I går lavede jeg en ny portion af de lækre melfri pandekager med appelsin og vanilje, som jeg godt kan afsløre er blevet en fast del af mit repertoire. Så gode er de!
Jeg havde ikke nogen økocitron, så i stedet lavede jeg en variant med appelsin og vanilje. Og lidt ekstra protein. Bare fordi. Og de blev temmelig vellykkede, hvis jeg skal sige det selv. Appelsinskallen giver den dejligste, søde dessertagtige smag! Kan varmt anbefales!
Ingredienser
- 4 æg
- 4½ æggehvide (eller 3 bægre pasteuriserede)
- 150 g fromage frais (eller creme fraiche, græsk yoghurt el. lign.)
- 0,5-1 dl fløde
- 8 tsk loppefrøskaller
- 1 øko-appelsin skallen herfra + saft fra halvdelen
- ½ tsk vaniljepulver
- 1-2 spsk sukrin
- 1 salt
Sådan gør du
- Røre dejen godt sammen.
- Steg pandekager ved middel varme i kokosolie eller smør.
- Dejen er lidt tykkere end en normal pandekagedej, men den er nem at håndtere, og de er nemme at vende på panden. Hvilket i min erfaring er lidt en sjældenhed for glutenfrie/low carb pandekager.
- Jeg er måske også pandekagespasser, men med dem her lykkes jeg.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Det blev til en god stak pandekager med appelsin og vanilje sirligt adskilt af madpakkepapir :-)
Jeg brugte samme grundopskrift som sidst og denne gang, og denne gang målte og vejede jeg ingredienserne (well, næsten).
Hej
Jeg prøvede denne opskrift og de smagte himmelsk, men med 8 tsk husk blev dejen vildt tyk, og de var svære at fordele på panden, så jeg lavede klatkager i stedet ;)
Dejlig dag og weekend
Hilsen fra Jannie
Åh det lyder altså også af meget. Opskriften er fra 2012 så det ligger lidt langt væk i hukommelsen. Måske gør det en forskel at der er tale om loppefrøskaller og ikke fiberhusk. Altid halv mængde fiberhusk ift. loppefrøskaller/grøn husk.
Hvad er truvia?
Uj, det var et erytritol/stevia-sødemiddel, jeg havde købt med hjem fra udlandet dengang i 2012, da jeg postede denne opskrift og Sukrin endnu ikke var kommet på det danske marked :)
Hjælp… Har prøvet at lave dem men kun den første blev god, skal de være meget tykke? Havde sådan glædet mig, men min skønne søn havde jo fået lovning på en så han fik den eneste der kunne spises..
Hilsen vikki
Hej Vikki
Beklager det sene svar. Har lige været på en lang ferie.
Æv med pandekagerne :-( Jeg laver mine helt tynde i en lille pandekagepande. Min den første bliver tit lidt grim, men det plejer at skyldes, at jeg lige skal finde den rette temperatur på panden. Kan kun opfordre dig til at gøre et nyt forsøg.
Må tilstå at det er første gang jeg høre om melfrie pandekager, men et velkommen alternativ til de normale pandekager.
Så ærteprotein er sat på indkøbslisten, når jeg skal ind og hente den næste sea salt kur. ;)
I dit indlæg om mandens madlavning(flæskesteg), kan jeg varmt anbefale at hvis man har en Weber at stege den deri.!
Hvis du/i sætter en foliebakke i under risten med vand i, forbliver stegen mød og rigtig saftig plus man får en god kraft ti sovsen. :)
Åh, jeg må jo anskaffe min en webergrill. Min mand ville elske mig til døde, hvis jeg foreslog, at vi skulle have grillet flæskesteg… :-)
I den grad godkendt :)
Jeg brugte dog kun 3 æggehvider- da mine jo kommer ud af rigtige æg ;)
og det der med at stå og rode med en halv….
Æggblommerne røg i enluxus gang røræg med fløde i morges…
– mine æg er pænt store.
Jeg synes de var forholdsvis nemme at arbejde med så længe pandekagen ikke var for stor mx 20 cm i diameter og der var rigelig fedt stof på.
Man skla også lade være med at vænne den for hurtig men abeg ved middel temperatur så den er godt gennembagt inden man vender.
Men man skal ikke lade dejen stå en time som jeg gjorde;)
Jeg bagte først en halv pt- blev distaheret og bagte så resten senere
– da var dejen så tyk at den næsten ikke kunne spredes ud.
Men de smagte vidunderligt- især synes tøsebarnet at de var gode i morges med smør og ( lidt sukker på )
Det gode er at de har et højt niv af protein så de mætter vældig meget.
Hej Jane
Jeg prøvede i går at efterligne dine pandekager, uden mel :) Jeg havde nogle problemer med at få dejen til at hænge sammen, specielt på panden. Ved ikke om det bare er mit talent i køkkenet :) Men de smagte ganske fint.
Hilsen
Michael
Virkelig? For jeg er altså også virkelig en tosse til at lave pandekager men netop dem her kan jeg vende uden at ødelægge dem. Måske har temperaturen noget at sige. Eller panden, slår det mig lige. Jeg bager mine på en meget lille pandekagepande. Prøvede den store model også, men dem havde jeg faktisk ikke held med at få vendt.
mmmmmmmm – mon ikke de skal puttes på listen i denne uge- tror med den kolde østenvind er der behov for lidt lækkert om eftermiddagen.
Jeg lavede forøvrigt ngle tykke panekager lidt i samme boldgade i sidste uge.
50 gram flødeost
ca 2-3 spsk fløde
1 tsk vaniliesukker( hjl med sukrin)
reven skal af appelsin
1 stort æg
og 1 spsk husk ca
HVORFOR måle man ikke ???
de smagte ret godt var lidt a la amerikanske pandekager.
Uuhm, de lyder også lækre, Henriette. Dem må jeg teste efter ferien :-)
Du er altid velkommen, Rikke :-)
Jeg købte ærteprotein på et tidspunkt, hvor det var vigtigt for mig at være helt mælkefri. Men valleprotein kan fint gå an.
Jeg er frisk på at komme og spise dem ;-)
… hvorfor ærteprotein – er det bedre end valleprotein?