Pandekagevafler med bærskum


Pandekagevafler er lidt et skørt ord! Så bestem dig dog, dame! Men jeg synes, det er passende her, fordi jeg satte ud med at ville lave pandekager men endte med at bage halvdelen af dejen som vafler og lave den sidste halvdel som pandekager. Og det hele blev serveret med lækker bærskum og det var bare superlækkert.

Pandekagevafler med bærskum - lækker opskrift på pandekager bagt i vaffeljern

Pandekagevafler med bærskum

Føj til favoritter Udskriv Pin
3 personer
|
30 min

Ingredienser

Vafler/pandekager (jeg fik 2 vafler og 6 små pandekager ud af portionen)

 • 200 g hytteost
 • 4 æg
 • 1 spsk loppefrøskaller eller Pofiber
 • 2 tsk citronskal fra økologisk citron
 • 0,5 tsk kardemomme
 • lidt sødning fx Sukrin Gold (kan udelades)
 • smør til stegning

Bærskum

Sådan gør du

 • Blend alle ingredienserne til pandekagevaflerne med en stavblender, til du har en lind dej uden hytteostklumper.
 • Opvarm vaffeljernet og steg dem her / opvarm smør på panden og steg dem i små klatter til pandekager.
 • Pisk fløden til skum og rør bærsylt ind i flødeskummet. Server sammen.
Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Pandekagevafler to the rescue!

Det her går meget godt i tråd med indlægget om stress-spisning. Rigtig mange oplever øget spisestrang og især øget trang til sødt i perioder med meget stress og selvom jeg under normale omstændigheder synes, at de her replikeringer og bagværk med sødemidler er som et tisse i bukserne for at holde sig varm, så synes jeg alligevel de tjener et formål her.

Og formålet er at få slukket for de konstante madtanker. En stor bøf ville nok være mere effektivt, men da de fleste søger comfort food à a vafler, pandekager osv. er disse trods alt et bedre alternativ end de sukker/melholdige varianter.

Dybest set er det bare mine proteinrige pandekager, som jeg bagte i vaffeljern. Jeg skal være ærlig og sige, at jeg ikke syntes, den fungerede super på den måde, så efter to vafler ændrede jeg kurs og stegte resten som pandekager i smør på panden. De er bedre sådan, synes jeg.

Men nu var vaflerne jo lavet og jeg mixede derfor en hurtig bærskum og smovsede mig igennem sådan en lækker portion.

Pandekagevafler med bærskum - lækker opskrift på pandekager bagt i vaffeljern
Pandekagevafler med bærskum - lækker opskrift på pandekager bagt i vaffeljern

Har du brug for hjælp til vægttab eller livsstil?

Se, hvordan jeg kan hjælpe dig her:

Ja tak, vis mig mere >>

 

11 kommentarer til “Pandekagevafler med bærskum”

 1. Kan de eventuelt fryses ned? Har en meget tidlig start på min dag, så hvis noget kan forberedes til morgenmad om aftenen ville det heller ikke være dårligt :-)

  Svar
 2. Kære Jane. Tusind tak for dit nyhedsbrev om stressspisning i denne ekstreme situation. Kombinationen utryghed – manglende struktur – adgang til køleskabet nonstop er svær! Jeg oplever efter ca 10 uger på keto, at det, der bare kørte, pludselig bliver udfordret, og at mine tanker kredser meget mere om mad igen. Så det var dejligt, at du tog emnet op! Og nu kan det være, at jeg vil indføre en eller to faste dage med ‘bagværk’, indtil situationen er normaliseret. Så kan jeg fortælle reptilhjernen, at på fredag får du noget sødt/blødt, så spis glad din bøf i dag! Kh Astrid

  Svar
  • Dejligt at høre at det hjalp. Det ramte noget hos rigtig mange, fornemmede jeg.

   Og god appetit med den bøf :)

   Svar
  • Tjah, altså principielt kan du jo spise lige hvad du vil så længe dit samlede kulhydratindtage er lavt. Jeg mener dybest set at pandekager, vafler, flødeskum og søde sager er et skråplan, men jeg ved at mange bruger det som en krykke i starten og det sker som regel med lidt varierende succes. Jeg kalder det begynder-keto. Læs evt. mere her: https://www.madbanditten.dk/keto/forskellige-typer-keto/

   Svar