Pandekagedag – mine bedste opskrifter på pandekager


I dag er det international pandekagedag, og derfor får du her i dag mine bedste opskrifter på pandekager. Og det er altså ikke noget, jeg finder på, det her med pandekagedag. Den er god nok.

Pandekagedagen eller rettere “hvide tirsdag” er en gammel kristen tradition. Tirsdag efter fastelavn er sidste dag inden fasten, og derfor skulle man sørge for at få depoterne fyldt godt op med “hvid mad”, som fx hvedemel og mad med mælk på. I Danmark blev det mest til hvedebrød, men i England brugte de de hvide ingredienser til pandekager, og med hjælp fra markedsføring og den slags, endte vi med en international pandekagedag. Og den kristne tradition med at faste indtil påske gled samtidig lidt i baggrunden. Meget sigende for vores kultur egentlig!

Glutenfrie – kornfrie – sukkerfrie

Jeg behøver ikke mere overtalelse for at spise pandekager, men jeg vil helst have dem uden “hvidt”. Altså uden hvedemel.

Mine opskrifter herunder er derfor alle glutenfrie, kornfrie og sukkerfrie.

Det kan kræve lidt øvelse at lave melfrie pandekager, og jeg har kylet mangen en portion i skraldespanden i raseri. Efterhånden er jeg blevet ret ferm til det, men hvis du ikke lykkes første gang, så øv dig lidt mere. Og grimme pandekager smager altså lige så godt som pæne pandekager.

10 lækre LCHF-pandekager

1. Kokospandekager med lakridscreme

2. Tykke, amerikanske pandekager

3. Proteinrige brunchpandekager

4. Proteinpandekager med kanel og rababerkompot

5. Bananpandekager

6. Æble-kanel pandekager

7. Søde pandekager med mandelsmør

8. Gule madpandekager

9. Tynde pandekager uden mel

10. Peanutpandekager

Pandekagedag
Pandekagedag
Pandekagedag
RIGTIG GLÆDELIG PANDEKAGEDAG!

Skal jeg hjælpe dig i gang med Keto?

Få hjælp fra mine madplaner, komplette kostplaner til vægttab eller mit populære Keto kursus.

Se mere her >>

 

4 kommentarer til “Pandekagedag – mine bedste opskrifter på pandekager”

Skriv en kommentar

 1. Hej Jane

  Nu har jeg måske et lidt irrelevant spørgsmål ift. Pandekager, men kan motion/træning gå sammen LCHF kosten? Fordele/ulemper?
  Jeg kan umiddelbart ikke finde noget om det her, men jeg kunne jo have overset noget

  /Sisse

  Svar
  • Jeg smider kun meget modvilligt mad ud, så det skal ses som et tegn på at raseriniveauet har været helt oppe i det røde felt! ;-)

   Svar