Denne tærte har panna cotta-fyld og er toppet med rabarber. En rigtig sommerdessert. Panna cotta (italiensk fløde-dessert) serveres jo normalt i små portionsglas, men her har jeg brugt panna cotta-cremen som tærtefyld. Det giver en dejlig kombi-dessert.
Tips til panna cotta tærte
Panna cotta er jo ‘kogt fløde’, som efterfølgende stivnes med husblas. Som tærtefyld betyder det, at cremen er mere flydende, end du er vant til fra normalt tærtefyld. Du skal derfor være lidt forsigtig, når du skal stille kagen i køleskabet, hvor den skal køle/sætte sig. Den våde creme betyder også, at bunden ikke er sprød, men den holder fint på cremen, når tærten senere skæres.
Et andet godt tip er at huske at lade rabarberne køle helt af, inden de kommer på kagen, da cremen ellers smelter (host, host, du kan lige så godt lære af mine fejl).
Men den smagte virkelig dejligt. Rabarberne kan i øvrigt også laves i ovnen ligesom koldskål-pannacotta med bagte rabarber.
Udstyr
- tærteform 23 cm. 20-23 cm vil passe fint
Ingredienser
- 150 g mandelmel
- 2 spsk pofiber
- 80 g koldt smør i tern
- 1 æg
- 2 spsk sukrin gold
- 1 knsp salt
Panna cotta creme
Rabarber
- 300 g rabarber
- 3 spsk sødning smag dem til og se om de skal bruge mere
- ½ dl vand
- 1 tsk kardemomme
- 1 nip vaniljepulver kan udelade
Sådan gør du
- Opvarm ovnen til 150 grader.
- Kom mandelmel, smør, sødning og salt i en foodprocessor og kør, til det har konsistens som rasp. Tilsæt ægget og kør til dejen er homogen og samler sig.
- Saml dejen til en kugle og pak den ind i film. Stil den på køl i ca. 30 minutter.
- Rul dejen ud imellem to stykker bagepapir og fordel den i en smurt tærteform på ca. 20-23 cm i diameter.
- Bag tærtebunden i ca. 15-20 minutter, til den er gylden. Lad bunden køle af.
Panna cotta creme
- Læg husblas i blød i koldt vand i 10-15 minutter.
- Halver vaniljestangen, skrab vaniljekornene ud og kom vaniljestang + korn i en lille gryde sammen med fløde, mælk, sødning og et knsp salt.
- Varm massen til lige under kogepunktet og tag gryden af varmen. Fisk vaniljestangen op.
- Tag husblassen op af vandet og knug væsken ud. Kom husblassen i den varme fløde og rør godt, til det er opløst.
- Hæld massen over tærten og sæt den på køl i mindst fire timer. Gerne natten over.
Rabarber
- Fjern enderne på rabarberne og skær dem i mindre stykker.
- Kom rabarberne i en gryde sammen med vand, sødning og kardemomme.
- Lad rabarberne simre i ca. 7 minutter, til de er akkurat møre men ikke splattede.
- Lad rabarberne afkøle og fordel dem på tærten inden servering.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Panna cotta-tærte
… måske uden tærte? Du kan nemlig selvfølgelig også lave panna cottaen i små serveringsglas med rabarberne på toppen. Panna cotta er en skøn dessert, som er meget taknemmelig at lave Low Carb. Det er næsten det, jeg har gjort i koldskåls-panna-cottaen.
Men tærtedejen med en dejlig krumme giver lidt ekstra bid, og det kan jeg godt lide. En dejlig sommertærte med lækker vaniljecremefyld og toppet med danske rabarber.
Mmmm elsker rabarber. Kunne man mon bruge dejen til en rabarber-smuldre-kage?
Det ved jeg ikke lige om den egner sig til, men jeg har en rabarbercrumble her.
Tak … har lavet “Smullekach” med rabarber til min fødselsdag i et par og 40 år, så vil jo nødig undvære i år 😊