller kokosolie på en pande og steg bacon og cocktailpølser heri.
  • Skær squashen i små mundretter bidder og steg dem sammen med bacon og pølser. Tag panden af blusset og lad dem vente.
  • I en gryde opvarmer du smør eller kokosolie og bruner kyllingestykkerne heri. Drys med paprika og røget paprika, så krydderierne ristes med.
  • Tilsæt piskefløde, tomatpuré og evt. ketchup og lad den koge op. Når den koger, skruer du ned og lader den simre i ca. 15-20 minutter, eller indtil fløden er kogt godt ind.
  • Vend flødeost rundt i sovsen, og rør den ud, til klumperne er væk. Hæld bacon-pølse-squash-blandingen over i sovsen og lad det hele varme igennem. Smag til med salt og peber og server.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Klassisk paprikagryde

Nogle gange er det dejligt at genoplive sådan en gammel klassiker af en gryderet. Hvor mange af os er ikke vokset op med en god paprikagryde? Muligvis den fra pulver, der bare skulle røres ud i margarine og letmælk, men nostalgien kan jo være den samme.

Her har jeg lavet en helt hjemmelavet en. Jeg lavede den godt nok med kylling i stedet for svinekød, fordi det lige var det, jeg havde. Og så med den gode, fede og cremede sovs til. Hele familien lapper sådan nogle retter i sig.

Portionen her er rigtig stor, så foruden aftensmad til fire, er der morgenmad/frokost til 2, måske 3 personer også. Sådan rakte den hjemme hos os. Sådan gør jeg også når jeg laver gryderetter, så er der mad til flere dage.

Opskriften her fik selvfølgelig plads i De bedste fra Madbanditten sammen med 119 af mine andre favoritter.

Hvad spiser man til paprikagryde?

Blomkålsris er et super tilbehør. Foretrækker ungerne almindelige ris, kan de få det. Et trick er også at blande almindelige ris og blomkålsris. Når sovsen er god, er der ingen, der opdager det.

Men jeg synes også at letdampet broccoli er rigtig godt til. Broccolibuketter er virkelig gode til at suge sovs op :)

LCHF paprikagryde. Opskrift på en god gammel klassiker af en gryderet med dejlig cremet flødesovs.
LCHF paprikagryde. Opskrift på en god gammel klassiker af en gryderet med dejlig cremet flødesovs.

Brug for en hjælpende hånd med vægttab?

Prøv min fleksible Keto kostplan. Den er nem og realistisk, selv i en travl hverdag.

Se kostplanen her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

46 kommentarer til “Paprikagryde med kylling, bacon og cocktailpølser”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Fantastisk opskrift, ærgerligt, synes jeg, at du har ændret lidt på både opskrift og navn, men stadig en familieklassiker.

    Svar
  2. 5 stars
    Så er den lavet igen igen igen… Bruger bare hakket oksekød i stedet for kylling og det smager fantastisk! Og så lige koge blomkålsris med til sidst. Komplet måltid – det bliver bare ikke meget nemmere. Tak for dig :)

    Svar
  3. 5 stars
    Den smager fantastik 😀
    Jeg bruger stærk paprika i stedet for sød, det giver den lidt ekstra “kant” som vi godt kan li’ herhjemme.

    Svar
  4. 5 stars
    Elsker dine opskrifter, er blevet en meget bedre kok og er snart ned på min drømmevægt. Jeg har bare et spørgsmål til dine gryderetter, kan de fryses?
    Tusind tak for fantastiske gode bøger og fantastiske råd 🙏

    Svar
    • Så dejligt at høre :)

      Jeg synes godt de fleste gryderetter kan fryses. Nogle gange kan de skille eller blive lidt grynede ved genopvarmningen, og det kan jeg fint leve med i en hverdag men jeg ville nok ikke servere det for gæster :)

      Svar
  5. Kære Jane.
    Jeg blev lige i tvivl om den portion energiberegneren arbejder ud fra, om det er hele gryden eller om det er den afmålte portion, man spiser?
    Hilsen Mia

    Svar