Pandekagedag – mine bedste opskrifter på pandekager


I dag er det international pandekagedag, og derfor får du her i dag mine bedste opskrifter på pandekager. Og det er altså ikke noget, jeg finder på, det her med pandekagedag. Den er god nok.

Pandekagedagen eller rettere “hvide tirsdag” er en gammel kristen tradition. Tirsdag efter fastelavn er sidste dag inden fasten, og derfor skulle man sørge for at få depoterne fyldt godt op med “hvid mad”, som fx hvedemel og mad med mælk på. I Danmark blev det mest til hvedebrød, men i England brugte de de hvide ingredienser til pandekager, og med hjælp fra markedsføring og den slags, endte vi med en international pandekagedag. Og den kristne tradition med at faste indtil påske gled samtidig lidt i baggrunden. Meget sigende for vores kultur egentlig!

Glutenfrie – kornfrie – sukkerfrie

Jeg behøver ikke mere overtalelse for at spise pandekager, men jeg vil helst have dem uden “hvidt”. Altså uden hvedemel.

Mine opskrifter herunder er derfor alle glutenfrie, kornfrie og sukkerfrie.

Det kan kræve lidt øvelse at lave melfrie pandekager, og jeg har kylet mangen en portion i skraldespanden i raseri. Efterhånden er jeg blevet ret ferm til det, men hvis du ikke lykkes første gang, så øv dig lidt mere. Og grimme pandekager smager altså lige så godt som pæne pandekager.

10 lækre LCHF-pandekager

1. Kokospandekager med lakridscreme

2. Tykke, amerikanske pandekager

3. Proteinrige brunchpandekager

4. Proteinpandekager med kanel og rababerkompot

5. Bananpandekager

6. Æble-kanel pandekager

7. Søde pandekager med mandelsmør

8. Gule madpandekager

9. Tynde pandekager uden mel

10. Peanutpandekager

Pandekagedag
Pandekagedag
Pandekagedag
RIGTIG GLÆDELIG PANDEKAGEDAG!

Nyhed: Ny bog til januar

FIX din fordøjelse er en bog, som hjælper dig med at løse dine fordøjelsesproblemer, uanset hvilken slags du måtte lide af. Fem forskellige skræddersyede handlingsplaner til de fem hyppigste fordøjelsesproblemer.

Læs mere her >>

Lyt til nyeste afsnit podcast gratis

Som PLUS-medlem kan du lytte til min nye podcast, Madbanditten uden filter – Lyt til sidste episode gratis i prøveperioden.

Emner denne gang: Antiinflammatorisk kost, hvad er den sundeste kost, proteindistribution, fest og alkohol på Keto og er Keto stadig sund, hvis man ikke laver alting fra bunden?

Lyt til sidste nye afsnit her >>

Udover podcast får du adgang til energiberegninger på alle opskrifter, du får din egen favoritside, hvor du kan gemme dine yndlingsopskrifter, du kan lave dine egne madplaner og få en indkøbliste til eller du kan bruge de madplaner, jeg laver til dig hver måned.

Alt dette for mindre end 1 krone om dagen og du kan starte med at prøve det gratis i 7 dage her:

Prøv MadbandittenPLUS i 7 dage

Skal jeg hjælpe dig med vægttab?

Keto er super effektivt til vægttab, når det gøres rigtigt. Stop med at spilde tiden og kom ordentligt fra start.

Se hvordan her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

4 kommentarer til “Pandekagedag – mine bedste opskrifter på pandekager”

Skriv en kommentar

 1. Hej Jane

  Nu har jeg måske et lidt irrelevant spørgsmål ift. Pandekager, men kan motion/træning gå sammen LCHF kosten? Fordele/ulemper?
  Jeg kan umiddelbart ikke finde noget om det her, men jeg kunne jo have overset noget

  /Sisse

  Svar
  • Jeg smider kun meget modvilligt mad ud, så det skal ses som et tegn på at raseriniveauet har været helt oppe i det røde felt! ;-)

   Svar