Pandekager uden mel med hindbærfyld


Pandekager uden mel kan være lidt svære at håndtere men når man først lige får grebet på det går det fint. Og med denne pandekageopskrift gik det faktisk rigtig fint.

Pandekager uden mel -lækre low carb tynde pandekager med hindbærfyld. Opskrift her:

Pandekager uden mel

Føj til favoritter Udskriv Pin
3 stk
|
30 minutter

Ingredienser

Pandekager

Hindbærfyld

Sådan gør du

Hindbærsylt

  • Put hindbær i en kasserolle og kog dem forsigtigt op sammen med vanilje. Sæt dem til afkøling og mos dem godt sammen.

Pandekager uden mel

  • Blend æg sammen med cremefraiche, citronskal, vanilje og krydderier.
  • Tilsæt loppefrøskaller og blend igen.
  • Opvarm kokosolie på en lille pande og steg dine pandekager på begge sider. De skal vendes meget forsigtigt, ellers går de i stykker. Min den første gik helt i smadder.
  • Smør pandekagen med hindbær og rul den sammen. Skær dem evt. i små hapsere og sigt lidt SukrinMelis udover inden servering. Spis og nyd den gode mad.
  • Gem resten af hindbærsylten i et glas i køleskab.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Hvordan laver man pandekager uden mel?

Hvis man spiser Keto eller LCHF dukker det spørgsmål hurtigt op, for det må da være muligt at lave pandekager uden mel. Og det er det heldigvis også.

En af mine mest populære pandekage opskrifter er de proteinrige pandekager med hytteost. De er supergode, hurtige og nemme at lave.

Men med disse pandekager ønskede jeg, i stedet for de små runde pandekager, at lave en mere klassisk tynd pandekage, som man kunne rulle om fx bærsylt. Og det gik rigtig fint og blev superlækkert.

Når jeg laver pandekager uden mel er æg basis. Hertil bruger jeg oftest et surmælksprodukt som fx yoghurt, hytteost eller cremefraiche. Og så lidt sødning, lidt smag i form af krydderier fx vaniljepulver, kanel eller kardemomme og så også en smule fibre til at give en form for struktur og pandekagefornemmelse.

Men hvorfor er det, at den første pandekage altid splatter sammen på panden? Er panden ikke varm nok, er den for varm? Nogen, der ved det? Eller er det bare mig, der oplever det? Eller gælder det kun, når man laver pandekager uden mel?

Keto pandekager med få kulhydrater

Pandekager uden mel kan ud fra et kulhydratsynspunkt fint spises på Keto. Det er ofte fyldet, der giver flest kulhydrater. Som du kan se på energiberegningen lander vi pænt lavt i kulhydrat her.

Mange vil dog opleve at retter som pandekager ikke giver samme mæthed pr. kalorie som et måltid med kød, grøntsager og fedt. Så hvis vægttab målet kan det være at pandekager ikke skal være hverdagskost.

Er disse pandekager LCHF?

Det er sådan et spørgsmål, jeg svarer på ofte. Eller er disse pandekager Keto? Men det er jo ikke sådan hverken LCHF eller Keto foregår.

Begge dele handler om at spise få kulhydrater samlet set i løbet af dagen. Det er ikke en madliste med tilladte og forbudte madvarer og jo før man lærer sig dette, jo før lykkes man med at komme ind på det spor, der fører til en realistisk og langtidsholdbar livsstilsændring.

Så et bedre spørgsmål ville i virkeligheden være: Passer denne opskrift på pandekager til min LCHF/Keto-kontekst? Så kigger man på helheden og vurderer ud fra det.

På Keto er konteksten ret låst. Her spiser du max 20-30 g pr. dag. Det kræver lidt fokus. En Low Carb-LCHF-kost kan indeholde alt fra 20-100 g g det er klart, at det giver lidt mere spillerum. Generelt gælder det dog, at jo færre kulhydrater, des bedre effekt.

Disse pandekager er ret lav på kulhydrat pr. stk. Men der skal ikke mange til før du rammer max gram kulhydrat pr. dag.

Flere pandekageopskrifter uden mel

Jeg har masser af opskrifter på pandekager og du kan gå ombord i mit store pandekagearkiv. Jeg er sikker på, du finder nogle pandekager som du har lyst til at prøve.

Hvis du også gerne vil undgå mejeriprodukter, har jeg faktisk også denne opskrift på Pandekager uden mel og uden mælk (hvad pokker er der så i dem?).

Har du lyst til at prøve en lidt sjov idé, kan du også prøve mine pandekagevafler med bærskum og skal du lave pandekager til dine børn, vil de garanteret elske mine bananpandekager med mandelsmør.

Alle mine pandekageopskrifter er glutenfrie, da ingen af dem indeholder mel i traditionel forstand.

Pandekager uden mel -lækre low carb tynde pandekager med hindbærfyld. Opskrift her:

Er du klar til (Low Carb) jul?

Indrømmet, min jul er ikke 100% Low Carb. Men den er ret Low Carb. Jeg har enkelte ting, jeg ikke vil gå på kompromis med og så spiser jeg Low Carb julemad og -godter for resten. Det gode ved den model er, at jeg slipper for at december bliver én lang sukkerfest, hvor jeg hele tiden har en sukkerdjævel siddende på skulderen. Det er så udmattende!!

Har du brug for Low Carb juleopskrifter på både al den traditionelle julemad og på de lækre julegodter, kan du lade Madbandittens Juleopskrifter hjælpe dig🌲

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

36 kommentarer til “Pandekager uden mel med hindbærfyld”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Den første bliver altid underlig fordi at det er bagerens! Det betyder at han/hun må spise den ude af andre blander sig?

    Svar
  2. I min kogebog, jeg fik, da jeg flyttede hjemmefra stod “Den første pandekage er altid mislykket, så den springer vi over”. Det er åbenbart en sandhed, der gælder både med og uden mel :).

    Svar
  3. Hold da helt fast hvor smager de godt. Jeg har lavet dem i dag dog uden hindbærsylt, men så kom jeg sikring gold på og rullede sammen. Det er absolut ikke sidste gang de er på menuen ?
    Jeg brugte den gule Husk og så kun halv mængde – fungerede fint.
    Er de kun tænkt som mellemmåltid eller kan de gå evt som morgenmad med et par blødkogte æg til og lidt grønt?

    Svar
    • Ja så hyggeligt med pandekager :)

      jeg ved ikke hvad de er bedst til. Jeg opfatter dem mest som dessert eller noget til sjældne lejligheder. Det fungerer ikke så godt for mig at spise hele måltider, der er søde.

      Svar
  4. Hej, smiler over hele hovedet ? nej det er ikke kunne din første der splatter og nej det er ikke fordi du laver pandekager uden mel. Jeg sammen problem hver gang ? Så jeg vil bare sige god morgen, god lørdag og hav en dejlig ikke splattet dag i dette lidt sure vejr. ❤️

    Svar
  5. Jeg havde ikke cremefraiche, men det der islandske… Så hældte jeg lidt piskefløde oveni for at bedre på fedtprocenten. … Det gik fint, og begge mine pandekager overlevede vendingen! :-D Den første i luften, den anden over en bred spatel.
    Nøj, hvor det duftede godt under bagningen!
    Tusind tak, Jane! Jeg kommer ikke til at savne gammeldags pandekager nogensinde mere!

    Svar
  6. Panden skal nå at blive godt varm, så går den første ikke i stykker…meeen som I skriver, er det jo heller ingen ulykke ?

    Svar
  7. Tror du loppefrøskaller kan erstattes af noget andet, min mave er ikke gode venner med det. Men jeg vil jo også gerne have de tynde pandekager ?

    Svar
    • Jeg tror, Pofiber vil gå lige så fint. Af en eller anden grund kan min mave faktisk bedre lide dem også…

      Svar
      • Jeg har lige bagt pandekagerne, og de blev rigtig gode. Jeg brugte pofiber, 1 1/2 spsk. i stedet for loppefrøskallerne, og så brugte jeg græsk yoghurt, var løbet tør for creme fraiche. Dejen var lidt tyk, men jeg smurte den bare ud på på panden, så gik det alligevel. Havde ingen problemer med at vende dem på panden, de blev gode bløde, og var nemme at rulle. Smagte mums med en god klat flødeskum på?

        Svar
  8. Den første pandekage skal gå i stykker. Det er den man test smager, mens man laver de andre ?

    Tak for en god blog

    /Loui

    Svar
  9. Hej Jane
    Kære Jane
    Er mega pandekage fan, så skal helt sikkert prøve denne opskrift?
    Et lille tip, hvis man synes ens hjemmelavet marmelade er lidt for flydende;
    tilsæt 1/2-1/1 tsk. chiafrø i den kolde marmelade, så sætter den sig lidt?

    Tak for inspiration til lækker mad, der mætter og gør glad?Min absolut favorit til morgenmad eller som erstatning for kage til kaffen, når resten af familien guffer, er den lækre Egg latte????. Jeg har lavet denne krydderiblanding fra TV2, når jeg har lyst til et ekstra pift. Blander det, og putter det på glas. Bruger 1 tsk. til en kop latte. Smager himmelsk?
    PUMPKIN SPICE
    2 spsk. kanel
    1 spsk. ingefær
    1 tsk. muskatnød
    0,5 tsk. nellike
    0,5 tsk. allehånde

    Kh. Susanne

    Svar
    • ja det er et super tip med chia. Det bruger jeg også altid.
      Og lækker krydderiblanding! Den vil jeg prøve! Nam!

      Svar
    • Hej jeg putter 1 spsk af ovenstående krydderiblanding i kaffefiltret så slipper man for klisteret i koppen og smagen er der stadig. Kræver dog at de andre kaffedrikkere i husstanden er med på krydderkaffe??

      Svar
  10. Dem skal jeg helt sikkert lave i weekenden ? Tror også jeg lige skal ha’ et lille dut flødeskum ovenpå ??
    Tak for dine dejlige opskrifter.

    Svar
  11. Sjovt, vi fik også pandekager til morgenmad i går, på min datters opfordring :0)
    Og igen idag, fordi Hvorfor ikke, når nu det var så lækkert og ultra hyggeligt at starte dagen på den måde :0D

    Jeg fik lige lyst til at sige: Verden bliver ikke værre og værre… Den bliver faktisk kun bedre og bedre :0)) (Måske især når man har fået pandekager til morgenmad, hæ hæ, men altså, det gør den, der er ingen tvivl. Der vil altid være møg i hjørnerne, men hvis man kigger på fremskridtene istedet for møget, ser alting virkelig lyst ud :)

    Svar
    • Du har ret. Der er altid gode ting at fokusere på. Det glemmer jeg nogle gange, når jeg fortaber mig i detaljen :)

      Svar
  12. Jeg er ikke kommet videre end til at prøve brunchpandekagerne, for de er nemlig et megahit!. Med dem har jeg ikke problemer med – heller ikke den første. Jeg laver dem på toastjern med pandekageplader.

    Svar
  13. Kære Jane

    Jeg er forholdsvis ny på LCHF, og jeg vil blot sige, at jeg er KÆMPEfan af dig og din blog. Du er simpelthen så inspirerende og reflekterende blandet med lidt ironi i ny og næ, hvilket skinner igennem bloggen på så en dejlig måde. Jeg besøger i hvert tilfælde din blog én gang om dagen. Og dine bøger er jo også fantastiske. Jeg er helt vild med det her LCHF, og jeg glæder mig til, at det for alvor er en livsstil for mig.

    Så tak for det :)

    Mange hilsner Amalie

    Ps. Kaffe med fløde og/eller kokosolie er jo for lækkert, og næsten helt syndigt – ligesom meget andet på LCHF. MUMS.

    Svar